Breaking

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 235 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 130 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ. ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΙΝΑΞΑΝ ΚΑΙ ΓΑΖΩΝΑΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΤΡΕΧΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ! ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

nekroi-sina-1

O αριθμός των νεκρών αυξάνεται από στιγμή σε στιγμή και πηγές τώρα αναφέρουν ότι οι νεκροί ξεπέρασαν τους 200 και 130 είναι οι τραυματίες σύμφωνα με youm7, elbalad. O τελευταίος απολογισμός είναι 235 νεκροί μεταφέρει το Mena.

Egypt-569053
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε το ΥΠΕΞ:
«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ειδεχθή επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στο τέμενος αλ Ράουνταχ, πλησίον της πόλης Ελ Αρίς, στην επαρχία του Βορείου Σινά, καθώς και την ανησυχία μας για τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά των θρησκευτικών κοινοτήτων της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής που υφίστανται τις ολέθριες συνέπειες της τρομοκρατίας και της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας.
Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία, από όπου και αν προέρχεται. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον φίλο αιγυπτιακό λαό, καθώς τα ειλικρινή συλλυπητήρια του ελληνικού λαού και της ελληνικής Κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων. Διαβεβαιώνουμε, γι ακόμη μία φορά, ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να υποστηρίζει ακλόνητα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες, όπου αυτές απειλούνται».
Ενημέρωση 16:50
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από επίθεση που έγινε στο Βόρειο Σινά στην Αίγυπτο σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό υπάρχουν τουλάχιστον 190 νεκροί και 125 τραυματίες. Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος.
Πως έγινε το μακελειό στο τζαμί
Τα νεα στοιχεία μέσα από μαρτυρίες για την επίθεση είναι σοκαριστικά. Μασκοφόροι περικύκλωσαν το τζαμί και άρχισαν να πυροβολούν. Στην συνέχεια κάποιοι από αυτούς που είχαν ζωστεί με εκρηκτικά μπήκαν μέσα και ανατινάχτηκαν!
Ο κόσμος άρχισε να τρέχει πανικόβλητος να ξεφύγει και όσοι από τους δράστες είχαν μείνει έξω γάζωναν όποιον προσπαθούσε να ξεφύγει! Σύμφωνα με μαρτυρίες οι δράστες πυροβολούσαν ακόμα και τα ασθενοφόρα!
Αιγύπτιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι επιτιθέμενοι πυροδότησαν μια βόμβα προτού ανοίξουν πυρ εναντίον των πιστών στη διάρκεια της μεγάλης προσευχής της Παρασκευής.
Το τέμενος βρίσκεται σε μια περιοχή όπου ο αρχές μάχονται με το αιγυπτιακό παρακλάδι της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Πρόκειται για το τέμενος Αλ Ραουντά στο κέντρο της πόλης Μπιρ Αλ Αμπντ.
Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση.
Προηγούμενη ενημέρωση:
Έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Παρασκευής σε τέμενος στην Αίγυπτο.
Συγκεκριμένα, η έκρηξη ταρακούνησε το βόρειο Σινά και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς.
Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, τουλάχιστον 184 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε από μαχητές στο τέμενος.
Νωρίτερα, το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας μετέδιδε ότι οι νεκροί ήταν τουλάχιστον 75 και οι τραυματίες 150, ενώ  το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδιδε ότι οι νεκροί ήταν 115 και οι τραυματίες 80.
Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, ένοπλοι επιτέθηκαν με όπλα και ενεργοποίησαν εκρηκτικά, στο τέμενος αλ-Ράουντα, στο ην πόλη Μπιρ αλ Αμπντ, την ώρα που οι πιστοί έκαναν την προκαθορισμένη προσευχή της Παρασκευής.
Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι της αστυνομίας και αυτόπτες μάρτυρες, όσοι δεν σκοτώθηκαν στο τέμενος από την έκρηξη και βγήκαν έξω, δέχτηκαν επίθεση από ενόπλους.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα Al-Masry και Al-Youm στο σημείο έχουν σπεύσει δεκάδες ασθενοφόρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου