Breaking

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Τα 10 food trends που αναμένεται να κυριαρχήσουν το 2018

Αποτέλεσμα εικόνας για Τα 10 food trends που αναμένεται να κυριαρχήσουν το 2018


Τη χρονιά που μας πέρασε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις insta photos μας κυριάρχησαν τα superfoods, οι vegan επιλογές και τα έντονα χρώματα (πολύ χρώμα, όμως). Τι μας επιφυλάσσει άραγε η νέα χρονιά και πόσο διαφορετικές μπορεί να είναι άραγε οι επιλογές μας από τη μία χρονιά στην άλλη;

#airfried. Πώς είπατε;
Με άγνωστες λέξεις ξεκινάει το 2018! Ωστόσο air fryer είναι μία συσκευή που μαγειρεύει τα τρόφιμα με ζεστό αέρα. Κάτι σαν την υγιεινή εκδοχή της φριτέζας δηλαδή, αφού δεν χρειάζεται λάδι για να λειτουργήσει, ενώ σε air fryer μπορείς να φτιάξεις μέχρι και chips, από πατάτες ή και μήλο.
Ξέχνα τους χυμούς. Θα πίνουμε μόνο σούπες!
Το juicing (η κατανάλωση χυμών για αποτοξίνωση) ήταν από τις πιο δημοφιλείς τάσεις στο αδυνάτισμα την προηγούμενη χρονιά. Το souping όμως (η κατανάλωση σούπας και ζωμών, αντίστοιχα) κάνει δυναμικό comeback το 2018 και γίνεται η Νο 1 επιλογή μας για αποτοξίνωση και υγιεινό ελαφρύ γεύμα.
Καφές με superfoods
Εσύ ακόμη νομίζεις ότι κάνεις τη διαφορά αντικαθιστώντας τη ζάχαρη στον καφέ σου με στέβια; Πόσο πίσω είσαι! Η τάση που θα κυριαρχήσει το 2018 θέλει τους καφέδες να ενισχύονται με σκόνη πρωτεΐνης και superfoods όπως η μάκα.


Η νέα τάση στα ethnic είναι η Μαροκινή κουζίνα
Οι ethnic γεύσεις είναι το απόλυτο food trend, ειδικά στην κατηγορία street food. Μετά τα μεξικάνικα και τα λιβανέζικα, ήρθε η στιγμή και για το μαροκινό φαγητό. Ετοιμάσου να συναντάς όλο και συχνότερα πιάτα όπως αρνάκι ταζίν, γλυκιά κοτόπιτα μπαστίλα και μπόλικο κους κους, αρωματισμένα όλα με κύμινο, κόλιανδρο και κάρδαμο.
Πες αντίο στο κρέας και καλωσόρισε τη φυτική πρωτεΐνη
Vegetarians, vegans, reducetarians, flexitarians, όλα τα είδαμε τη χρονιά που πέρασε και ένα είναι το συμπέρασμα: η κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων θεωρείται ξεπερασμένη, τουλάχιστον από τη νέα γενιά foodies που ενδιαφέρονται τόσο για την υγεία τους όσο και για τον αντίκτυπο της διατροφής τους στο φυσικό περιβάλλον. Στον αντίποδα, παρατηρούμε μία συνεχή αύξηση του ενδιαφέροντος για τις φυτικές πρωτεΐνες -γιατί από κάπου πρέπει να λαμβάνουμε τις απαραίτητες για τον οργανισμό μας πρωτεΐνες-, γεγονός που θα γίνει ακόμη πιο έντονο το 2018. Θες να πάρεις μία γεύση; Τη φετινή χρονιά θα είναι πιο must από ποτέ τα veggie burgers, με κινόα ή όσπρια που είναι καλές πηγές πρωτεϊνών.
Ψητά φασολάκια, το νέο μας σνακ
Κάποτε βλέπαμε ταινίες μασουλώντας chips, τώρα προτιμάμε τα ψητά φασολάκια, όπως τα edamame. Μπορείς να τα προσθέσεις και σε σαλάτες ή να τα συνδυάσεις με χούμους, είναι πολύ γευστικά!
Πολύ καυτερές σάλτσες
Αν σου αρέσουν τα πικάντικα, το 2018 είναι η χρονιά σου. Αν όχι και τόσο, κοίτα να συνηθίσεις γιατί οι πικάντικες σάλτσες από το Μεξικό, την Ινδία, την Κορέα κ.α., κυριαρχούν στα πιάτα μας φέτος. Για να ξέρεις, εκτός από πολύ γευστικές, αυτές οι σάλτσες σου κάνουν και καλό, αφού βασίζονται κυρίως στις κόκκινες καυτερές πιπερίτσες τσίλι, που όπως έχει αποδειχθεί από έρευνα, συνδέονται με μείωση κατά 13% της θνησιμότητας.
Θα μαγειρεύουμε με βούτυρο κλαριφιέ
Το βούτυρο κλαριφιέ είναι το καθαρό λίπος από το βούτυρο, που δεν περιέχει γαλακτικά κατάλοιπα, διατηρείται για μεγαλύτερο διάστημα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε υψηλή θερμοκρασία για σοτάρισμα και τηγάνισμα, χωρίς να καεί. Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο για αφράτα και γευστικά scrambled eggs;
Κλασικά γλυκά με vegan twist
Αν δεν το έχεις καταλάβει, η αυστηρή χορτοφαγία ήρθε για να μείνει και δεν αφήνει ανεπηρέαστα ούτε τα πλέον κλασικά γλυκά, όπως τα κέικ και τα muffins, το cheesecake, τα brownies, τα σοκολατάκια, τις κρέμες, ακόμη και τα παγωτά.
Και από ποτό; Mocktails…
Ή αλλιώς cocktails χωρίς αλκοόλ. Μεταξύ μας, ότι καλύτερο αν θες να διασκεδάσεις χωρίς τα ενοχλητικά συμπτώματα της μέθης την επόμενη μέρα. Άσε που πλέον τα περισσότερα bars έχουν αρχίσει να τα αντιμετωπίζουν με τον δέοντα σεβασμό, φροντίζοντας να ετοιμάζουν πραγματικά εντυπωσιακά mocktails και όχι προχειρότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου