Breaking

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Γκάτζετ για τις ημικρανίες


Αποτέλεσμα εικόνας για Γκάτζετ για τις ημικρανίες
Τοποθετείται στο μπράτσο και μπορεί να μειώσει τα συμπτώματά τους κατά 50%
Το όπλο κατά της ημικρανίας μπορεί να φορεθεί στο μπράτσο. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από έρευνα, η οποία έδειξε ότι ένα περιβραχιόνιο, που εκπέμπει ήπιους ηλεκτρικούς παλμούς, αποτελεί νέα, αποτελεσματική θεραπεία κατά της βασανιστικής αυτής μορφής κεφαλαλγίας.

Η συσκευή αυτή, που βασίζεται στη θεωρία ότι οι ηλεκτρικοί παλμοί που εκπέμπει εμποδίζουν τα σήματα του πόνου να φτάσουν στον εγκέφαλο διεγείροντας τα νεύρα, όταν τοποθετείται στο μπράτσο τα πρώτα λεπτά της κρίσης ημικρανίας μπορεί να μειώσει τα συμπτώματά της κατά 50%.
Το Nerivio Migra 1, όπως ονομάζεται, είναι εξοπλισμένο μ' ένα αυτοκόλλητο σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας, που περιέχει ηλεκτρόδια, μία μπαταρία και ένα τσιπάκι υπολογιστή. Οταν εκδηλώνεται η κρίση ημικρανίας, ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει την ηλεκτρική διέγερση με τη χρήση εφαρμογής στο κινητό του, μέσω της οποίας μπορεί επίσης να ρυθμίζει την ένταση της διέγερσης.
Τα αποτελέσματα από έρευνα του Technion - Israel Institute of Technology στη Χάιφα, που έχει ήδη γίνει σε 71 ασθενείς, έδειξαν ότι ύστερα από χρήση 20 λεπτών το 64% εμφάνισε μείωση πόνου έπειτα από δύο ώρες, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην ομάδα των ασθενών στους οποίους έγινε χρήση μιας άλλης ψευδοσυσκευής, η οποία δεν εξέπεμπε ηλεκτρικούς παλμούς, ήταν μόλις 26%.
Από αυτούς που ξεκίνησαν με μέτριο προς σοβαρό πόνο, το 58% δήλωσε ότι ο πόνος του μειώθηκε στο ήπιο μέχρι καθόλου. Η νέα δοκιμή της συσκευής σε σχεδόν 300 άτομα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε νοσοκομεία του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου