Breaking

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Το σχέδιο του Χίτλερ να εισβάλλει με Έλληνες στην Τουρκία για να απελευθερώσει Πόντο, Κωνσταντινούπολη και Μικρά Ασία!


Το σχέδιο του Χίτλερ να εισβάλλει με Έλληνες στην Τουρκία για να απελευθερώσει Πόντο, Κωνσταντινούπολη και Μικρά Ασία!Η επιχείρηση Gertrude ήταν το σχέδιο εισβολής των Εθνικοσοσιαλιστών στην Τουρκία.
Εφόσον ο Καύκασος έπεφτε στον Γερμανικό Στρατό υπήρχε ο κίνδυνος, το Αζερμπαιτζαν να ενωθεί με την Τουρκία καθώς οι δύο χώρες είχαν απο τότε αδελφικές σχέσεις. Υπήρχε ο κίνδυνος να γίνει ενα Παντουρανικό μέτωπο στον Καύκασο με κίνδυνο αποσταθεροποίησης στην περιοχή (δηλαδη θα γινόταν ό,τι πολύ απλά γίνεται σήμερα στον Καύκασο).
Οπότε το σχέδιο Gertrude ήταν το εξής: Γερμανικέες δυνάμεις μαζι με Γεωργιανούς και Αρμένιους θα συγκεντρωνόντουσαν στα συνορα με την Τουρκία απο τα βορειοανατολικά και θα εφορμούσαν απο εκεί και απο τα δυτικά Γερμανικές δυνάμεις μαζί με μονάδες Ελληνικου Στρατου θα εισέβαλλαν απο εκεί. Με την πτώση της Τουρκιας οι ανατολικές περιοχές της Τουρκίας θα δινόντουσαν στους Αρμενιους, ένα κομμάτι στους Γεωργιανούς και οι δυτικές περιοχές (Κωνσταντινουπολη,Νοτιοδυτικη Μικρα Ασια,Ελλησποντος,Ποντος κλπ) θα δινόντουσαν στην Ελλάδα.
Επισης σε περίπτωση που νικούσε η Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία στο Σταλινγκραντ και στον Καύκασο και με την ηττα των Σοβιετικών θα ενωνοταν ο Ποντος με την Ελλαδα
ΠΗΓΗ ΠΗΓΗ
Το παρακάτω απόσπασμα αναφέρεται στο άγνωστο σχέδιο του Τρίτου Ράιχ σύμφωνα με το οποίο η Γερμανία μαζί με άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις θα εισέβαλε στην Τουρκία μετά το τέλος του Β’ ΠΠ με σκοπό να απαλλάξει τις νοτιοανατολικές Ευρωπαϊκές χώρες, αναμεσά τους και την Ελλάδα από την Τουρκική απειλή.
Το σχέδιο του Χίτλερ να εισβάλλει με Έλληνες στην Τουρκία για να απελευθερώσει Πόντο, Κωνσταντινούπολη και Μικρά Ασία!
Έτσι ρίχνεται φως σε μια εντέχνως αποσιωπημένη πτυχή των σχεδίων του Ράιχ που εντάσσονταν στο ευρύτερο πλάνο για την αναμόρφωση όχι μόνο της Γερμανίας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.
Μέλη της Αρμενικής-Γερμανικής και Γεωργιανικής-Γερμανικής Ένωσης συνάντησαν τον Άλφρεντ Ρόζενμπερκ το 1941, που τους υποσχέθηκε ότι «όταν η Αρμενία και η Γεωργία ελευθερώνονταν από τον μπολσεβίκικο ζυγό, ο Αρμενικός και ο Γεωργιανός στρατός με την υποστήριξη της Γερμανίας θα ξεκινούσαν έναν Ιερό πόλεμο εναντίον της Τουρκίας, στον οποίο επίσης θα συμμετείχαν δυνάμεις της Wehrmacht, των Waffen SS – καθώς επίσης μεραρχίες του Ελληνικού και του Βουλγαρικού στρατού θα επετίθεντο κατά της Τουρκίας ταυτοχρόνως».
Είναι βέβαιον ότι η επιχείρηση αυτή θα ελάμβανε χώρα, καθώς κατά την διάρκεια του Β’ ΠΠ η Τουρκία δεν ήταν σύμμαχος του Τρίτου Ράιχ και, κυρίως, υπάρχει και είναι επιβεβαιώσιμον το όνομα της επιχειρήσεως. Αμέσως μετά την απελευθέρωσή της η Αρμενία θα γίνονταν σύμμαχος της Γερμανίας. Αυτή η εξέλιξη έχει εγκριθή προσωπικώς υπό του Αδόλφου Χίτλερ. Το 1942 ο Φύρερ υπέγραψεν εντολή για δημιουργία των τεσσάρων Καυκασίων Λεγεώνων.
Στρατιωτικές δυνάμεις από την Ευρώπη που θα περιελάμβαναν μεραρχίες του Ελληνικού στρατού, της Wehrmacht αλλά και των Waffen SS προορίζονταν να βοηθήσουν τις Αρμενικές και Γεωργιανές δυνάμεις να εισβάλουν στην Τουρκία. Την κατάλληλη στιγμή, η Αρμενία και η Γεωργία θα έπρεπε να προσφέρουν στον Γερμανικό στρατό δύναμη της τάξεως των 100.000 στρατιωτών, χάριν ακριβώς της επικειμένης εισβολής στην Τουρκία. Το σχέδιο κατακτήσεως της Τουρκίας άρχισε να καταστρώνεται το 1942 υπό την κωδική ονομασία “Gertrude“.
Συμφώνως προς τα αρχεία που ανευρέθησαν στο Υπουργείο εν σχέσει προς τις υπό κατοχήν ανατολικές περιοχές, οι ηγέτες του Τρίτου Ράιχ γνώριζαν πολύ καλά ότι αργά ή γρήγορα ο Παντουρανισμός θα αποτελούσε κίνδυνο για την Γερμανία, εάν επέτρεπαν στην Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν να συνενωθούν. Ο κίνδυνος ενώσεως της Τουρκίας με το Αζερμπαϊτζάν κάτω από μία μεγάλη «Παντουρανική» ιδέα ήταν ουσιαστικά ένας ορατός κίνδυνος για τους ηγέτες του Ράιχ κατά το 1942 και 1943. Η ιδέα της Μεγάλης Αρμενίας και η πραγματοποίησή της θα αποτελούσε το αντίβαρο στις Τουρκικές φιλοδοξίες στην περιοχή του Καυκάσου.
Οι Αρμένιοι και οι Γεωργιανοί, σύμφωνα με το σχέδιο, έπρεπε να παρέχουν 100.000 άνδρες. Αυτός ο στρατός μαζί με γερμανικές δυνάμεις της Βέρμαχτ και των SS θα εισέβαλε στην Τουρκία.
Το σχέδιο είναι βέβαιο πως θα εφαρμοζόταν αν η Γερμανία νικούσε. Ο Χίτλερ είχε δώσει την εντολή να σχηματιστούν καυκασιανές λεγεώνες, όπως ακριβώς προέβλεπε το σχέδιο «Gertrude» που συμφωνήθηκε μεταξύ Ρόζεμπεργκ και Αρμενίων. Πρόσφατα και ο Τούρκος ερευνητής Conecsi μιλώντας στην εφημερίδα Μιλλιέτ επιβεβαίωσε την ύπαρξη του σχεδίου «Gertrude». Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Μιλλιέτ αναφέρθηκε σε έγγραφα κατασκοπείας των Γερμανών. Έγγραφα που κατέγραφαν κάθε λεπτομέρεια σχετικά με την Τουρκία και φανερώνοντας την πρόθεση του Τρίτου Ράιχ να συγκεντρώσει πληροφορίες με σκοπό μια μελλοντική επίθεση.
Ένας χάρτης του Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ που παρουσίαζε την προγραμματισμένη εισβολή του Ράιχ στην Τουρκία (Kommissariat Armenien) περιλαμβάνεταιμεταξύ των απορρήτων αρχείων που ανευρέθησαν υπό της σοβιετικής υπηρεσίας στρατιωτικής αντικατασκοπίας “SMERSH”, μετά το πέρας του πολέμου.
Το σχέδιο «Gertrude» που αφορά την κατάκτηση και τον διαμελισμό της Τουρκίας από το Γ’ Ράιχ βρισκόταν για δεκαετίες ξεχασμένο στα συρτάρια της «Smersh», της Σοβιετικής υπηρεσίας αντικατασκοπίας. Οι λεπτομέρειες του σχεδίου είχαν συζητηθεί σε μυστικές συναντήσεις μελών της Αρμενο-γεωργιανής και της Γεωργιανο-γερμανικής ένωσης με το Άλφρεντ Ρόζεμπεργκ, εκπρόσωπο της Γερμανικής κυβέρνησης.
Ο Χίτλερ είχε αντιληφθεί το Παντουρκικό κίνδυνο εν αντιθέσει με τους σημερινούς Ευρωπαίους ηγέτες που θέλουν την Τουρκία στην ΕΕ. Η μεγάλη Αρμενία θα ήταν το αντίβαρο στις διεκδικήσεις της Τουρκίας στον Κάυκασο. Τελικά ο Χίτλερ έχασε τον πόλεμο, η Αρμενία παρέμεινε υπό την ΕΣΣΔ μέχρι το 1991 και η Τουρκία διατήρησε την ουδετερότητά της σε όλο τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Η Γερμανική μπότα δεν πάτησε ποτέ στο έδαφος της Τουρκίας και το σχέδιο «Gertrude» για τον διαμελισμό της έμεινε στα χαρτιά…
grothia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου