Breaking

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

H ρελάνς Τσίπρα εκθέτει ΝΔ: Τέλος και ο Παπαδημητρίου – Προ των πυλών ο ανασχηματισμός

27 Φεβρουαρίου 2018


Η ρελάνς Τσίπρα εκθέτει ΝΔ: Τέλος και ο Παπαδημητρίου – Προ των πυλών ο ανασχηματισμός
Με μία ρελάνς που δεν αφήνει κανένα περιθώριο… αμφισβήτησης του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς και αδειάζει την αδράνεια της ΝΔ στις καταγγελίες για τα στελέχη της προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας Πρωθυπουργός μετά την αποδοχή της παραίτησης της Ράνιας Αντωνοπούλου, το βράδυ της Δευτέρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον σύζυγό της και υπουργό Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Οι δύο άνδρες συνομίλησαν σε πολύ καλό κλίμα με τον τελευταίο να υποβάλλει επίσης την παραίτησή του από τον υπουργικό θώκο και τον Αλέξη Τσίπρα να την κάνει αποδεκτή, συμφωνώνοντας να τα πουν την Τετάρτη μετά την επιστροφή του πρώτου από την Τρίπολη και την ίδια ώρα αφήνοντας στα κρύα του λουτρού όσους έσπευσαν να εκμεταλλευθούν μικροπολιτικά την υπόθεση του επιδόματος ενοικίου.
Ήδη από χθες, μετά την αποδοχή της παραίτησης Αντωνοπούλου από το χαρτοφυλάκιο της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωινκής Αλληλεγγύης, κατόπιν νέας τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε μαζί της ο Πρωθυπουργός το μεσημέρι της Δευτέρας, κυβερνητικός αξιωματούχος διευκρίνιζε πως με απόφαση του Πρωθυπουργού καταργείται η σχετική διάταξη, που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου.
Πλέον, νωρίς το πρωί αναμένονται και οι τυπικές ανακοινώσεις από το Μέγαρο Μαξίμου, με τον ανασχηματισμό να βρίκσεται νομοτελειακά προ των πυλών και όλους να αναμένουν τα σχετικά μηνύματα που θα στείλει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του 10ου περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου στην Τρίπολη.
Η αναδόμηση του κυβερνητικού προφίλ με τον τρόπο αυτόν πρέπει να θεωρείται σχεδόν δεδομένη τις επόμενες ώρες, με το «ρεκτιφιέ» να περιορίζεται σε διορθωτικές κινήσεις και το μεγάλο ενδιαφέρον να στρέφεται στο ποιος θα καλύψει το κενό του πετυχημένου στο έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου στο κομβικό χαρτοφυλάκιο της ανάπτυξης.
Με τον τρόπο αυτό ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου φέρνει προ των ευθυνών της τη ΝΔ και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος συνεχίζει να μην παίρνει θέση για το κατά πόσο πρέπει να υποβάλλει παραίτηση ο Αντιπρόεδρός του, Άδωνις Γεωργιάδης, τόσο για την εμπλοκή του με το σκάνδαλο Novartis, όσο και για την πρωτοφανή επίθεσή του κατά του ίδιου του Πρωθυπουργού με σκαιούς χαρακτηρισμούς και ανυπόστατες θεωρίες.

Το πολιτικό διακύβευμα έθεσε ο Τζανακόπουλος

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, χθες, απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, θέτοντας επί της ουσίας το πολιτικό διακύβευμα και προτάσσοντας το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης σε αντιδιαστολή με το «κρυφτό» της ΝΔ για τα οφίτσια.
«Η διαφορά μεταξύ της Κυβέρνησης και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποτυπώνεται σήμερα ανάγλυφα: Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση της κας Αντωνοπούλου ύστερα από μια ομολογημένα λανθασμένη χρήση μιας διάταξης νόμου, για λόγους ευθιξίας. Και ρωτώ:
Πόσες μέρες αλήθεια θα περάσουν μέχρι οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Novartis να παραιτηθούν για τους ίδιους ακριβώς λόγους ευθιξίας; Πόσες μέρες θα περάσουν άραγε μέχρι ο κ. Μητσοτάκης να αποπέμψει τον Αντιπρόεδρο του κόμματός του, κ. Γεωργιάδη, τόσο για την υπόθεση Novartis όσο και για την άθλια και απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι στον Πρωθυπουργό της χώρας;» ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.
Και συνέχισε «και πόσες μέρες θα περάσουν μέχρι να αναγνωριστεί η πολιτική ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας για όσα συνέβησαν στο χώρο του φαρμάκου από το 2000 έως το 2015; Αν θυμάμαι, καλά η ΝΔ ήταν στην κυβέρνηση από το 2004 έως το 2009 και από το 2011 έως το 2015. Έχει λοιπόν ευθύνη η ΝΔ για τον τρόπο με τον οποίον έγινε η διαχείριση των τιμών του φαρμάκου όλα αυτά τα 10 χρόνια που βρισκόταν στην κυβέρνηση; Ναι ή όχι; Μου κάνει πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης βρήκε το σθένος να έρθει εδώ να καταγγείλει τη σημερινή Κυβέρνηση για ηθικό έλλειμμα. Όταν κρύβατε λίστες και στικάκια στα συρτάρια των Υπουργείων σας. Έχετε δάνεια 200 εκατομμυρίων ευρώ! Η κα. Αντωνοπούλου τις 12.000 ευρώ θα τις επιστρέψει. Εσείς θα επιστρέψετε τα 200 εκατομμύρια που πήρατε από τις τράπεζες;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου