Breaking

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Ελεύθερος κι ο δεύτερος Τούρκος στρατιωτικός - Απορρίφθηκε η προσφυγή της κυβέρνησης

Ελεύθερος κι ο δεύτερος Τούρκος στρατιωτικός - Απορρίφθηκε η προσφυγή της κυβέρνησης
Δεν αναστέλλει το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών την παροχή ασύλου στον δεύτερο Τούρκο αξιωματικό, όπως ζητούσε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, που προσέφυγε κατά της σχετικής απόφασης της δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου. 
Ωστόσο, μέχρι η Δικαιοσύνη να αποφανθεί επί της ουσίας της υπόθεσης, το δικαστήριο αποφάσισε να του επιβάλει σειρά περιοριστικών όρων για λόγους ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης ακύρωσης δεν θα του χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, ο τόπος διαμονής του θα είναι συγκεκριμένος σε μη δημοσιοποιούμενη διεύθυνση, ενώ υποχρεούται να εμφανίζεται καθημερινά στο Α.Τ. διαμονής του.
Επισημαίνεται, ωστόσο, πως η διοίκηση οφείλει να λάβει κάθε αναγκαίο και πρόσφορο μέτρο με σκοπό την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία του Τούρκου με την προϋπόθεση ότι τα μέτρα δεν θα ισοδυναμούν με κατ’ ουσία κράτηση αυτού.
Επιπλέον, σε περίπτωση μη τήρησης των όρων, το δικαστήριο δύναται ανά πάσα στιγμή, κατόπιν υποβολής σχετικής αιτήσεως, να ανακαλέσει την απόφαση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου