Breaking

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΓΚΑΣ! Καινοτόμα καλλιέργεια superfood στην Κόνιτσα

ippofaes_k1

Ξεκίνησε το 2010 και στα επτά χρόνια που μεσολάβησαν βλέπει το όραμά του να 
γίνεται πραγματικότητα και το σχέδιο του να επενδύσει στον τόπο του να αποδίδει καρπούς. Και τι καρπούς!

Ο Φίλιππος Μπάρμπας, ένας από τους χιλιάδες νέους που σπούδασε και πήρε πτυχίο, επέστρεψε στην Κόνιτσα και επενδύει σε μία καινοτόμα καλλιέργεια.
Το ιπποφαές. Ένα πολυδύναμο φυτό που συγκαταλέγεται στις υπερτροφές. Ένα φυτό καθαρά ελληνικό, γνωστό από τους αρχαίους χρόνους.
ippofaes k1
Ο Φίλιππος Μπάρμπας καλλιεργεί σήμερα χίλια περίπου δέντρα! Το πιο σημαντικό όμως που έκανε είναι η βιοτεχνία που δημιούργησε, μία βιοτεχνία στην οποία οδηγείται το ιπποφαές που παράγει και μεταποιείται σε εγκαταστάσεις υπερσύγχρονες.
Εκεί μετατρέπεται σε χυμό, σε χυμό με μέλι, σε μαρμελάδα, σε μείγμα για τσάι, σε έλαιο ενώ ο καρπός διατίθεται και αποξηραμένος.
«Η καλλιέργεια πήγε πολύ καλά κι έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την βιοτεχνία, η οποία λειτουργεί με πολύ υψηλές προδιαγραφές. Εκεί κάνουμε την μεταποίηση των προϊόντων μας, τα οποία διαθέτουμε τόσο ηλεκτρονικά όσο και μέσω διαφόρων καταστημάτων. Η ανταπόκριση του κόσμου σε ένα προιόν που μέχρι κάποια χρόνια γνώριζαν λίγοι είναι πολύ ικανοποιητική», αναφέρει ο κ. Μπάρμπας.
ippofaes k3
Πηγή: epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου