Breaking

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Επτά χρόνια σε ελληνικές φυλακές για ένα φόνο που δεν έγινε ποτέ


Η απίστευτη ιστορία ενός Βούλγαρου πολίτη που φέρνει στο φως την προχειρότητα με την οποία λειτουργούν, σε ορισμένες περιπτώσεις, διωκτικές αρχές και δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Ο ρόλος του Προκόπη Παυλόπουλου
Για τον Ivo Bogdanov η χθεσινή ημέρα ήταν ίσως η πιο σημαντική της ζωής του, θα αγκάλιαζε ξανά μετά από χρόνια τα παιδιά του, τα οποία παραδέχονταν ότι καν δεν θυμόνταν πως ήταν ο πατέρας τους. Ο Βούλγαρος πολίτης είναι το πλέον πρόσφατο θύμα τρανταχτής υπόθεσης καταδίκης για ένα έγκλημα, όχι μόνο που δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία, αλλά δεν διαπράχθηκε καν. Στον Ivo Bogdanov αυτό το "λάθος" στοίχισε 7 χρόνια στις ελληνικές φυλακές.
Ο Ivo  Bogdanov, εργαζόταν στην χώρα μας ως ελαιοχρωματιστής μαζί με τον αδελφό του. Το 2010 καταδικάστηκαν και οι δύο για την δολοφονία ενός Πολωνού συναδέλφου τους. Τον Δεκέμβριο του 2016 ο - υποτιθέμενα δολοφονημένος - Πολωνός θα πέθαινε από φυσικά αίτια στην Τρίπολη όπου εργάζονταν σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων.
Το γεγονός αυτό οδήγησε στην αποκάλυψη της δικαστικής πλάνης αλλά και στην αποφυλάκιση του αδελφού του Ivo, Constantin. O ίδιος θα παρέμενε όμως ακόμη στις φυλακές για άγνωστο λόγο.
Για καλή τύχη του τελευταίου, ο Βούλγαρος πρόεδρος Ράντεφ σε επαφή που είχε με μέλη της βουλγαρικής κοινότητας στην Αθήνα ενημερώθηκε για την τραγική αδικία και λίγο αργότερα σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο,  τον ενημέρωσε σχετικά. Ο Προκόπης Παυλόπουλος όπως αποκάλυπτε η βουλγαρική εφημερίδα 24Chasa, υποσχέθηκε άμεση αντίδραση και όπως όλα δείχνουν κράτησε την υπόσχεση του και ο Βούλγαρος πολίτης από χθες βρίσκεται ξανά κοντά στην οικογένεια του.
"Τώρα είμαι ο πιο χαρούμενος άνθρωπος στον κόσμο" ήταν τα πρώτα λόγια του λίγο μετά από την προσγείωση του αεροπλάνου που τον μετέφερε στην Σόφια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου