Breaking

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Φονικός σεισμός 7,1R συγκλόνισε το Μεξικό

Φονικός σεισμός 7,1R συγκλόνισε το Μεξικό

Καταστροφικός είναι ο απολογισμός από την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών που συγκλόνισε το Μεξικό. Τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σύμφωνα με επίσημο ανακοινωθέν των αρχών, ενώ ο πρόεδρος της χώρας Ενρίκε Πένια Νιέτο δήλωσε ότι πάνω από 27 κτίρια έχουν καταρρεύσει στην μεξικανική πρωτεύουσα.

Τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σύμφωνα με επίσημο ανακοινωθέν των αρχώνΝωρίτερα ο κυβερνήτης της Μορέλος δήλωσε ότι τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην δική του Πολιτεία, ενώ έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής δύο θάνατοι στην Πουέμπλα και 5 στο Ομοσπονδιακό Διαμέρισμα.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην Πουέμπλα, κοντά στην πρωτεύουσα, ενώ η δόνηση σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 51 χιλιομέτρων. Ο σεισμός προκάλεσε σκηνές πανικού στην πρωτεύουσα, μια μεγαλούπολη 20 εκατομμυρίων, 32 χρόνια ακριβώς μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1985, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 10.000 ανθρώπους στην Πόλη του Μεξικού, κατά τις αρχές. Να σημειωθεί ότι αρχικά το μέγεθος του σεισμού μετρήθηκε 7,4R.

Εικόνες που μεταδόθηκαν στην μεξικανική τηλεόραση και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κτίρια να έχουν καταρρεύσει και αυτοκίνητα καταπλακωμένα από συντρίμμια. 

Πλέον, οι αρχές σε συνεργασία με τους εθελοντές δίνουν μάχη για να εντοπίσουν και απεγκλωβίσουν ανθρώπους στα χαλάσματα, ενώ υπάρχουν φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί δραματικά.












Δείτε φωτογραφίες από τον καταστροφικό σεισμό























Φωτογραφίες: EPA/Jose Mendez 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου