Breaking

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Μύδροι Τσίπρα σε ΝΔ για την απόρρητη έκθεση της Novartis – Αποκαλύψεις «φωτιά»

17 Μαρτίου 2018


Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να δώσει καθαρές απαντήσεις και εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν αποπέμψει σήμερα κιόλας τον Αδωνι Γεωργιάδη, αποδεικνύεται ότι τελικά δεν είναι πιθανός αλλά βέβαιος σύμμαχος της Novartis, τονίζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, το οποίο σημειώνει πως τα νέα στοιχεία από τα αρχεία της Novartis, δυστυχώς για τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά, «καταρρακώνουν πλήρως το αστείο επιχείρημα της σκευωρίας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού για τα νέα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση Novartis έχει ως εξής:
«Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις που βλέπουν σήμερα τη δημοσιότητα και αφορούν τα κατασχεθέντα αρχεία της Novartis από την εισαγγελέα διαφθοράς δυστυχώς για τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά, καταρρακώνουν πλήρως το αστείο επιχείρημα της σκευωρίας.
Τον Φεβρουάριο του 2017 που συντάχτηκε η εμπιστευτική έκθεση της Novartis για τη συμπεριφορά των πολιτικών προσώπων δεν υπήρχε ούτε δικογραφία για το σκάνδαλο, ούτε «κουκουλοφόροι» -κατά τη ΝΔ -μάρτυρες.
Τότε, όμως, η Novartis αναφερόμενη στον Άδωνι Γεωργιάδη και πολλούς από τους σημερινούς φερόμενους ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, προέτρεπε τα στελέχη της να μην επιχειρούν επαφές μαζί τους γιατί «φέρονται να εμπλέκονται» και άρα κάθε νέα επαφή μαζί τους δυσχεραίνει τη θέση της εταιρείας.
Την παραδοχή την κάνει αυτός που ξέρει καλύτερα από όλους ποιοι μπορεί να εμπλέκονται στο σκάνδαλο, η ίδια η Novartis.
Μετά από τις συνταρακτικές αυτές αποκαλύψεις η ΝΔ οφείλει να δώσει καθαρές απαντήσεις:
Εμμένει ακόμη στο αστείο επιχείρημα περί σκευωρίας;
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος όπως αποκαλύπτεται έπαιρνε διαταγές από τον Κ. Φρουζή για τις τιμές των φαρμάκων και την κατάρτιση νομοσχεδίων, παραμένει ακόμη αντιπρόεδρος της ΝΔ;
Εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν τον αποπέμψει σήμερα κιόλας, αποδεικνύεται ότι τελικά δεν είναι πιθανός αλλά βέβαιος σύμμαχος της Novartis».

Απόρρητη έκθεση της Novartis από το Φλεβάρη του 2017 δείχνει σκάνδαλο και εμπλεκόμενους

Πολιτικό σεισμό αναμένεται να προκαλέσει η αποκάλυψη της εμπιστευτικής έκθεσης της Novartis το Φεβρουάριο του 2017, με την οποία ενημερώνονται στελέχη της για τους τρόπους διαχείρισης του επερχόμενου σκανδάλου.
Στην έκθεση, η οποία συμπεριλαμβάνεται στα συμπληρωματικά στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη δικογραφία που βρίσκεται στην Προανακριτική και προέρχεται από κατάσχεση ηλεκτρονικών υπολογιστών στελεχών της Novartis, γίνεται μία πλήρης χαρτογράφηση του πολιτικού προσωπικού και των δεδομένων, ενώ οι συντάκτες της κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη μετατροπή του σκανδάλου σε συνώνυμο αυτού της Siemens.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στη χαρτογράφηση των πολιτικών προσώπων, γίνεται αξιολόγηση του τι αντίκτυπο έχουν στην κοινή γνώμη, ποιοι πρέπει να προσεγγιστούν και ποιοι είναι αδύνατο ή δεν πρέπει να προσεγγιστούν, καθώς εμπλέκονται στο σκάνδαλο.
Ενώ στην έκθεση εκφράζεται αδυναμία προσέγγισης με τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δηλαδή τους Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη, ήδη από το Φεβρουάριο του 2017 που συγγράφεται η έκθεση και δεν υπάρχει ακόμα ούτε δικογραφία ούτε προστατευόμενοι μάρτυρες, οι συντάκτες της τονίζουν ότι δεν πρέπει να προσεγγιστούν πρόσωπα όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και άλλοι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι, γιατί «φέρονται να εμπλέκονται»! Και αυτό πολύ πριν σχηματιστεί η δικογραφία!
Ενώ για στελέχη της σημερινής κυβέρνησης δεν υπάρχει κανένας σχολιασμός για το κατά πόσο είναι προσεγγίσιμοι στην επιχείρηση διαχείρισης κρίσης της Novartis, δίπλα στα ονόματα του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη υπάρχει ο χαρακτηρισμός «πιθανός σύμμαχος».
Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών
Η εταιρία, στην προσπάθειά της να διασκεδάσει τις αθέμιτες πρακτικές τις μίζες και τελικά τη διεθνή κατακραυγή και τα πρόστιμα προετοίμαζε ήδη από το 2017 την επόμενη του σκανδάλου ημέρα.
Μέθοδος της οι νέες στρατηγικές οι νέοι στόχοι και φυσικά η γνώριμη μέθοδος επιρροής σε πολιτικούς υπηρεσιακούς παράγοντες και MME
Η εμπιστευτική και επιλεκτική παρουσίαση του σχεδίου δράσης από την κεντρική διοίκηση της Novartis είναι ίσως η και πιο πειστική καλύτερη απόδειξη για όσους ακόμα δεν έχουν πειστεί για το μέγεθος του σκανδάλου.
Στην πολυσέλιδη παρουσίαση power point χαρακτηρισμένη υψηλής προτεραιότητας εμπιστευτική με ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2017, η Novartis αναγνωρίζει το σκάνδαλο που φέρει το όνομά της προχωράει στη χαρτογράφηση των πολιτικών και μη αξιωματούχων-«κλειδιά και ξεδιπλώνει τη νέα στρατηγική της στον τομέα των δημοσίων σχέσεων της εταιρείας πάντα φυσικά με τους ίδιους στόχους δηλαδή τη διατήρηση του μεγάλου μέρους της αγοράς φαρμάκου στη χώρα μας.
Αφού ξεκινά με μια αναδρομή καταγράφοντας την κάλυψη τους τελευταίους δύο μήνες δηλαδή Δεκέμβριο 2016 μέχρι Φεβρουάριο 2017, οπότε και συντάσσεται και η παρουσίαση της υπόθεσης Novartis από τα MME κυρίως μέσα από διαρροές, αναφέρει ότι η κάλυψη είναι ακριβής αφορά την παρουσίαση πραγματικών στοιχείων και ότι καθίσταται σαφές ότι το πολιτικό και κοινό αίσθημα που επικρατεί στην Ελλάδα είναι αρνητικό.
Οι φερόμενες αθέμιτες πρακτικές γίνονται επίσημο θέμα από τον υπουργό Ξανθό στα μέσα Ιανουαρίου 2017 ο οποίος αναφέρθηκε στο σκάνδαλο Novartis στη διάρκεια ομιλίας του για τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία στο Φόρουμ του ΟΟΣΑ στο Παρίσι γράφει η Novartis.
Η δήλωση Ξανθού μπροστά σε διεθνές κοινό κατέστησε το θέμα επίσημο. Στην ουσία ο υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει θέμα σε σχέση με τις φερόμενες αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές και σηματοδότησε τις προθέσεις της κυβέρνησης, δηλαδή να επιβάλει αυστηρότερους ελέγχους αυστηρότερη νομολογία για την κυκλοφορία νέων φαρμάκων στον χώρο του φαρμάκου και να διερευνήσει την υπόθεση.
Με αυτά δεδομένα η Novartis προχωράει στην εξής επισήμανση: Η πρόσφατη δημοσιοποίηση του σκανδάλου Novartis μάς αναγκάζει να δημιουργήσουμε δικλίδες ασφαλείας προκειμένου να θωρακίσουμε τις διαδικασίες αδειοδότησης-τιμολόγησης-αποζημίωσης των νέων φαρμάκων κ.λπ. Με δυο λόγια η εταιρεία ξέρει και μάλιστα πολύ καλά.

Τι απαντά ο Άδωνις Γεωργιάδης

«Οι σκευωροί της Novartis έγιναν ρεζίλι με τα νέα στοιχεία και αντί να ζητήσουν συγγνώμη συνεχίζουν τη λάσπη», σημειώνει σε ανάρτησή του στο facebook o Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρει τα εξής: «Στις αρχές της εβδομάδος και ενώ η κυβέρνηση βρισκόταν πάλι απολογούμενη για τα γεγονότα της Τούμπας, πάλι ως «από μηχανής θεός» η κα Τουλουπάκη έστειλε στη Βουλή νέα στοιχεία για το λεγόμενο σκάνδαλο Novartis. Από την αρχή όλα τα μέλη της Επιτροπής τα θεώρησαν άνευ σημασίας αλλά η κυβερνητική προπαγάνδα με αυτά προσπάθησε και προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα.
Μέσα σε αυτά όμως υπάρχει και ένα χαρτί που ενώ είναι η μεγαλύτερη δικαίωση μου, εν τούτοις παρουσιάζεται διαστρεβλωμένο από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο, ο οποίος προφανώς εκτελεί υπηρεσία. Το χαρτί αυτό του Οκτωβρίου του 2013 χωρίς όνομα, απευθύνεται σε κάποιον (η προπαγάνδα λέει σε μένα αν και εγώ ποτέ δεν έλαβα τέτοιο χαρτί, αλλά μικρή σημασία έχει αυτό) όπου παρουσιάζει τις βασικές στοχεύσεις της Novartis για την πολιτική που θα ακολουθούσε το υπουργείο Υγείας στο μέλλον. Σημειώστε ότι σύμφωνα με την ψευδομάρτυρα στις 30/09/2013 είχα λάβει και 2.000.000 ευρώ (που τέτοια τύχη) από τη Novartis.
Τρεις είναι οι βασικοί στόχοι που έπρεπε να πετύχει η Novartis σύμφωνα με αυτό το χαρτί:
Α) να παραμείνει η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη στα 2,5 δισ. ευρώ για το 2014 και σε κάθε περίπτωση να μην πέσει κάτω από τα 2,25 δισ. ευρώ.
Β) σε καμία περίπτωση γράφει να μην πέσει η τιμή των off patent κάτω από τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων της ΕΕ.
Γ) να βγουν τα ΦΥΚ (Φάρμακα Υψηλού Κόστους) στα ιδιωτικά φαρμακεία αλλά με απολύτως ελεγχόμενα κανάλια διανομής από της εταιρείες που θα έπρεπε να μπορούν και να αρνούνται πώληση σε όποιον χονδρέμπορο δεν ήθελαν.
Ένα μήνα μετά, τέλος Νοεμβρίου και αρχές Δεκεμβρίου του 2013 πήγα στη Βουλή το νόμο μου.
Αυτός προέβλεπε και τελικά νομοθέτησα:
Α) 1.970.000 ευρώ στόχο για τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη, δηλ. η Novartis απέτυχε στον πρώτο της στόχο.
Β) στο άρθρο 2 παρ3 ότι τα off patent θα πήγαιναν -50% δηλ κάτω από τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων της ΕΕ και μόνον αν ο μέσος όρος ήταν μικρότερος του 50% τότε με τον μέσο όρο. Δηλ. απέτυχε η Novartis και στον β στόχο της.
Γ) τα ΦΥΚ σε όλα ανεξαιρέτως τα φαρμακεία χωρίς να μπορούν οι εταιρίες να διαλέγουν σε ποιο κανάλι θα πωλούν, με 60 μέρες υποχρεωτική πίστωση, το πολέμησε φρικτά και η ΠΦΑ το πήρε πίσω και με απόδοση στον Εοππυ του χονδρεμπορικού κέρδους εάν πουλούσαν απευθείας στα Φαρμακεία (για αυτό το τελευταίο με επαίνεσε ο Κουρουμπλής προχθές στην ομιλία του στη Βουλή).
Δηλαδή και στους τρεις στόχους που έθεσε η Novartis απέτυχε.
Δηλαδή εγώ είχα πάρει 2.000.000 ευρώ, αλλά δεν δέχθηκα καμία από τις απαιτήσεις της. Και μάλιστα αμέσως μετά το νόμο ο κ. Φρουζής ζήτησε την απόσυρση του νόμου και την παραίτηση μου και ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε τα αιτήματα τους και του ζητούσαν και ραντεβού…
Όλα αυτά παρουσιάζονται από τη «Δημοκρατία» και το «Documento» έτσι…..
Τα συμπεράσματα δικά σας».
Σε άλλη ανάρτησή του στο twitter ο κ. Γεωργιάδης λέει πως «η κυβέρνηση με τα παπαγαλάκια της τα έχουν χάσει» και παραπέμπει σε όσα αναφέρει στη σχετική ανάρτησή του στο Facebook με το εξής σχόλιο: «Εξηγώ τι ήθελε να επιτύχει η Novartis και τι νομοθέτησα ως υπουργός (τα ακριβώς αντίθετα), μόνον ο Τσίπρας υποστήριξε τα αιτήματά της για λόγους που εκείνος γνωρίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου