Breaking

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΣΟΚ!! ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ – Τον παρακολουθεί επί 30 χρόνια, μοιάζει περισσότερο με ροκ σταρ (ΦΩΤΟ)

trump 2

Ο Χάρολντ Μπόρνσταϊν είναι εδώ και
30 χρόνια ο προσωπικός γιατρός του Ντόναλντ Τραμπ.
Σύμφωνα με τον ίδιο ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα είναι ο πιο υγιής πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ. Με μια πρώτη ματιά δεν μοιάζει με γιατρό.
Πιο πολύ με ροκ σταρ. Κι όμως ο Χάρολντ Μπόρνσταϊν είναι επί τριάντα χρόνια ο προσωπικός γιατρός του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Είναι 69 ετών, με μακριά μαλλιά και απολύτως αντισυμβατικό στιλ.
γιατρός-449x600
Ο Μπόρνστάιν έγινε γνωστός παγκοσμίως τον Δεκέμβριο του 2015, όταν σε έκθεση για την κατάσταση υγείας του τότε υποψηφίου Ντ. Τραμπ, τον επαίνεσε για την εξαιρετική κατάσταση της υγείας του παρά την ηλικία του. Μάλιστα τότε είχε πει ότι αν εκλεγεί πρόεδρος, θα πρόκειται για τον πιο υγιή πρόεδρο των ΗΠΑ. Η οικογένεια Τραμπ παραμένει πιστή στα ιατρικά της ραντεβού στο γραφείο Μπόρνσταϊν ήδη από τη δεκαετία του 1980. Και ο Γιάκομπ Μπορνσταϊν, πατέρας του Χάρολντ, παρακολούθουσε στο παρελθόν τα μέλη της δυναστείας Τραμπ. Αν και στην Ευρώπη μια συζήτηση γύρω από την κατάσταση της υγείας των πολιτικών ηγετών δεν είναι συνηθισμένη, στις ΗΠΑ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Παραδοσιακά η καλή φυσική κατάσταση των υποψηφίων θεωρείται μεγάλο πλεονέκτημα στη μάχη για τον προεδρικό θώκο. Όποιος μοιάζει ασθενικός ή απλά ευάλωτος θεωρείται ακατάλληλος να αναλάβει τα ηνία της υπερδύναμης.
Η υγεία των προέδρων απασχολεί τους πολίτες των ΗΠΑ
Πέρα από την περίπτωση της Χίλαρι Κλίντον και το 2008 τα ιατρικά αρχεία του Τζον Μακέιν είχαν απασχολήσει έντονα τον αμερικανικό τύπο. Αν και η έκθεση που αφορούσε την υγεία του Μακέιν κάλυπτε κάποιες εκατοντάδες σελίδες, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την έκθεση του Μπόρνσταϊν για τον Τραμπ, η οποία είναι σύντομη και ελλειπτική. Όπως επισημαίνουν αναλυτές υπερτονίζει μόνο τα θετικά, θέλοντας να παρουσιάσει την εικόνα ενός «εξαιρετικά υγιούς» πολιτικού. Ωστόσο, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο NBC, η έκθεση συντάχθηκε επιπόλαια και βιαστικά και ως εκ τούτου δεν είναι αξιόπιστη. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο διαδικτυακό ιατρικό περιοδικό STAT, ο Μπορντσταϊν αναφέρει για μια ακόμη φορά ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι κατάλληλος για το υψηλότερο πολιτικό αξίωμα, παρά το ότι στα 70 του είναι ο γηραιότερος νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ. Πάντως εκτός από το θέμα της υγείας του Τραμπ ένα άλλο θέμα, πολύ σημαντικότερο, πέρασε μάλλον σε δεύτερη μοίρα.
γιατρος-2-600x600
Στην ίδια συνέντευξη ο Μπόρνσταϊν δε δίστασε να ταχθεί ευθέως κατά της μεγάλης μεταρρύθμισης του Μπαράκ Ομπάμα στον τομέα της υγείας (Obamacare), θεωρώντας ότι ενισχύει υπέρμετρα τη δύναμη των ασφαλιστικών ταμείων. Την ίδια άποψη συμμερίζεται και ο Ντόναλντ Τραμπ, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό στις ΗΠΑ. Τέλος, παρά τη στενή προσωπική τους σχέση δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν ο Μπόρνσταϊν θα συνεχίσει να είναι ο προσωπικός γιατρός του προέδρου σε λίγες εβδομάδες Τραμπ. Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ παρακολουθείται αποκλειστικά από στρατιωτικό γιατρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου