Breaking

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Ο πίθηκος με τη μεγάλη μύτη και τις σούπερ… επιδόσεις στο σεξ


Αποτέλεσμα εικόνας για πιθηκος με μεγαλη μυτη
Πίθηκο με προβοσκίδα τον λένε, Nasalis larvatus στα επιστημονικά του, και είναι ένα πρωτεύον της Μαλαισίας γνωστό για τη μεγάλη και πεπλατυσμένη μύτη του.
Ο λόγος της ύπαρξής της έμοιαζε ακατανόητος μέχρι πρόσφατα, σχεδόν άσκοπος, μόνο που τώρα μια νέα έρευνα όχι μόνο βρήκε τον λόγο, αλλά μας λέει κιόλας πως έχει να κάνει με το σεξ.
Η διεπιστημονική και διαπανεπιστημιακή μελέτη (Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, Πανεπιστήμιο του Κιότο κ.ά.) βρήκε μια ξεκάθαρη σχέση μεταξύ του μεγέθους της μύτης των αρσενικών και του αριθμού των θηλυκών στα χαρέμια τους, υποδεικνύοντας ότι όσο μεγαλύτερη η μύτη του αρσενικού, τόσο περισσότερο σεξ κάνει στη ζωή του!
Και όχι μόνο αυτό, αλλά όσο μεγαλύτερη είναι η μύτη, τόσο μεγαλύτεροι φαίνεται πως είναι και οι όρχεις του. Αυτά μας λένε οι επιστήμονες στην έρευνά τους που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση «Science Advances».
Οι ερευνητές μελέτησαν τη συμπεριφορά και την ανατομία τόσο των ελεύθερων πιθήκων όσο και αυτών που ζουν σε αιχμαλωσία αναζητώντας διασυνδέσεις σε επίπεδο σωματικής μάζας, χαρακτηριστικών προσώπου, μεγέθους όρχεων και μιας σειράς ακόμα από χαρακτηριστικά που συνδέονται με τις αναπαραγωγικές τους συνήθειες, όπως τον αριθμό των θηλυκών που έχει κάθε αρσενικό κοντά του.


«Επιπρόσθετα στην ανακάλυψή μας ότι οι μεγάλες μύτες των αρσενικών λειτουργούν ως διαφήμιση στα θηλυκά για την επιλογή συντρόφου, βρήκαμε ακόμα ότι τα αρσενικά με μεγαλύτερες μύτες τείνουν να έχουν μεγαλύτερη σωματική μάζα και όρχεις», μας λέει ο δρ Ikki Matsuda του Πανεπιστημίου του Κιότο, «αυτό υποδεικνύει ότι το μέγεθος της μύτης είναι ένας αξιόπιστος δείκτης της κοινωνικής υπεροχής αλλά και της μεγαλύτερης παραγωγής σπερματοζωαρίων».

 Το φαινόμενο είναι γνωστό ως «σεξουαλική επιλογή» και συναντάται στα πέρατα του ζωικού βασιλείου, όπως κάνει το παγόνι ας πούμε που εντυπωσιάζει με τα πλουμιστά φτερά του το θηλυκό. Μόνο που εδώ οι συνδέσεις είναι πιο… οφθαλμοφανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου