.

.

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

Φαρμακοποιοί: Kινδυνεύουν να μείνουν χωρίς αναλώσιμα για τον διαβήτη oι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

 12 Jul 2017 

 194 times
Φαρμακοποιοί: Kινδυνεύουν να μείνουν χωρίς αναλώσιμα για τον διαβήτη oι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ
ν την κοινωνική πολιτική του ΕΟΠΥΥ, όσο και της υπομονής στις υποσχέσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ.
«Συγχρόνως οι περικοπές που γίνονται στα παραπεμπτικά που εκτελέστηκαν 6 μήνες πριν, σε ένα περιβάλλον χωρίς σαφείς οδηγίες εκτέλεσης με υπαιτιότητα του ΕΟΠΥΥ, έχουν οδηγήσει τους φαρμακοποιούς στα όριά τους» προσθέτει ο κ. Ευγενίδης.

Σημειώνεται ότι στην πρόσφατη απόφαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ σχετικά με την εκκαθάριση των δαπανών των νέων συμβάσεων του Οργανισμού επισημαίνεται ότι οι υποβολές των εκτελεσθέντων συνταγών έφτασαν τον Ιανουάριο του 2017 τις 10.678 και προστέθηκαν στις 13.646 υποβολές συμβεβλημένων παρόχων των υπόλοιπων κατηγοριών που εκκαθαρίζονταν από την 1η Ιανουαρίου 2016. Ωστόσο, παρά τον αυξημένο όγκο συνταγών, δεν υπήρξε αντίστοιχη αύξηση στο ανθρώπινο δυναμικό των περιφερειακών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ.

«Οι μηνιαίες υποβολές συνταγών διπλασιάστηκαν χωρίς αντίστοιχη αύξηση του προσωπικού των υπηρεσιών μας και πολλά από τα προβλήματα που διαπιστώνονται θα λυθούν μόνο με αυτοματοποιημένους ελέγχους από την έκδοση της γνωμάτευσης. Ωστόσο, ο διπλασιασμός των υποβολών από τον Ιανουάριο του 2017 απαιτεί άλλη διαχείριση και άλλους χρόνους ανταπόκρισης στις απαιτούμενες αλλαγές. Η διαδικασία επανεξέτασης των υποβολών και της προσκόμισης των δικαιολογητικών για την υποστήριξή τους και στη συνέχεια η -βάσει αυτών- αποκατάσταση των περικοπών κινδυνεύει να καταστήσει τις υπηρεσίες του Οργανισμού υπηρεσίες γραμματειακής υποστήριξης των αιτήσεων επανεξέτασης. Μέχρι τώρα μάλιστα και για τις υπόλοιπες κατηγορίες παρόχων δεν έχει βρεθεί λύση στην ψηφιοποίηση των δικαιολογητικών των ενστάσεων στην αντίστοιχη υποβολή με αποτέλεσμα ούτε η υπηρεσία μας ούτε η Υπηρεσία Επιτρόπου να γνωρίζει κατά τον προληπτικό έλεγχο των χρηματικών ενταλμάτων ότι έχει μεσολαβήσει ένσταση» αναφέρεται στην απόφαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 
Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AMNAwebTV

Loading...