.

.

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ! «Παιδιά στρατιώτες» του Ερντογάν στην ελληνική Θράκη

18 Μαΐου 2018


ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ! «Παιδιά στρατιώτες» του Ερντογάν στην ελληνική Θράκη
Ένα «περίεργο» βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τον πομάκικο Εχίνοστην Θράκη που προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις.Μικρά παιδιά σε σχολική γιορτή απαγγέλλουν εθνικιστικό ποίημα με προκλητικά τουρκικά οθωμανικά μηνύματα.

Το βίντεο είναι από την τελετή λήξης μαθημάτων Κορανίου στον Εχίνο της Θράκης και σε αυτό ένας μικρός μαθητής με συνοδεία χορού απαγγέλλει ένα ποίημα που περιγράφει τον εαυτό του ως Οθωμανό γενίτσαρο που συμμετείχε στην άλωση της Κωνσταντινούπολης.
«Ενθουσιώδης πάντα ήμουν στην Ιστορία, με τον Μωάμεθ τον Πορθητή, έτρεξα στην Κωνσταντινούπολη (Ιστανμπούλ). Έκλεισα εποχές, άνοιξα εποχές.
»Παιδιά Τούρκων, Τούρκοι είμαστε εμείς
»Είμαι ο Τούρκος στρατιώτης απέναντι στο κοπάδι των εχθρών.
»Είμαι οι 253.000 μάρτυρες του Τσανάκκαλε (σ.σ. αναφέρεται στην μάχη της Καλλίπολης).
»Μάρτυρας η ιστορία, κατέγραψα θρύλους
»Παιδιά Τούρκων, Τούρκοι είμαστε εμείς».
Σύμφωνα με το militaire.gr στη συγκεκριμένη γιορτή παρέστη και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.
Εάν επιβεβαιωθεί ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρευρίσκετο στη γιορτή εθνικιστικού και ισλαμιστικού μίσους υπάρχει σοβαρότατο ζήτημα, ανεξάρτητα εάν το αντιλαμβάνονται στον ΣΥΡΙΖΑ.
Στον Εχίνο λειτουργεί μία μουσουλμανική ιερατική σχολή «μεντρεσές», στην οποία εκπαιδεύονται μαθητές της μειονότητας της Θράκης.
Στο παρελθόν ο μεντρεσές ήταν η σχολή όπου εκπαιδεύονταν οι ιμάμηδες και χοτζάδες αλλά σήμερα λειτουργεί ως σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Το βίντεο που θα δείτε συνδέεται με τα όσα συμβαίνουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σε σχολεία Τούρκων μεταναστών, όπου βάζουν τα παιδιά να δηλώνουν «στρατιώτες».

Διαβάστε σχετικά εδώ: Ο Ερντογάν εκπαιδεύει τη νέα γενιά τζιχαντιστών στα τζαμιά που ελέγχει η Τουρκία στην Ευρώπη

Δείτε την πλύση εγκεφάλου και την προπαγάνδα μίσους στα ελληνόπουλα μουσουλμανάκια της Θράκης:

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου