Breaking

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Είχαν «ρημάξει» σπίτια και καταστήματα στην Κόρινθο και το Ξυλόκαστρο

13 Nov 2017

  Αποτέλεσμα εικόνας για kleftes


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δεκαπέντε περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής σε καταστήματα και οικίες, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Κορινθίων, καθώς και μία περίπτωση ληστείας, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29 και 31 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι βρίσκονται ήδη έγκλειστοι στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου, για παρόμοια αδικήματα.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και ληστείας, οι οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε καταστήματα (ψιλικών, περίπτερα κ.α.), καθώς και σε οικίες.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, κατά το χρονικό διάστημα από την 16.12.2015 έως και την 27.5.2016 σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, διέπραξαν συνολικά εννέα (9) περιπτώσεις κλοπών και τρεις (3) περιπτώσεις αποπειρών κλοπής σε καταστήματα, καθώς και δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, από τις οποίες μάλιστα αφαίρεσαν και ισάριθμα επιβατηγά οχήματα.
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, καπνικά προϊόντα (πακέτα τσιγάρων και συσκευασίες καπνού), δύο (2) οχήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α., που συνολική τους αξία ξεπερνά τις -35.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της περαιτέρω έρευνας προέκυψε ότι ο 29χρονος μαζί με άγνωστους συνεργούς του, την 7.7.2015 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, εισήλθαν σε οικία ημεδαπής και αφού την ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή πιστολιού, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και κινητό τηλέφωνο, ενώ την 10/11.7.2015, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας διέρρηξαν κατάστημα – επιχείρηση ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α..
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζεται από το Τμήμα  Ασφαλείας Κορίνθου, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, καθώς και για  την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου