Breaking

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Οι αγχολυτικές τροφές που πρέπει να εντάξετε από αύριο κιόλας στο διαιτολόγιό σας

Οι αγχολυτικές τροφές που πρέπει να εντάξετε από αύριο κιόλας στο διαιτολόγιό σας
Αν θέλετε και εσείς να διώξετε το άγχος από τη ζωή σας κάντε το τρώγοντας! Δείτε τις αγχολυτικές τροφές που πρέπει να εντάξετε από αύριο κιόλας στο διαιτολόγιό σας.

Τυρί
Το τυρί και τα γαλακτοκομικά, επειδή περιέχουν ασβέστιο θεωρείται ότι μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση τους στρες. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει στο παρελθόν, το ασβέστιο, μεταξύ άλλων, διαθέτει «ηρεμιστικές» και χαλαρωτικές ιδιότητες και για αυτό όταν μας λείπει, δυσκολευόμαστε να ηρεμήσουμε.
Πράσινα λαχανικά
Το μπρόκολο και η ρόκα συγκεκριμένα περιέχουν τις βιταμίνες που χρειάζεται το σώμα μας σε περιόδους στρες. Πολλά από αυτά τα λαχανικά περιέχουν επίσης κάλιο, το οποίο είναι απαραίτητο για το νευρικό μας σύστημα και μπορεί να μας ηρεμήσει.
Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια και οι πιπεριές είναι τρόφιμα πολύ πλούσια σε βιταμίνη C που είναι απαραίτητη για τον οργανισμό μιας και τον προστατεύει από τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει το άγχος.
Καστανό ρύζι
Όλα τα δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως το σιτάρι, η βρώμη και το καστανό ρύζι, περιέχουν πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Πού βοηθάει αυτό; Στην παραγωγή σεροτονίνης, προσφέροντάς μας «καλούς» υδατάνθρακες που δεν αυξάνουν απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Αμύγδαλα και σοκολάτα

Τα αμύγδαλα αποτελούν καλή πηγή Βιταμινών Β2 και Ε. Η σοκολάτα είναι πλούσια σε τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που μετατρέπεται στον οργανισμό σε σεροτονίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου