Breaking

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Τελεσίγραφο Βίτσα στους Τούρκους: «Όποιος θέλει τσαμπουκά στο Αιγαίο να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές»

25 Φεβρουαρίου 2018


Τελεσίγραφο Βίτσα στους Τούρκους: «Όποιος θέλει τσαμπουκά στο Αιγαίο να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές»
Η Τουρκία είναι μια «διεθνώς νευρική δύναμη» που θέλει να αναθεωρήσει τις συνθήκες, εκτίμησε το πρωί της Κυριακής ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις Ερντογάν.

Δεν χρειάζεται να δημιουργούμε κλίμα που υπερβαίνει τα σημερινά όρια γιατί ο κόσμος ανησυχεί, επισήμανε ο κύριος Βίτσας και αναλύοντας την κατάσταση, απέδωσε την αυξημένη «προκλητικότητα από την πλευρά της Τουρκίας, στην Κύπρο κατά κύριο λόγο και στο Αιγαίο» στον πόλεμο που διεξάγουν οι γείτονες στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν της βορειοδυτικής Συρίας:
«Έχει έναν πόλεμο στην Εφρίν, που δεν πάει όπως τον σχεδίαζαν και έχει μόνιμα στραμμένη την προσοχή της στην ανατολική Μεσόγειο για τους υδρογονάνθρακες και συγχρόνως προκαλεί εντάσεις στο Αιγαίο».
Η Τουρκία πλέον είναι μια «διεθνώς νευρική δύναμη και προσθέτει πράγματα ως αναθεωρητική δύναμη, που θέλει να αναθεωρήσει τις διεθνείς συμβάσεις.
Ξεχνά ότι η σημερινή Τουρκία είναι πολύ μακριά από την Οθωμανική Αυτοκρατορία», εκτίμησε ο κύριος Βίτσας, προσθέτοντας πως «εμείς παρακολουθούμε με ψυχραιμία».
«Επιθυμούμε τον ευρωπαϊκό δρόμο της Τουρκίας, αλλά όσον αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας, υπάρχουν όρια που τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη, δεν ανέχεται να τα υπερβεί κανείς», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας πως «στα τελευταία 30 χρόνια δεν έχει υπάρξει τέτοια προειδοποίηση σαν αυτή του Συμβουλίου της Ευρώπης».
«Είναι δύσκολο μετά από ένα «ατύχημα» να γυρίσεις πίσω», σχολίασε ακόμα για το ενδεχόμενο «ατυχήματος» στο Αιγαίο, τονίζοντας πάντως πως η Ελλάδα είναι «πολύ ισχυρή στρατιωτικά και με αναβαθμισμένο τον διεθνή της ρόλο».
«Οποιοσδήποτε κάνει τσαμπουκά στο Αιγαίο, πρέπει να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές», είπε ο κύριος Βίτσας και σχολιάζοντας την έκφραση «γατάκια» που συζητήθηκε τελευταία, ανέφερε χαριτολογώντας:
«Αυτό με τα γατάκια είναι προσφιλής λαϊκή έκφραση, αλλά ξέρετε τι νύχια βγάζουν τα γατάκια;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου