Breaking

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

300.000 αμβλώσεις τον χρόνο στη χώρα μας!

Αποτέλεσμα εικόνας για 300.000 αμβλώσεις τον χρόνο στη χώρα μας!

Στην Ελλάδα με τις 100.000 γεννήσεις και τις 300.000 αμβλώσεις το χρόνο, σύμφωνα με την έρευνα για το οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας που πραγματοποίησε ο καθηγητής ιατρικής και βιολογικής χημείας του Παν/μίου της Καλιφόρνιας κ. Μ. Γκιόκας.
Στην Ελλάδα όπου μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη είναι ακόμα λόγος για μια μάνα από την Ηλεία να φαρμακώσει την ανύπαντρη έγκυο κόρη της, ολοένα και συχνότερα ανήλικες περνούν τη δοκιμασία της άμβλωσης, μιας ιατρικής πράξης που έχει αναχθεί σε τρόπο αντισύλληψης και λύση πανικού...!
Τρομαγμένες, με χίλιες αγωνίες φωλιασμένες στην τρυφερή ψυχή τους να τις βαραίνουν, βλέποντας τη ζωή τους να αναστατώνεται, τα σχέδια για σπουδές και καριέρα να κλονίζονται, ανενημέρωτες για εναλλακτικές λύσεις, θα χτυπήσουν την πόρτα του γυναικολόγου, όλο ενοχές και ντροπή.

 «Η μόνιμη ερώτηση στα χείλη τους: ποιοι είναι οι κίνδυνοι; Δυστυχώς δεν ρωτάνε αυτά που θα έπρεπε να ρωτήσουν: «Πως θα πρέπει να βοηθηθώ και από ποιους αν θα το κρατήσω; Σε ποιους να το πω; Τι έχετε να πείτε για να με βοηθήσετε;», λέει χαρακτηριστικά στον «Ε.Τ.» ο μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος, κ. Ευάγγελος Γκικόντες. «Προσπαθώ να υποστηρίζω την κοπέλα συναισθηματικά», μας λέει.

Εχεμύθεια...

Στον προθάλαμο του χειρουργείου σπανιότερα με τη μητέρα τους στο πλευρό τους, συνήθως με τη συμπαράσταση της «κολλητής» ή του φίλου τους. Συνήθως σε ιδιωτική κλινική με την οποία συνεργάζεται ο γυναικολόγος αλλά και γιατί εξασφαλίζει μια επίφαση διακριτικότητας και εχεμύθειας, σε σχέση με το «κλίμα» του δημοσίου νοσοκομείου. 

Ιατρική επέμβαση κάτω από αναισθησία γίνεται συνήθως - ανάμεσα στις 5 και τις 20 εβδομάδες - της κύησης και θεωρείται «ρουτίνας» μεν, αλλά δεν είναι άμοιρη κινδύνων. Ποιοι είναι αυτοί; «Αιμορραγία, βλάβες στον τράχηλο, ανεπάρκεια τραχήλου, διάτρηση μήτρας, αντιδράσεις στην αναισθησία, λοίμωξη, εμετοί από τα μητροσυσπαστικά, παραμονή μέρους ή ολοκλήρου του κυήματος στη μήτρα», αναφέρει ο δρ Γκικόντες.

 Επιπλέον, κρατικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στις Η.Π.Α., τη Βρετανία και την πρώην Τσεχοσλοβακία έδειξαν ότι είναι πιθανόν η άμβλωση να αυξήσει στο μέλλον τις πιθανότητες υπογονιμότητας, εξωμητρίου κυήσεως, αποβολών, πρόωρου τοκετού.



Γράφει ο Ευάγγελος Γκικόντες - μαιευτήρ χειρουργός/γυναικολόγος

 (για περισσότερες πληροφορίες δείτε στο http://www.diagnostiki.gr/el/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου