Breaking

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Τι συμβαίνει στην Πτολεμαΐδα κύριοι Υπουργοί;


Στην Πτολεμαΐδα και συγκεκριμένα στην υπερσύγχρονη μονάδα 5, η οποία λειτουργεί με τις πλέον προηγμένες προδιαγραφές ασφαλείας και υγιεινής μιας μονάδος παραγωγής λιγνίτη, οι εργαζόμενοι στην πλειοψηφία δεν είναι Έλληνες! Όταν η ευρύτερη περιοχή έχει ιδιαίτερα προβλήματα με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας! Αυτές τις ανησυχίες μας μετέφεραν κάτοικοι της Πτολεμαΐδας!

Αλλά είναι μεγάλος ο αριθμός ξένων εργαζομένων (Ιταλών, Αλβανών, Τούρκων) και στην μονάδα φυσικού αερίου ΤΑΠ.
Έτσι, είναι υποχρεωμένος να απαντήσει σε αυτές τις καταγγελίες ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεώργιος Σταθάκης!
Όπως επίσης πρέπει να μας απαντήσει ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, αν αληθεύει η καταγγελία, πως το μαιευτικό, παιδιατρικό και ογκολογικό τμήμα του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας είναι υποστελεχωμένο, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται ασθενείς στο γενικό νοσοκομείο της Κοζάνης!
Γιατί συμβαίνει αυτό κύριε Υπουργέ στις “αριστερές” ημέρες διακυβέρνησης της χώρας; Δεν γνωρίζετε ότι, το νοσοκομείο Πτολεμαΐδας εξυπηρετεί 6 πρωτεύουσες όμορων νομών και 8 μεγάλες κωμοπόλεις;
Θα έπρεπε να είναι πρώτη σας φροντίδα η επάνδρωση – κάλυψη όλων των κενών θέσεων αυτού του νοσοκομείου! Από τη στιγμή που η πόλις της Πτολεμαΐδας είναι και κόμβος στρατηγικής σημασίας, αφού είναι ενεργειακή δύναμη της Ελλάδος!!

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ξεπουλάει ρολόγια σαν του Τζέιμς Μποντ…

 «Είναι υδατοστεγανά Rolex Submariner 5513 των δεκαετιών ’60 και ’70 που χρησιμοποιούσε σε καταδύσεις η ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών. Στα χέρια του γνωστού οίκου κοσμημάτων Kessaris, αντί τιμήματος 59.741 ευρώ, πέρασαν οκτώ ρολόγια Rolex Submariner 5513 που έβγαλε στο σφυρί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Πρόκειται για μια σειρά ρολογιών με σημαντική συλλεκτική αξία, κατασκευής των δεκαετιών 1960 και 1970, τα οποία για περισσότερα από 50 χρόνια χρησιμοποιούνταν από τους βατραχανθρώπους ως ρολόγια καταδύσεων, αφού χάρη στην ανθεκτικότητά τους και την πρωτοποριακή κατασκευή τους είχαν υδατοστεγανότητα μέχρι και 200 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Τα συγκεκριμένα ρολόγια, όπως προκύπτει με βάση σχετικό έγγραφο του ΥΠΕΘΑ με ημερομηνία 22/1/2018, «εκποιήθηκαν/αξιοποιήθηκαν το 2017» αποφέροντας το παραπάνω ποσό που θα διατεθεί για να καλύψει επιχειρησιακές ανάγκες του στρατεύματος. Να σημειώσουμε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε συνολικά στην κατοχή του 16 ρολόγια Rolex Submariner, με τα υπόλοιπα οκτώ να πρόκειται να βγουν επίσης σε ανοιχτή δημοπρασία εντός των επόμενων μηνών. Την ευθύνη διεξαγωγής του σχετικού δημοσίου διαγωνισμού έχει το ΓΕΕΘΑ με την υποχρέωση ανάρτησής του στη Διαύγεια. Η τιμή πώλησης των πρώτων οκτώ Rolex κυμάνθηκε μεταξύ 7.200 και 7.500 ευρώ, με τις εταιρείες Ώρα Καίσαρης ΑΕΕ και Καίσαρης Κωνσταντίνος του Βασιλείου να πλειοδοτούν και να αποκτούν μερικά από τα τελευταία ρολόγια-θρύλους των βατραχανθρώπων των Ενόπλων Δυνάμεων. Πρόκειται για ρολόγια που περνούσαν από χέρι σε χέρι μεταξύ των ανδρών που υπηρετούσαν στην Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών, η ζωή των οποίων σε αρκετές περιπτώσεις, ιδιαίτερα κατά τη δύσκολη και σκληρή εκπαίδευση κάτω από το νερό, εξαρτιόνταν από την ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία τους. Τα Rolex Submariner, άλλωστε, ήταν από τα πρώτα που αποκτήθηκαν από την ΟΥΚ, σχεδόν αμέσως μετά την ίδρυσή της, ακριβώς πριν από 60 χρόνια. Σε αυτή την πορεία μέσα στον χρόνο, αρκετά δεν τα κατάφεραν. Η συνεχής καταπόνησή τους και η σε συνθήκες πολέμου χρήση τους από τους βατραχανθρώπους είχε ως αποτέλεσμα – μολονότι η κατασκευή τους ήταν από καθαρό ατσάλι – να καταστούν, σύμφωνα με τη στρατιωτική ορολογία, «επιχειρησιακά μη αναγκαία», για να καταλήξουν εν συνεχεία κάπου στα αζήτητα, ακόμη και να χαθούν. Από τη συγκεκριμένη μοίρα θα γλιτώσουν μόνο 16 κομμάτια, τα οποία, αφού επιδιορθωθούν, συντηρηθούν και αποκτήσουν πάλι κάτι από τη χαμένη λάμψη τους, θα βρεθούν εκ νέου στο χέρι κάποιου, ενδεχομένως, συλλέκτη, ο οποίος πέρα από την ομορφιά και τη διαχρονικότητά τους θα μπορέσει να εκτιμήσει και την πολεμική τους προϋπηρεσία στις τάξεις των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων»!
(σ.σ. την είδηση αντλήσαμε από το Dexi eXtrem του διαδικτύου)!!
Το έγγραφο του υπουργείου με την πώληση των Rolex

Η Τουρκία δεν ετοιμάζεται για πόλεμο…


Με αφορμή τη δημοσίευση πρόσφατου άρθρου μου, έλαβα την παρακάτω απάντηση από τον διαχειριστή της ηλεκτρονικής σελίδας “ας μιλήσουμε επιτέλους” και την δημοσιεύω αυτούσια:
«Η Τουρκία δεν ετοιμάζεται για πόλεμο. Παρά το δόγμα των 2,5 πολέμων, η κατάσταση στο Αφρίν και τα χτυπήματα που δέχεται στο εσωτερικό της από το ΡΚΚ, της απαγορεύουν να ανοίξει ένα μέτωπο κατά ενός οργανωμένου και πολύ καλά εξοπλισμένου αντιπάλου. Τόσο η κάκιστη κατάσταση του τουρκικού στρατού λόγω των αποτάξεων και συλλήψεων ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών (με την κατηγορία του γκιουλενιστή – πραξικοπηματία), όσο και η κάκιστη αποτελεσματικότητα του τουρκικού στρατού, έχουν δημιουργήσει ένα αίσθημα ανασφάλειας που μεταλλάσσεται ταχύτατα σε φόβο για αποτυχία (ήδη διαφαινόμενη) στο Αφρίν και δημιουργία τετελεσμένων από την πλευρά των Κούρδων, ιδιαίτερα αρνητικών για την Τουρκία
Αυτός ο παράγοντας προστίθεται στις συνεχείς πολιτικές επιθέσεις της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση αλλά και τον ίδιο τον Ερντογάν, με κατηγορίες “παράδοσης” νησιών του Αιγαίου στην Ελλάδα. Αυτά τα δύο στοιχεία (στρατιωτική και πολιτική πίεση), συνεπικουρούμενα από το κλείσιμο του ματιού Γερμανίας και ΗΠΑ (επιβεβαιώνεται από τις χλιαρές δηλώσεις καταδίκης της τουρκικής προκλητικότητας) προς την Τουρκία προκειμένου να πιεστεί η Ελλάδα στο θέμα των Σκοπίων, έφεραν ένα ατύχημα (που ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα μάλλον γνώριζε πως θα συμβεί και ως “μάντης” αναφέρθηκε σε αυτό μερικές ημέρες πριν) από το οποίο δημιουργούνται συνθήκες κατάκτησης των Ιμίων από την Τουρκία (μία νίκη που προσθέτει κύρος στον Ερντογάν) από μια αδιάφορη επί των εθνικών θεμάτων κυβέρνηση της Ελλάδας.
Η Τουρκία δεν ετοιμάζεται για πόλεμο. Δείχνει τα δόντια της, ελπίζοντας (ή έχοντας και την βεβαιότητα) πως ο Τσίπρας και η παρέα του θα φοβηθούν μια αναμέτρηση (και όχι απλά θερμό επεισόδιο). Παρ’ όλα αυτά, όμως, η Τουρκία έχει μπει σε έναν δρόμο χωρίς γυρισμό. Δεν μπορεί πλέον να υποχωρήσει στις ίδιες τις δηλώσεις της για την τουρκικότητα των Ιμίων… Οπότε, ευρισκόμενη σε ένα επικίνδυνο σπιράλ αναθεωρητισμού είναι πολύ εύκολο να προχωρήσει -όντας μη έτοιμη- σε κινήσεις που εκ των προτέρων χαρακτηρίζονται ως αυτοκτονικές. Γιατί, όταν ένας καλά εξοπλισμένος στρατός, που υποστηρίζεται από άρματα μάχης τελευταίας τεχνολογίας, βαρύ πυροβολικό και -κυρίως- από σύγχρονη αεροπορία, δεν μπορεί να κάμψει την αντίσταση των Κούρδων και έχει υποστεί ισχυρότατα πλήγματα στις τάξεις, τότε αυτός ο στρατός θεωρείται κάτι περισσότερο από δεδομένο πως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μια καλά οργανωμένη ελληνική αμυντική γραμμή, ενώ τίθεται εν αμφιβόλω το κατά πόσο μια ελληνοτουρκική σύγκρουση (ανεξαρτήτως αποτελέσματος) θα επιτρέψει στην Τουρκία να έχει αμέσως μετά αεροπορία και ναυτικό…
Επαναλαμβάνω. Η Τουρκία δεν ετοιμάζεται για πόλεμο. Παρασύρεται σε έναν πόλεμο που γνωρίζει ότι δεν πρέπει να κάνει. Και παρασύρεται σε αυτόν τον πόλεμο, επίσης, και μέσα στα πλαίσια πίεσης της αμερικανικής (ΝΑΤΟϊκής) πλευράς, απειλώντας την δημιουργία ενός ισχυρού ρήματος στην ενότητα του ίδιου του ΝΑΤΟ. Η τακτική του “πειρατή” δεν αφορά μόνο στο ιταλικό γεωτρύπανο που εγκλωβίστηκε στη Μεσόγειο από την Τουρκία. Είναι μια μεγαλύτερη τακτική που ακολουθώντας την “υψηλή στρατηγική” θέλει να τοποθετήσει την (καταρρέουσα οικονομικά και όχι μόνο) Τουρκία στο τραπέζι των παγκοσμίως ισχυρών…
Η Τουρκία δεν ετοιμάζεται για πόλεμο. Η ελληνική κυβέρνηση, όμως, ετοιμάζεται -και προετοιμάζει κατάλληλα το έδαφος- για μια εθνική πανωλεθρία, υπό το πρίσμα της αναγκαιότητας αποφυγής ακραίων και δυσάρεστων καταστάσεων. Γνωρίζοντας την ρήση που λέει “‘όποιος επιθυμεί ειρήνη προετοιμάζεται για πόλεμο” εύκολα μπορούμε να εξάγουμε την κατάληξη για την Ελλάδα, με μια κυβέρνηση που ετοιμάζεται για την ήττα ενός πολέμου που η ίδια θέλει να αποφύγει… Βαδίζοντας με μοναδικό δεδομένο την ήττα, τότε όταν αυτή θα επέλθει θα είναι πολύ ισχυρότερη και καταστροφικότερη (κυρίως για την ίδια την συγκυβέρνηση) από την αναμενόμενη.
Και εάν η Τουρκία παρασύρεται σε έναν πόλεμο που δεν επιθυμεί, η ελληνική κυβέρνηση έχει επιλέξει την ήττα για να μην… ηττηθεί! Παραλογισμός; Το μόνο βέβαιο.. Αλλά τι άλλο εκτός από παραλογισμός υπήρξε στην καθημερινότητα των χρόνων των μνημονίων και ιδιαίτερα τα χρόνια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου