Breaking

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

«Ο μαγικός σπόρος»: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα απο το λαογραφικό μουσείο

Αποτέλεσμα εικόνας για «Ο μαγικός σπόρος»: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα απο το λαογραφικό μουσείο
Το Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείου Κορίνθου, Β. Πετρόπουλου – Παν. Γαρταγάνη, οργανώνει για την περίοδο Οκτωβρίου 2017 – Ιουνίου 2018, εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο:
«Ο μαγικός σπόρος»

Το πρόγραμμα διαπραγματεύεται το πιο πολύτιμο αγαθό της καθημερινότητας, το ψωμί, το οποίο αποτελεί αναντικατάστατο καταναλωτικό αγαθό, αφορμή και λόγο συγκέντρωσης της οικογένειας γύρω από το τραπέζι, αντικείμενο εργασίας, βασικό άξονα μεγάλων εορτών και θρησκευτικών εθίμων, ενώ παραμένει κοινό για όλους τους πολιτισμούς και λαούς του κόσμου, Στο πρόγραμμα αυτό, θα μάθουμε για τους διαφορετικούς σπόρους από τους οποίους μπορούμε να παρασκευάσουμε ψωμί, καθώς και τις βασικές μεθόδους και στάδια παραγωγής στα παλαιά και νεότερα χρόνια.
Μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό θα περιηγηθούμε σε διάφορες περιοχές και θα εξερευνήσουμε τα διάφορα έθιμα, παραδόσεις αλλά και γνώσεις που χρειάζονται για τη προετοιμασία του ψωμιού, ώστε να εκτιμήσουμε την αξία και συμβολική σημασία του σε καιρούς ειρήνης, αλλά και πολέμου και ανέχειας.

Στο τελευταίο μέρος του προγράμματος, θα κατασκευάσουμε ένα πρακτικό ημερολόγιο με θεματολογία εμπνευσμένη από τους σπόρους και τη φύση, το ψωμί και τις παραδόσεις που το αγκαλιάζουν.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και πραγματοποιείται καθημερινά, εκτός Δευτέρας, ώρες: 9:00 έως 12:15 π.μ., στο χώρο του Μουσείου. Οικονομική συμμετοχή: 2 Ευρώ ανά άτομο.
Για τη συμμετοχή των σχολικών τμημάτων απαιτείται προσυνεννόηση στο τηλ. 27410 25352, από Τρίτη έως Παρασκευή, ώρες 8:30 – 14:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου