Breaking

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

ΣΟΚ από τον θάνατο του νευροχειρουργού του ΠΓΝ Πατρών, Δημήτρη Κωνσταντίνου στην Αργεντινή! Πήγε για ορειβασία και ξαφνικά λιποθύμησε… (ΦΩΤΟ)

giatros1

Σοκαρισμένη είναι η ιατρική κοινότητα της Πάτρας και ειδικότερα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης από την είδηση του ξαφνικού θανάτου του καθηγητή της νευροχειρουργικής κλινικής ΠΓΝΠ, Δημήτρη Κωνσταντίνου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο νευροχειρούργος βρισκόταν σε διακοπές στην Αργεντινή όπου κι έχασε την ζωή του στις Άνδεις όπου είχε πάει για ορειβασία.

Το thebest.gr επικοινώνησε με τον Διοικητή του ΠΓΝΠ, Θόδωρο Πισιμίση, ο οποίος δηλώνει ταραγμένος από την πληροφορία. «Έχουμε όλοι υποστεί ένα μεγάλο σοκ. Είναι κρίμα να χάνεται έτσι ξαφνικά, ένας νέος άνθρωπος κι ένας εξαίρετος επιστήμονας», σημειώνει ο κ. Πισιμίσης.
Η βουνοκορφή του όρους Ancocangua στην οποία έχασε τη ζωή του ο Δημήτρης Κωνσταντίνου, ενώ στο θέμα αναφέρεται και site της Αργεντινής
Ο Δημήτρης Κωνσαντίνου ήταν και λάτρης του ποδηλάτου και είχε λάβει μέρος σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις όπως ο γύρος Παρίσι-Βρέστη-Παρίσι απόστασης 1.200 χιλιομέτρων.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του thebest.gr ο άτυχος νευροχειρούργος Δημήτρης Κωνσταντίνου είχε πάει για ορειβασία στις Άνδεις όταν σε υψόμετρο περίπου 6.500 μέτρα, όπου το οξυγόνο είναι ελάχιστο, ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Οι άνθρωποι που ήταν μαζί του κάλεσαν αμέσως βοήθεια.
Στο σημείο έφθασε ελικόπτερο το οποίο τον παρέλαβε όμως δεν πρόλαβε να τον μεταφέρει εγκαίρως σε νοσοκομείο της Αργεντινής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο γιατρός υπέστη πνευμονικό οίδημα και τελικά η καρδιά του δεν άντεξε.
Είχε ξεκινήσει στις 30 Δεκεμβρίου από την Πάτρα με παρέα φίλων και είχε προγραμματίσει να επιστρέψει στη δουλειά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στις 23 Ιανουαρίου.
Η βουνοκορφή του όρους Ancocangua στην οποία έχασε τη ζωή του ο Δημήτρης Κωνσταντίνου, ενώ στο θέμα αναφέρεται και site της Αργεντινής
Έφυγε σε ηλικία 59 ετών.
Η είδηση του θανάτου του Πατρινού έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και των ΜΜΕ της Αργεντινής τα οποία μεταδίδουν πληροφορίες για τον τρόπο που έχασε την ζωή του στις Άνδεις.
thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου