Breaking

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ! Απαιτούν απαντήσεις τα κόμματα – Η στάση του Μαξίμου

30. Ιουλίου, 2017
??????? ? ????? ?
Οι τελευταίες αποκαλύψεις για τους χειρισμούς του Αλέξη Τσίπρα το 2015, αλλά πριν από τις εκλογές έχουν προκαλέσει νέο γύρο σφοδρών αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης .

«Τα 7 SMS των κ. Βαρουφάκη και Τσίπρα πριν το Eurogroup της 11ης Μαΐου του 2015 που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας, αποτελούν την πιο δυνατή απάντηση σε όσους κατηγορούσαν τη Νέα Δημοκρατία ότι κινδυνολογούσε όταν προειδοποιούσε ότι ο κ. Τσίπρας παίζει τη χώρα στα ζάρια», σχολίασε η αξιωματική αντιπολίτευση.
Το «Πρώτο Θέμα» δημοσίευσε την Κυριακή νέα αποσπάσματα από το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών. Σε αυτό, ο κ. Βαρουφάκης παραθέτει τα SMS που αντάλλαξε με τον πρωθυπουργό, αφού τον ενημέρωσε για την πρόταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για «τάιμ άουτ» από την ευρωζώνη, με βοήθεια για τη μετάβαση. Στα μηνύματα αυτά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται διατεθειμένος να συζητήσει την πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.
Τα επίμαχα SMS:
Βαρουφάκης [16.21]: Ο Βόλφγκανγκ έκανε μια απίστευτη πιρουέτα στη σημερινή μας συνάντηση.
Τσίπρας [16.22]: Δηλαδή;
Βαρουφάκης [16.25]: Σου στέλνει μήνυμα για time out…
Τσίπρας [16.26]: Προτείνει έξοδο ή υιοθέτηση παράλληλου νομίσματος;
Βαρουφάκης [16.27]: Το πρώτο μέσω του δεύτερου: Παραδέχεται ότι το Μνημόνιο μας καταστρέφει.
Τσίπρας [16.30]: Τότε πες του αν το εννοεί, ας συζητήσουμε πώς θα μπορούσε να γίνει κάτω από τους καλύτερους δυνατούς όρους. Χρηματοδότηση, συναίνεση και αμοιβαία βοήθεια χωρίς πτώχευση.
Βαρουφάκης [16.35]: Μας προσφέρει τεράστια βοήθεια για τη μετάβαση».
ΝΔ: Επιβεβλημένη η σύσταση της εξεταστικής επιτροπής
Η σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για εκείνη τη «σκοτεινή» περίοδο είναι επιβεβλημένη, σχολίασε η Νέα Δημοκρατία, καλώντας τον πρωθυπουργό να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για τη μεθόδευση του Grexit.
«Ο κ. Τσίπρας οφείλει επιτέλους να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση για τα πραγματικά σχέδιά του και τη μεθόδευση της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη την οποία διαπραγματευόταν με τον κ. Σόιμπλε. Οι νέες αποκαλύψεις καθιστούν επιβεβλημένη την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για εκείνη την σκοτεινή περίοδο, που έχει ζητήσει η Νέα Δημοκρατία. Οι πολίτες πρέπει να μάθουν την αλήθεια. Και θα τη μάθουν με τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Να ξέρει, τέλος, ο κ Τσίπρας ότι αντί για το «τάιμ άουτ» που του πρότεινε ο κ. Σόιμπλε, οι Έλληνες του σφύριξαν ήδη τη λήξη του παιχνιδιού», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.
ΠΑΣΟΚ: Θα εξακολουθήσει να σιωπά ο κ. Τσίπρας;
Απαντήσεις από τον πρωθυπουργό ζητά και το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του.
«Τα στόματα ανοίγουν και τα SMS Τσίπρα-Βαρουφάκη βγαίνουν στη φόρα. Ο κ. Τσίπρας θα εξακολουθήσει να σιωπά;», αναφέρει για το θέμα η ανακοίνωση του κόμματος.
Η αποκάλυψη για τις επαφές με Μαδούρο το 2013
Εντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει όμως και τα όσα αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος», σε δημοσίευμα που αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας από το 2013 φέρεται να διερευνούσε την δυνατότητα προμήθειας πετρελαίου από το καθεστώς του Μαδούρο, σε περίπτωση που η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ.
Πρώην υπουργός της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, που συμμετείχε ενεργά στις συζητήσεις εκείνης της περιόδου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Βενεζουέλας, υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας πριν ακόμη γίνουν οι εκλογές φέρεται να «μιλούσε για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη» ως επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, προσδοκώντας «στήριξη από τη Βενεζουέλα, τη Ρωσία και την Κίνα».
Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ- που αποκαλύπτει ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα το καλοκαίρι του 2013 για να συναντήσει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας- ο κ. Τσίπρας φέρεται να είχε ζητήσει μάλιστα από τον Μαδούρο να μεσολαβήσει στη Ρωσία, καθώς του ζητούσε απίστευτα ανταλλάγματα για να τον στηρίξει. «Οι Ρώσοι και οι Κινέζοι μου ζητούν τρελά πράγματα για να με στηρίξουν. Σκεφτείτε ότι οι Ρώσοι μου ζήτησαν να τους παραχωρήσουμε μια αεροπορική βάση στην Κρήτη!», φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
ΝΔ: Εχει υποχρέωση να δεχθεί την εξεταστική
Σχολιάζοντας αυτές τις αποκαλύψεις, η ΝΔ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι ο πρωθυπουργός έχει υποχρέωση να δεχτεί τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και να ενημερώσει άμεσα τους Ελληνες πολίτες για τη σχέση του με τη Βενεζουέλα.

«Η αποκάλυψη αυτή έρχεται να συμπληρώσει τα όσα έχουν υποστηρίξει τις τελευταίες ημέρες οι κ. Λαφαζάνης, Στρατούλης και Βαρουφάκης και εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κ. Τσίπρα, που δεν μπορεί να κρύβεται άλλο.
Έχει υποχρέωση να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες, που πληρώνουν το μάρμαρο των πολιτικών επιλογών του και της παροιμιώδους ανικανότητας του.
Πρέπει, σήμερα κιόλας, να δεχθεί την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και να απαντήσει στα δεκάδες ερωτήματα και τον πραγματικό σκοπό των μυστικών ταξιδιών των κ. Παππά και Αρτεμίου στη Βενεζουέλα», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.
ΠΑΣΟΚ: Στο τέλος θα αποκαλυφθεί η αλήθεια
Για το συγκεκριμένο θέμα, το ΠΑΣΟΚ ζητά από τον κ. Τσίπρα να ενημερώσει αν πήγε στην Μόσχα και περίμενε επί διήμερο σε ξενοδοχείο τον Μαδούρο, για να ζητήσει υλική υποστήριξη για το Grexit.
«Ότι και να κάνει όμως, στο τέλος η αλήθεια για τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του θα αποκαλυφθεί. Και θα είναι ντάλα μεσημέρι», επισημαίνει ακόμη η Χαριλάου Τρικούπη.
Ποτάμι: Κατήγγελλε τον Σόιμπλε και συζητούσε το σχέδιο για Grexit
«Oι αποκαλύψεις για τις τυχοδιωκτικές επιλογές του κ.Τσίπρα δεν έχουν τέλος», σχολιάζει το Ποτάμι.
«Τη στιγμή που εμφανιζόταν ως σφοδρός πολέμιος του κ. Σόιμπλε και τον κατήγγελλε ότι θέλει τη χώρα εκτός Eυρωζώνης, συζητούσε με θετικό τρόπο το σχέδιό του για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αναζητώντας εναλλακτικές στη Βενεζουέλα του Μαδούρο» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Υπογραμμίζεται ακόμη ότι «ο ελληνικός λαός θυμάται ότι το Ποτάμι σε όλη την κρίσιμη περίοδο κατήγγελλε τις ασυνάρτητες κινήσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ζητούσε να σταματήσουν.
Όταν σταμάτησαν, είχαν κοστίσει πάνω από 100 δισ., η χώρα είχε βρεθεί στο χείλος της καταστροφής και είχαν επιβληθεί capital controls τα οποία ισχύουν ακόμη. Οι πολίτες πρέπει να μάθουν όλη την αλήθεια για εκείνη την καταστροφική περίοδο».
Η αμήχανη απάντηση Μαξίμου
Ωστόσο το Μαξίμου «κωφεύει» στο σάλο των αποκαλύψεων και στις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης για τις νέες αποκαλύψεις Βαρουφάκη.
Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείο χαρακτηρίζεται από αμηχανία και περιλαμβάνει μόλις 39 λέξεις
Το πρωθυπουργικό γραφείο επιλέγει να απορρίψει το αίτημα της ΝΔ για εξεταστική υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για τακτική, ελλείψει πολιτικού αφηγήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Από τη μέρα που έκλεισε η συμφωνία για χρέος – αξιολόγηση, η ΝΔ ζητάει κάθε βδομάδα και μια καινούργια εξεταστική. Χωρίς πολιτικό αφήγημα, προσπαθεί να το εφεύρει – ματαιοπονούν» αναφέρει η ανακοίνωση του Μαξόμου.
Καταλήγοντας το πρωθυπουργικό γραφείο αναφέρει: «Συνιστούμε ξεκούραση και αναστοχασμό, μήπως και δουν τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου