Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018

Στρατιωτική σύσκεψη Σαουδαράβων και Κούρδων στην Κόμπανι ανησυχεί την Τουρκία

30 Μαΐου 2018


Στρατιωτική σύσκεψη Σαουδαράβων και Κούρδων στην Κόμπανι ανησυχεί την Τουρκία
Αξιωματούχοι της Σαουδικής Αραβίας συναντήθηκαν πρόσφατα με στελέχη των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία.
Σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, τρεις Σαουδάραβες στρατιωτικοί σύμβουλοι είχαν στρατιωτική σύσκεψη με Κούρδους επιτελείς στην πόλη Κόμπανι την περασμένη Παρασκευή.

Σαουδάραβες και Κούρδοι συζήτησαν τη δημιουργία μιας νέας ένοπλης δύναμης στη Συρία που θα χρηματοδοτείται από το βασίλειο.
Οι Σαουδάραβες, συνεχίζει το Anadolu, έστησαν «γραφεία επικοινωνίας» μεταξύ των υπό κουρδικό έλεγχο πόλεων Χασάκα και Καμισλί, στη βορειοανατολική Συρία, για να στρατολογήσουν νέους μαχητές.
Στόχος των Σαουδαράβων είναι να στρατολογήσουν Άραβες που ζουν στα υπό κουρδικό έλεγχο εδάφη και ο μηνιαίος μισθός που δίνεται είναι 200 δολάρια.
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ζητήσει εδώ και περισσότερους από έξι μήνες από τους Σαουδάραβες να εμπλακούν στον πόλεμο στη Συρία και να καλύψουν μέρος του οικονομικού κόστους του πολέμου.
Το ίδιο ζήτησε και από τη Γαλλία, η οποία έχει ήδη εμπλακεί στέλνοντας το προηγούμενο διάστημα μονάδες ειδικών δυνάμεων και πυροβολικού στο πλευρό των Κούρδων ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Η ανάμιξη των Σαουδαράβων στον πόλεμο στο πλευρό των Κούρδων της Συρίας αυξάνει ακόμα περισσότερο τις ανησυχίες της Άγκυρας.
Ο νέος ισχυρός άνδρας του βασιλείου, ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ, έχει χαρακτηρίσει την Τουρκία ως ένα από τα τρία μεγάλα κακά. Τα άλλα δύο είναι η Μουσουλμανική Αδελφότητα και οι τζιχαντιστές.
Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου