Breaking

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Ισραηλινοί δημιουργούν το «νόμισμα του Ναού»

Ισραηλινός επιχειρηματικός όμιλος ΜΚΟ, δημιουργεί ένα εορταστικό νόμισμα
προς τιμήν των 70 χρόνων από την ανεξαρτησία του Ισραήλ.Το νόμισμα απεικονίζει τον βασιλιά Κύρο και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την μεταφορά της πρεσβείας του Ισραήλ, από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακήρυξε την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ και ανακοίνωσε την μετακίνηση της Πρεσβείας των ΗΠΑ, από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ. Ο παγκόσμιος αντίκτυπος και η σημασία αυτών των δύο γεγονότων για την πορεία των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή είναι σίγουρα σημαντική και μπορεί να καταλήξει και σε παγκόσμια σύρραξη, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά σε μια ήδη τεταμένη κατάσταση και εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους Άραβες.
Τη Δευτέρα 14 Μαΐου είναι η 70η επέτειος από την ίδρυση του Ισραήλ. Το τι θα γίνει, αφού η Πρεσβεία των ΗΠΑ ανοίξει επισήμως στην πιο αμφισβητούμενη περιοχή στην παγκόσμια ιστορία δεν μπορεί να το ξέρει κανείς.
Το «νόμισμα του ναού» απεικονίζει τον βασιλιά Κύρο, ο οποίος επέτρεψε στους Εβραίους να επιστρέψουν στην Ιερουσαλήμ πριν από 2.500 χρόνια, μαζί με το Tραμπ.
Μια επτακάντηλος και η σφραγίδα της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, με βιβλικούς στίχους γραμμένους στα εβραϊκά, απεικονίζονται επίσης στην μπροστινή όψη του νομίσματος. Αναγράφονται:» Για την συμπλήρωση των 70 ετών» και η υπόσχεση των Εβραίων να χτίσουν στον θεό τους τον Γιαχβέ, τον Τρίτο Ναό: «Και μου ανέθεσε να Του χτίσω έναν οίκο στην Ιερουσαλήμ». Σημεία των καιρών.
Στο πίσω μέρος υπάρχει ένα περιστέρι που κρατά ένα κλαδί ελιάς στο ράμφος του, πάνω από ένα ναό.
«Το νόμισμα εκφράζει τη χαρά και την ευγνωμοσύνη μας που η αμερικανική πρεσβεία θα μεταφερθεί στην Ιερουσαλήμ προς τιμήν της Ημέρας Ανεξαρτησίας του Ισραήλ», ανέφερε το εκπαιδευτικό κέντρο Mikdash στην ιστοσελίδα του. «Είναι η εκπλήρωση της διακήρυξης του Τραμπ που αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ».
Ο Τράμπ αναγνώρισε επισήμως την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ τον Δεκέμβριο του 2017, δίνοντας εντολή στο Υπουργείο Εξωτερικών να ξεκινήσει την μετακίνηση της Πρεσβείας των ΗΠΑ, από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.
Τα σχέδια για το άνοιγμα της πρεσβείας το Μάιο, έγιναν ώστε να συμπέσει με την επέτειο της ανεξαρτησίας του Ισραήλ.
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου