Breaking

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Τα 10 χαρακτηριστικά μιας "ισορροπημένης" γυναίκας και μητέρας

  Î‘ποτέλεσμα εικόνας για Τα 10 χαρακτηριστικά μιας "ισορροπημένης" γυναίκας και μητέρας

Ναι! Είσαι μία, μοναδική, ξεχωριστή και μην α

κούς τι σου λένε οι άλλοι, μη λυγίζεις κάτω από το φορτίο των υποχρεώσεων σου ή από τις δυσκολίες στην καθημερινότητά σου. Αναζήτησε από την παρακάτω λίστα ποια χαρακτηριστικά έχεις (ή είχες, αλλά τώρα έπεσαν σε χειμερία νάρκη) και αξιοποίησε τα στην καθημερινότητά σου.
1. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΣΑΙ ΑΠΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΑ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ
Οι δυνατές γυναίκες αντιστέκονται στις δυσκολίες, τις αντιμετωπίζουν κατάματα και βρίσκουν έναν τρόπο να τις διαχειριστούν. Οι δυνατές γυναίκες ξέρουν πότε πρέπει να βάλουν όρουςόριστους άλλους και πότε πρέπει να φύγουν από σχέσεις που δεν τους προσφέρουν τίποτα. Ακόμα και όταν φοβούνται να πουν ‘αντίο’, να κόψουν τα δεσμά, ξέρουν ότι στη συνέχεια θα απελευθερωθούν και θα ανακτήσουν τη δύναμή τους.
2. ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ
Πιθανόν σου έμαθαν από μικρή ότι πρέπει πάντα να θυσιάζεσαι, ότι πάντα πρέπει να βάζεις τους άλλους και τις ανάγκες τους μπροστά, ότι πάντα πρέπει να βάζεις τον εαυτό σου τελευταίο γιατί αλλιώς είσαι εγωίστρια και κακομαθημένη. Λοιπόν, ξέχνα το! Για να είσαι καλή στις σχέσεις σου με τους άλλους, τα παιδιά, το σύζυγο, τους συγγενείς, τους φίλους, συνεργάτες, συναδέλφους, κλπ, πρέπει να είσαι γεμάτη. Για να δώσουμε πρέπει να έχουμε. Και για να έχουμε πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας και να τον φροντίζουμε. Επίσης, αν αγαπάς τον εαυτό σου πρέπει να μπορείς να αποδέχεσαι τα ελαττώματά σου, να προσπαθείς να τα ξεπερνάς και να συγχωρείς τον εαυτό σου για τα λάθη σου.
3. ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ
Οι δυνατές γυναίκες δημιουργούν δυνατές και ζεστές σχέσεις, και δεν είναι ψυχρές και απόμακρες όπως μερικές φορές απεικονίζονται στις ταινίες. Ωστόσο, οι δυνατές γυναίκες δεν εξαρτούν την ευτυχία τους από τους άλλους. Γνωρίζουν τη δύναμη τους, γνωρίζουν τον εαυτό τους και την αξία τους και μπαίνουν στις σχέσεις ισότιμα, χωρίς να ζητιανεύουν συναίσθημα. Αν δεν είναι σε έναν καλό γάμο φεύγουν. Αν δεν επιθυμούν ή δε μπορούν να φύγουν το αποδέχονται και φτιάχνουν την υπόλοιπη ζωή τους έτσι ώστε να είναι πλούσια σε ωραίες φιλίες και εμπειρίες. Οι δυνατές γυναίκες έχουν χόμπι και ενδιαφέροντα και πλούσια ψυχική ζωή.
4. ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΝΙΑ
Οι δυνατές γυναίκες δεν είναι οι ‘σκύλες’ που βλέπουμε στα έργα. Πραγματικά δυνατή είναι μια γυναίκα που έχει στην καρδιά της καλοσύνη, που μιλάει όμορφα, που δείχνει συμπόνια. Η δυνατή γυναίκα χτίζει γέφυρες επικοινωνίας και δεν καταρρακώνει τους άλλους. Χρησιμοποιεί το ‘εγώ’ της και τη δύναμή της για να δημιουργεί και όχι για να καταστρέφει.
5. ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΣΟΥ
Οι δυνατές γυναίκες δε παρασέρνονται από τις γνώμες των άλλων ούτε ακολουθούν τυφλά αυτό που τους λένε. Αντλούν πληροφορίες, τις συνδυάζουν, σκέφτονται και κρίνουν. Όταν χρειάζεται, ξέρουν να βασιστούν στο ένστικτό τους και να το ακολουθήσουν. Οι ίδιες ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλον τι είναι αυτό που επιθυμούν και χρειάζονται στη ζωή τους.
6. ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
Σε πλησιάζουν οι φίλοι για να ρωτήσουν τη γνώμη σου, να ζητήσουν τη συμβουλή σου, να πάρουν στήριξη. Ή απλώς έρχονται για να πιείτε ένα καφεδάκι παρέα και να κουβεντιάσετε. Η προσωπικότητα, το χαμόγελο, η θετική σας στάση και η αισιοδοξία σας γίνονται μαγνήτης για τους γύρω σας.
7. ΕΚΤΙΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ
Εκτιμάς τον εαυτό σου και δεν τον αφήνεις να πέσει χαμηλά, γνωρίζεις την αξία σου και δε χρειάζεται να περιμένεις επιβεβαίωση από άλλους. Παίρνεις τις σωστές για σένα αποφάσεις. Δεν ασχολείσαι διαρκώς με το να χάσεις εκείνα τα δύο επίμονα κιλά, ούτε διαρκώς κατηγορείς τον εαυτό σου που δεν είσαι πιο ψηλή/λεπτή/γυμνασμένη/μορφωμένη, κλπ. Αποδέχεσαι τον εαυτό σου, τον εκτιμάς και φροντίζεις για την αυτοβελτίωσή σου.
8. ΔΕ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΟΥ
Ξέρεις ότι το να τα κρατάς όλα μέσα σου δε σου κάνει καλό, αλλά γνωρίζεις ότι και το αντίθετο, η υπερβολή στη συναισθηματική έκφραση, πχ. στο να γίνεσαι μελοδραματική ή να κλαις με το παραμικρό δεν είναι καλή για εσένα. Έχεις βρει την ισορροπία στο να εκφράζεις και να διοχετεύεις τα αρνητικά σου συναισθήματα ώστε να μη βαλτώνουν και να μην εγκλωβίζονται μέσα σου και στο να επενδύεις σε θετικά συναισθήματα. ‘
9. ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ
Η πίστη στον εαυτό και τις δυνάμεις σου μαζί με την οργανωμένη προσπάθεια είναι τα στοιχεία που σου ανοίγουν δρόμους στη ζωή και σου επιτρέπουν να κατακτήσεις τους στόχους σου, μικρούς ή μεγάλους.
10. ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Χρησιμοποιείς τη δύναμή σου για καλό σκοπό: προσφέρεις αγάπη, κατανόηση, υποστήριξη στους γύρω σου. Ξέρεις όμως πότε, πόσο και σε ποιον πρέπει να προσφέρεις και πότε να σταματήσεις, ώστε να μη σε εκμεταλλεύονται ούτε να γίνεσαι χαλί να σε πατήσουν. Ξέρεις ότι η δύναμη της αγάπης, όχι αποκλειστικά της ερωτικής, γενικότερα, της αγάπης για τον εαυτό, για τους άλλους, για ταυτό που κάνεις, για τα χόμπι σου, για την ίδια τη ζωή είναι κινητήριος δύναμη. Η αγάπη αλλάζει τη φυσιολογία του εγκεφάλου, φέρνει ηρεμία και χαρά και βελτιώνει την ποιότητα της ζωής.
Δρ. Λίζα Βάροβγλη
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου