Breaking

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Ο Κιμ Γιονγκ Ουν πάτησε το κουμπί – Εκτόξευσε νέο βαλλιστικό πύραυλο

29. Ιουλίου, 2017 
NORTHKOREAMISSILELAUNCH
Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι εντόπισε μια νέα εκτόξευση πυραύλου — ο οποίος θεωρεί πως ήταν βαλλιστικός — από τη Βόρεια Κορέα. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Jeff Davis, δήλωσε ότι η εκτόξευση έγινε στις 10:45 π.μ. περίπου.

Σχετική ανακοίνωση έγινε και από την Δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ιαπωνίας, που επικαλείται κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι οποίοι αυτή την ώρα συγκεντρώνουν πληροφορίες για περαιτέρω ανάλυση. Υπάρχει πιθανότητα ο πύραυλος να έχει πέσει στην ΑΟΖ της Ιαπωνίας, στη θάλασσα, αναφέρουν πληροφορίες από το Υπουργείο Άμυνας της χώρας, τις οποίες επικαλείται το ρεπορτάζ της Δημόσιας Ιαπωνικής τηλεόρασης.
Πιστεύεται ότι η εκτόξευση έγινε πριν από τα μεσάνυχτα της 28ης Ιουλίου (τοπική ώρα) ενώ έχει εκδοθεί σχετική ειδοποίηση για πλοία και σκάφη στην περιοχή. Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe συγκαλεί συνάντηση έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap η Νότια Κορέα επιβεβαίωσε ότι ένας «μη αναγνωρισμένος πυραύλος» είχε εκτοξευθεί από το Βορρά.
«Πέταξε» για περίπου 45 λεπτά λένε οι Ιάπωνες αξιωματούχοι, με τους Νοτιοκορεάτες ομολόγους τους να προσθέτουν προσθέτοντας ότι ο πύραυλος έπεσε στη θάλασσα, από την ανατολική ακτή της Βόρειας Κορέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου