Breaking

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Το φράγμα του Ασωπού έχει καταντήσει σαν το γεφύρι της Άρτας

28 Jul 2017 

 159 times
Το φράγμα του Ασωπού έχει καταντήσει σαν το γεφύρι της Άρτας
Η κατασκευή του φράγματος του Ασωπού ποταμού θα ξεπεράσει στη λαϊκή συνείδηση και τον θρύλο του γεφυριού της Άρτας, αφού δεν ολοκληρώνεται για πολλά χρόνια και επανέρχεται το ζήτημα της πληρωμής των εργαζομένων στο έργο, από....
την ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε. - ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. που με βάση την σύμβαση εργασίας είναι υποχρεωμένη να καταβάλει την μισθοδοσία κάθε 15 του μήνα.
Μέχρι στιγμής δεν έχει καταβληθεί η πληρωμή που έπρεπε να γίνει μέχρι 15/7.
Από την προηγούμενη αρνητική πείρα οι εργαζόμενοι, όπου παρέμειναν για πάρα πολλούς μήνες απλήρωτοι και μετά από την κινητοποίηση τους πληρώθηκαν, είναι απολύτως δικαιολογημένη η ανησυχία τους ότι το «έργο» θα επαναληφθεί.
 Έχει ευθύνη η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, που από τη μια δίνουν τόσο απλόχερα παρατάσεις, στους μεγαλοεργολάβους σε έργο εκατομμυρίων ευρώ που θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωσεί και από την άλλη δεν εξασφαλίζουν, τα λίγα «ψίχουλα» στους εργαζόμενους του έργου.
 Οι εργαζόμενοι έγκαιρα χωρίς καμιά πίστωση χρόνου πρέπει να οργανωθούν ώστε να διεκδικήσουν την καταβολή των δεδουλευμένων.
Στο πλευρό τους βρίσκεται η γραμματεία Κορινθίας του ΠΑΜΕ και η ομοσπονδία οικοδόμων & συναφών επαγγελμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου