.

.

Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

Αδιανόητο! Χλευάζουν τους πιστούς που πήγαν να προσκυνήσουν στον τάφο του Αγίου Παϊσίου


Χλεύαζαν τους πιστούς μέσω διαδικτύου….

Η ελληνική κοινωνία χειμάζεται από μια οικονομική κρίση διαρκείας, όμως αυτή δεν αποτελεί την πρωτεύουσα αιτία του προβλήματός της, αλλά η ηθική και αξιακή παρακμή στην οποία έχει υποπέσει.
Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα αυτής της παρακμής είναι ο χλευασμός που υπέστησαν οι πιστοί που πήγαν να προσκυνήσουν στον τάφο του Αγίου Παϊσίου.
Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο την παραμονή, αλλά και ανήμερα της 12ης Ιουλίου, ημέρα μνήμης της κοίμησης του Αγίου Παϊσίου, έτσι και φέτος πλήθος πιστών επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης για να προσκυνήσει τον τάφο του Αγίου Παϊσίου. Ήταν, μάλιστα, τέτοιο το πλήθος των προσκυνητών που, όπως φάνηκε και από φωτογραφίες που έκαναν το γύρο του διαδικτύου, έπρεπε να περιμένουν με υπομονή στις ουρές που σχηματίστηκαν.
Η πίστη τους, όμως, και σύμφωνα με δημοσίευμα του thestival.gr, έτυχε αντικείμενο χλευασμού από αρκετούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης οι οποίοι, μάλιστα, τους χρέωναν ακόμη και την πολιτική κατάντια της χώρας. Παράλληλα, προχώρησαν σε προσβλητικούς και χυδαίους σχολιασμούς, όπως ότι οι ευλαβείς προσκυνητές έχουν χαμηλή νοημοσύνη και ότι το 2017 είναι παρανοϊκό να στήνεσαι σε ουρές για να προσκυνήσεις τον τάφο κάποιου.
Αλλά δεν σταμάτησαν εκεί, συνέχισαν αναρωτώμενοι «Ποιος και με ποιο δικαίωμα τον ανακήρυξε Άγιο;», ενώ παράλληλα κοσμούσαν με διάφορα κοσμητικά επίθετα τους πιστούς και αναπολούσαν τους «αγώνες» του νεαρού που πρόσβαλε τη μνήμη του Αγίου Παϊσίου βάζοντας ένα παστίτσιο στο εικόνισμά του και δίνοντας στον Άγιο το προσωνύμιο «Παστίτσιος».
Όλη αυτή, όμως, η ανήθικη επίθεση φανερώνει ξεκάθαρα τον πόλεμο απένταντι στον Χριστό, τον Χριστιανισμό και σε όσους θέλουν να τον πιστεύουν και να τον ακολουθούν.
Σε μια κοινωνία συνεχώς μεταβαλλόμενη προς το χειρότερο, που τα ανέχεται όλα χάριν του εκμοντερνισμού, ο Χριστιανισμός δεν έχει θέση, όπως ούτε οι αξίες, ούτε οι παραδόσεις, ή τουλάχιστον κάποιοι θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε από που ξεκίνησε ο ελληνισμός, ποιες οι ρίζες του και ποια βασικά χαρακτηριστικά τον συνθέτουν.
Στο χέρι τους είναι να προσπαθούν να καταπολεμούν κάθε χριστιανικό και ελληνικό ως απλά γραφικό και ξεπερασμένο. Στο δικό μας χέρι, όμως, είναι αν θα τα καταφέρουν!
el.gr
Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AMNAwebTV

Loading...