Breaking

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α Ρ Α ……..











 

Την περασμένη Δευτέρα έγινε η επίσημη ανακοίνωση της παράδοσης δεκάδων χιλιάδων δανειοληπτών, με χρέη 1,3 δισ. ευρώ, έναντι μόλις 70 εκατ. ευρώ (εβδομήντα, για να μη νομίσει κανείς ότι έχει γίνει λάθος) στην Aldridge EDC Specialty Finance, η οποία έχει έδρα το Λουξεμβούργο.

Να σημειωθεί ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έδωσε την απαιτούμενη άδεια! Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει βάλει καμία κόκκινη γραμμή σε όλες τις τράπεζες που έχουν «κόκκινα» δάνεια (ή μη εξυπηρετούμενα) να μην πουλήσουν κανένα δάνειο σε funds (τα γνωστά «κοράκια», που ψάχνουν για «ψοφίμια») αν προηγουμένως δεν καλέσουν –αποδεδειγμένα– τον δανειολήπτη για να του προτείνουν να αγοράσει το δάνειό του στην τιμή που θα το πουλήσουν στα «αρπακτικά».
Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α Ρ Α …….. - Εικόνα1


















Δεν είναι δυνατόν να παραδώσει η κυβέρνηση, αλλά και όλη η Βουλή με τη σιωπή της, εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες στα νύχια των γυπών- funds. Είναι έγκλημα, ανέντιμη πράξη, να πουλάς τον πολίτη σου γιατί δεν έχει να πληρώσει την οφειλή του στην τράπεζα, κάτι που σε μεγάλο ποσοστό οφείλεται στην κρίση, είτε γιατί δεν υπάρχει πλέον ο τζίρος που έκανε κάποτε είτε γιατί αναγκάσθηκε να βάλει λουκέτο ή είναι άνεργος.
Να σημειωθεί ότι η Attica Bank για την πώληση των «κόκκινων» δανείων, ύψους 1,3 δισ. ευρώ, συνεργάστηκε με την εταιρεία Clayton Euro Risk ως σύμβουλο και με τις δικηγορικές εταιρείες Shearman & Sterling LLP, Ζέπος & Γιαννόπουλος και Μπαχάς Γραμματίδης & Συνεργάτες ως νομικούς συμβούλους. Άραγε, ποια να ήταν η αμοιβή τους για αυτή την υπόθεση, την παράδοση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων στην Aldridge EDC;
Άλλοι 1.170 στο κυνήγι…
Στα βήματα της Attica Bank κινείται και η PQH, η οποία έχει αναλάβει την εκκαθάριση των τραπεζών που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια. Ήδη βγάζει στο σφυρί 1.170 οφειλέτες των υπό εκκαθάριση τραπεζών PROTON, Αχαϊκή Συνεταιριστική, FBB, ATE Leasing και Πανελλήνια.
Σύμφωνα με την πρόσκληση… ενδιαφέροντος που δημοσίευσε η «Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση» PQH, το χαρτοφυλάκιο που πουλάει αφορά απαιτήσεις leasing ύψους 271 εκατ. ευρώ.
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου