Breaking

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Μακελειό στο Τέξας: Ελληνικής καταγωγής ο δράστης

 Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

Μακελειό στο Τέξας: Ελληνικής καταγωγής ο δράστηςΜακελειό σημειώθηκε σε Λύκειο του Τέξας στην περιοχή του Σάντα Φε, με ένοπλο να σκορπά τον θάνατο πυροβολώντας με καραμπίνα αδιακρίτως, ενώ παγίδευσε με εκρηκτικά ολόκληρο το σχολικό συγκρότημα.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, 10 άτομα έπεσαν νεκρά από τις σφαίρες -οι 9 ήταν μαθητές -ενώ οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 12, εκ των οποίων ο ένας αστυνομικός.

Ο δράστης που άνοιξε πυρ είναι μαθητής και συνελήφθη. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, πρόκειται για τον Δημήτρη Παγουρτζή, ελληνικής καταγωγής, 17 ετών, ενώ κρατείται ακόμα ένα άτομο.

Ήταν οπλισμένος με καραμπίνα, περίστροφο και σωλήνες με εκρηκτική γόμωση.





Στις 30 Απριλίου, ο Παγουρτζής είχε ανεβάσει στον λογαριασμό του στο facebook την εν λόγω φωτογραφία της μπλούζας που αναγράφει «γεννημένος να σκοτώνω». Χαρακτηρίζεται από μάρτυρες ως ήσυχο και κλειστό παιδί.





Το τζάκετ που φόραγε την ώρα του μακελειού:

Στο τζάκετ που φορούσε την ώρα της επίθεσης διακρίνεται ο ναζιστικός σταυρός των SS και το σφυροδρέπανο
Στο τζάκετ που φορούσε την ώρα της επίθεσης διακρίνεται ο ναζιστικός σταυρός των SS και το σφυροδρέπανο


Σύμφωνα με αναφορές, ο 17χρονος φώναξε τη λέξη «έκπληξη», πριν ανοίξει πυρ εναντίον των συμμαθητών του.

Περιεχόμενο που ανέβαζε στον λογαριασμό του στο instagram:







 Είχε παγιδεύσει το σχολείο με εκρηκτικά


Οι αρχές βρήκαν τοποθετημένα εκρηκτικά σε διάφορα σημεία του σχολείου, εντός και εκτός του κτηρίου. Τα εκρηκτικά στόχευαν στην πρόκληση περισσότερων θυμάτων, όμως όπως φαίνεται ο δράστης δεν πρόλαβε να τα ενεργοποιήσει.

"Πιθανοί εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν στο σχολείο και γύρω από αυτό. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για την εξουδετέρωσή τους" ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter η σχολική περιφέρεια. Ο σερίφης της κομητείας είχε ήδη δηλώσει ότι πυροτεχνουργοί βρίσκονται επί τόπου.

Σύμφωνα με αναφορές, ο 17χρονος φέρεται να είχε είχε υποστεί bullying στο παρελθόν από συμμαθητές του και έναν δάσκαλο. Επίσης, διακρινόταν για τις επιδόσεις του στο ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα.

Τραμπ: «Πολύ θλιβερή μέρα»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «πολύ-πολύ θλιβερή» τη σημερινή, μιλώντας για μια «φρικτή επίθεση».

Το χρονικό

Ο ήχος των πυροβολισμών σκόρπισε τον τρόμο στο λύκειο της Σάντα Φε του Τέξας λίγα λεπτά πριν τις 8 το πρωί, τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας). Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τοπικά και τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται μαθητές να εκκενώνουν το κτίριο ενώ βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί αναπτύσσονταν στον χώρο.

Μια μαθήτρια είπε στο τοπικό δίκτυο ABC ότι γύρω στις 7.45 χτύπησε ο συναγερμός και οι μαθητές άρχισαν να βγαίνουν από τις τάξεις. Κάποιοι νόμισαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς και κρύφτηκαν, μαζί με τους καθηγητές τους, στον χώρο κοντά στο σχολείο. Ένα αγόρι, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, περιέγραψε ότι άκουσε τρεις πυροβολισμούς και ότι όλοι έτρεξαν στην πίσω πλευρά του κτιρίου ενώ ο ίδιος προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από κάποια δέντρα για να μην δίνει στόχο. "Άκουσα άλλους τέσσερις πυροβολισμούς και μετά πηδήξαμε τον φράχτη και μπήκαμε στον κήπο κάποιου σπιτιού", πρόσθεσε.

Μια άλλη μαθήτρια, η Ντακότα Σρέιντερ, είπε στο κανάλι Fox ότι η 17χρονη φίλη της τραυματίστηκε στο πόδι από τις σφαίρες.

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ ανακοίνωσε ότι η σημαία της Πολιτείας θα κυματίζει μεσίστια στη μνήμη των θυμάτων.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου