Breaking

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Σκάνδαλο Τραμπ: Επιχείρηση “χρυσόλιθος” στην Ελλάδα

Σκάνδαλο Τραμπ: Επιχείρηση “χρυσόλιθος” στην Ελλάδα Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ανάστατες με το νέο σκάνδαλο της οικογένειας Τραμπ στα πλαίσια του γνωστού «ρωσικού κύκλου» ο οποίος δεν φαίνεται να κλείνει για τον νέο πρόεδρο της Αμερικής.


Το σκάνδαλο αφορά τις επαφές του υιού Τραμπ με μια δικηγόρο από τη Ρωσία η οποία προεκλογικά θα του διοχέτευε επιβαρυντικές πληροφορίες για την Χίλαρι Κλίντον. Η σκανδαλώδης συμπεριφορά του υιού Τραμπ έχει προκαλέσει ήδη και το ενδιαφέρον της γερουσίας η οποία τον καλεί σε δημόσια ακρόαση για την υπόθεση αυτή. 

Πώς έγινε όμως το... κονέ; Υπάρχει μια σκοτεινή φυσιογνωμία, όχι τόσο γνωστή στο ευρύ κοινό, έναςάνθρωπος που κινείται μεταξύ Χόλιγουντ, μουσικής βιομηχανίας στη Ρωσία και διαφόρων εντύπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ χωρίς ωστόσο να διακρίνεται από μία σημαντική πολιτική δραστηριότητα. 

Τα προσόντα του ήταν φαίνεται αρκετά έτσι ώστε να χτιστούν σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των παραφυάδων του Κρεμλίνου και του ιδίου. Επειδή το Κρεμλίνο ξέρει και διαθέτει διαχρονική πείρα σε αυτά τα ζητήματα και επίσης επειδή ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξέρει καλύτερα από τον καθένα πως να διαχειρίζεται τις μυστικές επαφές, η περίφημη Ρωσίδα δικηγόρος παρουσιάστηκε στον υιό Τραμπ μέσω αυτού του ανθρώπου ο οποίος, όπως φαίνεται, μεταξύ των άλλων γυρίζει και τον κόσμο ως σύγχρονος -αμερικανικού τύπου- μπον βιβέρ. 

Ο άνθρωπος αυτός ονομάζεται Rob Goldstone που σημαίνει «Ρομπ ο Χρυσόλιθος», είναι φανερά υπέρβαρος και αυτοσυστήνεται ως «Emperor Muppettus Maximus» τουτέστιν Αυτοκράτωρ Mάπετους (εκ του μάπετ σόου) ο Μέγιστος. Πέρα όμως από τα φαινόμενα που μπορεί να απατούν, ο άνθρωπος αυτός βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος έτσι ώστε να διαλευκανθεί το εάν παγίδευσε τον υιό Τραμπ ή αν απλώς, στα πλαίσια της γνωστής αμερικανικής επιπολαιότητας και αφέλειας που μεταφράζεται σε άμεσο κέρδος, και με την ακόμη πιο γνωστή καουμπόικη διάθεση του περιβάλλοντος Τραμπ, χρησιμοποίησε τις επαφές του για να κερδίσει μια θέση εμπίστου στην Αυλή του νέου προέδρου των ΗΠΑ. 

Σε οποιαδήποτε περίπτωση λειτούργησε ως κυανοπώγων αλλά για ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα διότι ως φαίνεται ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον. 

Ο Rob Goldstone λίγο πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο στις ΗΠΑ αναχώρησε (το ήξερε άραγε;) για μια μεγάλη τουρνέ στην Ευρώπη για να καταλήξει, που αλλού, στην χώρα όπου κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί και όπου κανένα μυστικό δεν μπορεί να φτουρίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως άλλωστε έλεγε με μεγάλη ευστοχία ο επικεφαλής της γερμανικής αντικατασκοπείας Φον Κανάρης για την Ελλάδα. 

Επισκέφθηκε την Πελοπόννησο, έφτασε στην Αθήνα, απόλαυσε εδέσματα αλλά και τους αρχαιολογικούς τόπους της πρωτεύουσας, γύρισε στα μπαρ και τα καφενεία, ήπιε του ουζάκι του ακόμη και στο γιουσουρούμ. Το καλό με τους Αγγλοσάξονες είναι ότι δεν κρύβουν τίποτα. Έτσι ο «πολύς» Rob ανάρτησε στο διαδίκτυο εικόνες και σχόλια από όλα τα σημεία τα οποία επισκέφθηκε στη χώρα μας εκτός από ένα. 

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017. Αθήνα.
 Τα τηλέφωνα έσπασαν από το πρωί με αγχώδεις αγγλοσάξονες δημοσιογράφους να ρωτούν με αγωνία εάν κάποιος έχει αντιληφθεί κάτι για κάποιον Rob Goldstone ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα. 

Με ιδιαίτερη επιμονή αν όχι εμμονή, δημοσιογράφοι των διεθνών πρακτορείων ειδήσεων που εδρεύουν στην ελληνική πρωτεύουσα, έψαχναν να εντοπίσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια που θα μπορούσε να τους φανεί χρήσιμη και που θα τους οδηγούσε στα ίχνη αυτού του Rob Goldstone. Είναι προφανές πως τα αμερικανικά και τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ερευνούν για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην σκανδαλώδη υπόθεση του υιού Τραμπ και της Ρωσίδας δικηγόρου. Γύρω στο μεσημέρι της Τετάρτης με τον καύσωνα να έχει αρχίσει «να δείχνει τα δόντια του» στο κέντρο της Αθήνας, «έσκασε» η πληροφορία ότι ο Rob Goldstone μπορεί και να βρίσκεται στη Μύκονο. 

H συνέχεια προφανώς δεν αιφνιδιάζει κανέναν. Παπαράτσι και δημοσιογράφοι των μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων αναγκάστηκαν να πάρουν το πρώτο πλοίο για το νησί των αέρηδων. Η έρευνα για τον εντοπισμό του συνεχίζεται... 

Ποιος είναι ο Goldstone 

Στο παρελθόν, ο Rob Goldstone έχει συνεργαστεί με ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας. Παρόλα αυτά, ήταν άγνωστος στο ευρύ κοινό σε ΗΠΑ και Ευρώπη. 

Πλέον, όμως, το όνομά του «φιγουράρει» στα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων εφημερίδων του κόσμου και βρίσκεται στο επίκεντρο του… ρωσικού σκανδάλου στις ΗΠΑ. 

Όπως έγινε γνωστό, ο Goldstone είναι ο «συνδετικός κρίκος» μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ του νεότερου και της Ρωσίδας δικηγόρου Natalia Veselnitskaya. 

Από την πρώτη στιγμή, ο γιος του Ντόναλντ Τραμπ υπεραμύνθηκε της συνάντησης με τη Ρωσίδα δικηγόρο, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Όπως παραδέχτηκε μετά από τη δημοσιοποίηση του θέματος ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος, η δικηγόρος του υποσχέθηκε ότι είχε στη διάθεσή της επιβαρυντικές πληροφορίες για την Χίλαρι Κλίντον. 

Η Μόσχα αρνείται από την πρώτη στιγμή ότι υπήρξε πολιτική ανάμειξη στα αμερικανικά πολιτικά δρώμενα ενώ αντίστοιχη θέση κράτησε και ο Λευκός Οίκος. 

Ποιες είναι οι σχέσεις του όμως με την οικογένεια Τραμπ; 

Σε προφίλ του σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, ο γεννηθείς στο Μάντσεστερ Goldstone ισχυρίζεται ότι εργάστηκε επί σειρά ετών για ημερήσιες εφημερίες της Βρετανίας, καθώς και ραδιοφωνικούς σταθμούς του Λονδίνου. 

Δεν αναφέρει, όμως, με ποια μέσα συνεργάστηκε. Ο διεθνής Τύπος αναφέρει ότι ο Goldstone είναι πρώην «δημοσιογράφος των τάμπλοϊντ», που πλέον έχει αποχωρήσει από το χώρο. 

Τα τελευταία χρόνια, ο Goldstone ασχολείται με την εταιρία δημοσίων σχέσεων «Oui 2, Entertainment» που ίδρυσε. 

Στο παρελθόν, όμως, είχε εργαστεί για τον διαγωνισμό «Miss Universe», που κάποτε ανήκε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχει συνεργαστεί στενά με ονόματα-κολοσσούς του χώρου, όπως ο Μάικλ Τζάκσον και ο BB King. 



Οι σχέσεις με τη Ρωσία 

Ο Goldstone είναι ο ατζέντης του αστέρα της ρωσικής ποπ Emin Agalarov, πατέρας του οποίου είναι ένας γνωστός κατασκευαστής της Μόσχας. Ο Aras Agalarov συνεργάστηκε στενά με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον βοήθησε να «εισάγει» το διαγωνισμό Miss Universe στη Ρωσία το 2013. 

Ο μεγαλοκατασκευαστής ήθελε, επίσης, να «μεταφέρει» τον Πύργο Τραμπ στη Ρωσία – ένα project που δεν πήρε ποτέ σάρκα και οστά. 

Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του Aras Agalarov υπολογίζεται στα 1,9 δισ. δολάρια. Το 2013, ο κ. Τραμπ εμφανίστηκε σε ένα βιντεοκλίπ του Emin Agalarov. 

Το διαδικτυακό «αποτύπωμα» του Goldstone σε κοινωνικά δίκτυα αποκαλύπτει ότι έχει επισκεφτεί αρκετές φορές τη Ρωσία τα περασμένα χρόνια. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η περίοδος της τελευταίας του επίσκεψης στη Ρωσία, καθώς πραγματοποιήθηκε λίγους μήνες πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. 

Διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι λίγες ημέρες μετά την αναπάντεχη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές, ο Goldstone ανάρτησε στο Instagram φωτογραφία του στην οποία φορούσε ένα κοντομάνικο μπλουζάκι που έγραψε πάνω μια και μοναδική λέξη – Ρωσία. 

Πότε πραγματοποιήθηκε η συνάντηση και πώς αποκαλύφθηκε 

Η συνάντηση με τη Ρωσίδα δικηγόρο πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουνίου του 2016 στον Πύργο Τραμπ, μόλις δύο εβδομάδες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ εξασφάλισε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. 

Θεωρείται η πρώτη «πριβέ» συνάντηση μεταξύ των στενών συνεργατών του Τραμπ και Ρώσων. 

Η εφημερίδα «New York Times» αποκάλυψε για πρώτη φορά τη συνάντηση το Σάββατο. Τότε ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος απάντησε ότι όντως πραγματοποιήθηκε το εν λόγω τετ-α-τετ χωρίς να σχολιάσει εάν είχε κάποια σχέση με την προεκλογική καμπάνια. Η εφημερίδα, όμως, επανήλθε με νέες αποκαλύψεις την Κυριακή, ισχυριζόμενη ότι ο υιός Τραμπ δέχτηκε να παρευρεθεί στη συνάντηση επειδή η Ρωσίδα δικηγόρος θα του γνωστοποιούσε πληροφορίες που θα μπορούσαν να βλάψουν την καμπάνια της Χίλαρι Κλίντον.  

Χτες, ο γιος του Αμερικανού προέδρου έδωσε στη δημοσιότητα την ηλεκτρονική αλληλογραφία του με την δικηγόρο, η οποία είναι σημειωτέον παντρεμένη με Ρώσο αξιωματούχο. 

Στο τετ-α-τετ με τη Ρωσίδα δικηγόρο παρευρέθησαν και ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, καθώς και ο τότε επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας Πολ Μάναφορτ. 

Η επίσκεψή του στην Ελλάδα 

Ο Goldstone ξεκίνησε το… τουρνέ του στην Ελλάδα από την Κέρκυρα, όπου φέρεται έφτασε στις 7 Ιουλίου. Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Βρετανός έχει αναρτήσει αρκετές φωτογραφίες από την επίσκεψή του στη χώρα μας, τόσες ώστε να δίνουν μια σαφή εικόνα για το «δρομολόγιό» του. 

 
(Video του Goldstone από την Κέρκυρα)
Μετά από μια φωτογραφία της Κέρκυρας από μακριά, ο Goldstone έκανε μια βόλτα στα γραφικά καταστήματα του νησιού, επισκέφτηκε την εβραϊκή συναγωγή και περιπλανήθηκε στο κέντρο της Κέρκυρας. 

Στη συνέχεια επισκέφτηκε στην Πάργα ενώ στις 8 Ιουλίου «εμφανίζεται» στη Μεθώνη της Μεσσηνίας. 




Όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες του, ο Goldstone έφτασε μέχρι την Ελιά της Μεσσηνίας, ενώ την αμέσως επόμενη ημέρα, στις 9 Ιουλίου, ο Goldstone «χαιρετά» μέσω του Facebook την Αθήνα. 





Ο Βρετανός μπον βιβέρ φαίνεται ότι επέλεξε το ξενοδοχείο InterContinental για τη διαμονή του, όπως κοινοποίησε ο ίδιος μέσω του λογαριασμού του. 

Την ίδια ώρα, φρόντισε να ενημερώσει τους διαδικτυακούς του «φίλους» για τα εδέσματα που δοκίμασε στην ελληνική πρωτεύουσα – μεταξύ των οποίων χωριάτικη σαλάτα, σαγανάκι και μουσακά- και ανάρτησε μια φωτογραφία με ένα χρυσό κότινο, που «έπρεπε οπωσδήποτε» να αγοράσει. 





«Ο καλλιτέχνης είπε ότι με κάνει να μοιάζω με αυτοκράτορα» έγραψε χαρακτηριστικά στην εν λόγω ανάρτηση. 





Το βράδυ της 9ης Ιουλίου, ο Goldstone αναρτά φωτογραφία της φωτισμένης Ακρόπολης.  Όπως φαίνεται επισκέφτηκε και το Λουτρό των Αέρηδων, ένα μουσείο και ένα μοναστήρι στο κέντρο της Αθήνας. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου