Breaking

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Ιμια: Βίντεο – Ντοκουμέντο της τουρκικής πρόκλησης από την γεφυρα της Κ/Φ “Νικηφόρος”

28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 

Διπλή ήταν η σημερινή “ήττα” που υπέστησαν στα Ίμια οι Τούρκοι. Θέλοντας να επιδώσουν τα γνωστά διαπιστευτήρια προκλητικότητας και ανηθικότητας έχασαν κατά κράτος σε τακτικό επίπεδο.

Σε πρώτο χρόνο τσίμπησαν απο τον αντιπερισπασμό που έκαναν τα δυο ελικόπτερα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που πέταξαν προς Λέρο και Κω. Αυτό επέτρεψε στην κανονιοφόρο Νικηφόρος στην οποία επέβαιναν ΥΠΕΘΑ και ΑΓΕΝ να κινηθεί με άνεση στην περιοχή των Ιμίων και να προχωρήσει στην τιμητική ρίψη στεφάνου στον τόπο θυσίας των ηρώων του ΠΝ.
Σε δεύτερο χρόνο, οι τουρκικές ακταιωρίδες και το τουρκικό πολεμικό που αιφνιδιάστηκαν, επιχείρησαν με γιαλαντζί τρόπο να ανακτήσουν το πλεονέκτημα. Καταρχήν με την παρενόχληση της Κ/Φ μέσω ασυρμάτου και εν συνεχεία με την αποτυχημένη προσπάθεια να παρεμποδίσουν τη ρίψη στεφάνου. Κι αυτη η προσπάθεια τους απέτυχε καθως απέναντι τους βρέθηκε ο κυβερνήτης της Νικηφόρος ο οποίος για δεύτερη φορά σε διάστημα δυο εβδομάδων έδωσε ρεσιτάλ ναυσιπλοϊας
Νικώντας κατά κράτος τους τούρκους κυβερνήτες και υπερσκελίζοντας τους επικίνδυνους ελιγμούς των ακταιωριδων που επιχείρησαν να ανακόψουν την πορεια προς το σημειο θυσίας
Το μήνυμα απο την Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ μέσω ασυρμάτου:
Τουρκική ακταιωρίδα: Φτάσατε στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Αλλάξτε αμέσως την πορεία σας. Αλλάξτε αμέσως την πορεία σας
Κ/Φ Νικηφόρος: Τουρκικό πλοίο. Εδώ ελληνικό πολεμικό πλοίο. Παραβιάζετε το δικαίωμα της αβλαβούς διέλευσης από τα Ελληνικά Χωρικά Υδατα. Σταματήστε την παραβίαση.
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:
Στην ομιλία του προς τον Κυβερνήτη και το πλήρωμα της Κ/Φ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ», ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε: «Είμαστε σήμερα εδώ,για να αποδώσουμε τις οφειλόμενες τιμές στους ήρωες του Πολεμικού μας Ναυτικού που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, το 1996, στα Ίμια. Ο Παναγιώτης Βλαχάκος, ο Χριστόδουλος Καραθανάσης και ο Έκτορας Γιαλοψός θα μείνουν στο πάνθεον των ηρώων.
Αποφασίσαμε να είμαστε εδώ, μαζί σας, στο«ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ», γιατί όπως και όλα τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και οι Ένοπλες Δυνάμεις,εν καιρώ ειρήνης ασκείστε σε συνθήκες πολέμου. Το αποδείξατε περίτρανα τις προηγούμενες ημέρες, όπου με άριστους ναυτικούς ελιγμούς, ακολουθώντας τους κανόνες του ναυτικού δικαίου και τις παραδόσεις του Πολεμικού μας Ναυτικού, χωρίς να δειλιάσετε ούτε ένα δευτερόλεπτο, αποδείξατε ότι είστε οι άριστοιόχι μόνο στην επίδειξη σημαίας, αλλά και στην προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας.
Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, με τον κ. Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αποφασίσαμε η ρίψη στεφάνου σήμερα να γίνει από το «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ». Σας ευχαριστούμε για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε, ανταποκρινόμενοι στον όρκο σας. Αποτελείτε παράδειγμα για όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Για τους ήρωες που «έφυγαν» υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας ένα είναι το σύνθημα: «Αθάνατοι».
O υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά την επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώων των 3 Αξιωματικών ΠΝ στην Κάλυμνο μετά την επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώων των 3 Αξιωματικών ΠΝ στην Κάλυμνο δήλωσε οτι “Δεν είμαστε διατεθειμένοι να χάσουμε ούτε ένα χιλιοστό της εθνικής μας κυριαρχίας. Αυτό είναι ξεκάθαρο . Στέλνουμε μήνυμα ειρήνης αλλά παράλληλα και μήνυμα αποτροπής σε οποιοδήποτε τολμήσει να αμφισβητήσει την εδαφική μας ακεραιότητα”.
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου