Breaking

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Θρακιώτικη ποδοσφαιρική ομάδα με τη σημαία της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης»






















Όχι μόνο αθλητικές αλλά και διπλωματικές και πολιτικές προεκτάσεις είχε η πρόσφατη επίσκεψη ποδοσφαιρικής ομάδας που αγωνίζεται στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Θράκης στην Προύσα και σε εκδήλωση, όπου κυριαρχούσαν οι σημαίες της επονομαζόμενης «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης».
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που παρατηρείται έντονη διπλωματική κίνηση στην περιοχή, γεγονός που αποδεικνύεται και από την άφιξη στην Ροδόπη του τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ αλλά και της συζύγου του Σεμιχά, η οποία μάλιστα φρόντισε πριν τον ερχομό του άντρα της να επισκεφθεί την «Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής», έναν παλιό πολιτιστικό και αθλητικό σύλλογο που ωστόσο τις τελευταίες τρεις δεκαετίες δεν αναγνωρίζεται από την ελληνική δικαιοσύνη ως νόμιμος λόγω της χρήσης του όρου «τουρκικός» στην επωνυμία του.
Πριν από λίγες ημέρες λοιπόν, όπως αποκάλυψε στην ιστοσελίδα του ο επονομαζόμενος «Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD)», «η ηγεσία της ομάδας Ένωση Γιακά που σχημάτισαν τα χωριά Αγιοχώρι, Νέδα, Ήπιο και Στροφή, με επικεφαλής τον πρόεδρο Ερντί Σερίφ και ποδοσφαιριστές που μετέχουν στην Β΄Κατηγορία ΕΠΣ Θράκης, επισκέφτηκαν το παράτημα Προύσας του»Συλλόγου Αλληλεγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης»». Ο BTTDD πολλούς χαρακτηρίζεται ως ανθελληνικός, καθώς πρωτοστατεί σε καταγγελίες κατά της Ελλάδας σε διάφορα διεθνή φόρα υποστηρίζοντας ότι παραβιάζονται δικαιώματα μελών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης ενώ έχει ως σήμα του στην σημαία της λεγόμενης «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης».

Ο πρόεδρος του παραρτήματος ο Αλή Εμίν Λατίφ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη. Σύμφωνα με την μετάφραση που μας προσφέρει το tourkikanea, είπε πως: «Με τις αθλητικές σας δραστηριότητες, συμβάλλετε στην ενότητα και την ομοψυχία των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, στην ειρήνη και την φιλία. Σας συγχαίρω και εύχομαι επιτυχίες. Γνωρίζουμε πολύ καλά την συμβολή των χωριών σας με πρώτη την Νέδα στον δίκαιο αγώνα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Η επίσκεψη σας στον σύλλογο μας, μας χαροποίησε ιδιαίτερα».
Ο Ερντί Σερίφ-πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Ένωση Γιακά, ενημέρωσε σχετικά με το ποδοσφαιρικό σωματείο. Ο Σερίφ ανέφερε πως αγωνίζονται στην Β’ τοπική κατηγορία και πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε τις αθλητικές μας δραστηριότητες κατά τον τρόπο που συνάδει στην Δυτική Θράκη. Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την θερμή σας υποδοχή». Στην συνάντηση παρόντες ήταν επίσης ο Νο 2 πρόεδρος του παραρτήματος Προύσας της BTTDD Χασάν Αλή Τσαβούς, o ταμίας Γκιοκχάν Τσομπάνογλου, ο Χουσείν Χατζίογλου-μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου, ο υπεύθυνος οργανωτικού Ζεκεριά Οσμάν και το μέλος του τμήματος νεολαίας Χακάν Οσμάν.
Από τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα δεν διευκρινίζεται ποια είναι η ομάδα Ένωση Γιακάς που εμφανίζεται να μετέχει στην Β’ ΕΠΣ Θράκης, αφού ομάδα με τέτοιο όνομα δεν εμφανίζεται να υπάρχει στα μητρώα της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης. Ωστόσο, γεγονός είναι ότι στο τέλος της συνάντησης οι δύο πρόεδροι των συλλόγων αντήλλαξαν δώρα, όπως φαίνεται και στην εικόνα, ενώ τα μηνύματα που ήθελαν να περάσουν οι δύο πλευρές φαίνεται πως πέρασαν, με φόντο την σημαία της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης» και φυσικά τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.
http://www.thrakisports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου