Breaking

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Βρετανία: Έστειλαν φάκελο με λευκή σκόνη στον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ

Το πριγκιπικό ζεύγος ενημερώθηκε για το περιστατικό αλλά μέχρι στιγμής το παλάτι δεν έχει κάνει κάποιο σχετικό σχόλιο
Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ξεκίνησε έρευνα για μια επιστολή «με ρατσιστικό περιεχόμενο», που περιείχε λευκή σκόνη και στον φάκελο της οποίας αναγράφονταν ως παραλήπτες ο πρίγκιπας Χάρι και η αρραβωνιαστικιά του Μέγκαν Μαρκλ.
Την επιστολή, που παρελήφθη την 12η Φεβρουαρίου από το προσωπικό των Ανακτόρων Σεντ Τζέιμς— μία από τις κατοικίες της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, «τη διαχειριζόμαστε ως ρατσιστική αξιόποινη πράξη που υποδαυλίζει το μίσος», επισήμανε η Σκότλαντ Γιαρντ.
Επιπλέον, μέλη της αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας εξετάζουν την επιστολή.
Οι αστυνομικοί επιχειρούν να καθορίσουν εάν η αποστολή του δέματος εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου για τις «κακόβουλες επικοινωνίες», που προβλέπει την επιβολή τιμωριών για τις αποστολές δεμάτων με χαρακτήρα απειλητικό ή υβριστικό, όπως και τα σχόλια ρατσιστικού περιεχομένου.
Οι αρχές επισήμαναν ότι η ουσία που βρέθηκε εντός του δέματος εξετάστηκε και δεν είναι «ύποπτη».
Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο το γραφείο Τύπου του πρίγκιπα Χάρι, στα ανάκτορα του Κένσινγκτον, δεν θέλησε να σχολιάσει σχετικά.
Οι έρευνες της βρετανικής αστυνομίας στοχεύουν να επεκταθούν έως τον εντοπισμό του αποστολέα του δέματος. Όπως έγραψε η εφημερίδα Evening Standard, μια ακόμη επιστολή που εμπεριείχε σκόνη είχε σταλεί στο ανάκτορο του Ουεστμίντστερ, το βρετανικό κοινοβούλιο, με παραλήπτρια την υπουργό Εσωτερικών Άμπερ Ραντ.
Και σε αυτήν την περίπτωση η σκόνη δεν ήταν επικίνδυνη, ωστόσο η Σκότλαντ Γιαρντ προσπαθεί να καθορίσει εάν τα δύο δέματα σχετίζονται με κάποιο τρόπο.
Ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι και της μιγάδας Αμερικανίδας ηθοποιού Μέγκαν Μαρκλ αναμένεται να τελεστεί την 19η Μαϊου στο ναό Σεντ Τζορτζ, στα ανάκτορα του Ουίνσδορ, στο δυτικό Λονδίνο.
(Φωτό: AP Photo/Frank Augstein)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου