.

.

Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

«Έχει πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία…» -Κάτω από τη δύναμη του φεγγαριού

Θεωρίες, αστικοί μύθοι, δοξασίες, θρύλοι, επιστημονικά στοιχεία, έρευνες για τις μαγνητικές επιρροές, ψυχολογικές έρευνες, η επιστήμη τελευταία φαίνεται πως μπορεί να τεκμηριώσει ακόμη και ότι είναι ασφαλέστερο να πραγματοποιούνται επεμβάσεις… όταν το φεγγάρι γεμίσει.
Πρόσφατη μελέτη μάλιστα υποστηρίζει ότι οι ασθενείς που υποβάλλονται σε εγχείρηση κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου – κυρίως όσον αφορά καρδιολογικά προβλήματα έχουν μικρότερα ποσοστά θνησιμότητας.
Με την Πανσέληνο έχουν συνδεθεί ακραίες αποκρυφιστικές τεχνικές αλλά και μικρά αθώα τεχνάσματα από γενιά σε γενιά και από τόπο σε τόπο.
Όπως και να έχει η μαγεία της είναι πολυεπίπεδη και εκτός από το μυστήριο που συνοδεύει το φαινόμενο η ισχυρότερη επιρροή της είναι η απλότητά της.
Με φόντο την Πανσέληνο όπως και αν αντιλαμβάνεται ο καθένας το φαινόμενο στάσου κάτω από το φως της και απόλαυσέ τη, δέξου την ευεργετική της δύναμη στην ψυχή και άφησε πίσω όσους μιλούν για αρνητικές… δυνάμεις.
Αφήνοντας πίσω τις συμπτώσεις ή τα στατιστικά λάθη, την καθημερινότητα που βαραίνει επέλεξε τον τρόπο και τον τόπο που θα μείνεις… «άυπνος» για να ζήσεις τη βραδιά.
Η Πανσέληνος του Ιουλίου μας επισκέπτεται αυτό το Σαββατοκύριακο και συγκεκριμένα την Κυριακή. Για χάρη της έχουν προγραμματισθεί διάφορες εκδηλώσεις σε όλη την χώρα. Στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι για δεύτερη χρονιά επιστρέφει το Fool Moon Fiesta με Μαρίνα Ρίζου και την Big Band του Δήμου Αθηναίων ενώ νωρίτερα, από τις 19.30 η ομάδα swing χορού Rhythm Hoppers μας καλεί σε ένα Full Moon Swing Party.
Λίγο πιο νότια στο ΚΠΙ Σταύρος Νιάρχος το Tango Acropolis θα μετατρέψει τον χώρο της Αγοράς σε μια τεράστια πίστα που θα φιλοξενήσει το Tango.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κάτω από το φως του φεγγαριού και παραδομένοι στην αύρα της θάλασσας, όλοι όσοι βρεθούν στην πλατεία του Μεγάρου Μουσικής την Κυριακή 9 Ιουλίου, θα ζήσουν μια μαγική μουσική εμπειρία που θα έχει τη μορφή νυκτερινής ραδιοφωνικής εκπομπής. Ξεναγός της νοσταλγικής αναπόλησης θα είναι ο γνωστός δημοσιογράφος Λευτέρης Κογκαλίδης, ο οποίος θα παρουσιάσει 50 δημοφιλείς μουσικές συνθέσεις, ελληνικές και ξένες, που προέρχονται από την προσωπική δισκοθήκη του. Η αναπαραγωγή του προγράμματος θα έχει τη μορφή νυκτερινής ραδιοφωνικής εκπομπής, ανοικτής στο κοινό, με τον έμπειρο παραγωγό και παρουσιαστή να προαναγγέλλει από μικροφώνου στοιχεία για την ιστορία και την ταυτότητα γνωστών δημιουργιών.
ΠΑΤΡΑ: Ποιητές και όχι μόνο θα διαβάσουν ποίηση κάτω από το φεγγάρι, τo Σάββατο 8 Ιουλίου 2017 μετά τις 20.30, στον δροσερό κήπο του Πολύεδρου, στην Κανακάρη 147, στην Πάτρα. Πιο συγκεκριμένα, το Πολύεδρο καλεί το κοινό το Σάββατο με την πανσέληνο του Ιουλίου, σε μια βραδιά ποίησης με μουσική. Στο πιάνο η Έλενα Φέντκο.
ΞΑΝΘΗ: Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, το Δίκτυο λόγου και Πράξης και το Μουσικό Εργαστήριο του Άγγελου Μουρβάτη, διοργανώνουν το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017, συντροφιά με την πανσέληνο, διήμερο έκφρασης και δημιουργίας με τίτλο: «Μουσικός Ιούλιος 2017 (MusΙcούλιος)». Την εκδήλωση παρουσιάζει ο μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Πετρόπουλος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο, του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην Καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.
Και φέτος θα δοθεί βήμα και φωνή σε Θρακιώτες καλλιτέχνες και δημιουργούς ανεξαρτήτου ηλικίας (μουσικοί, στιχουργοί), να παρουσιάσουν στο κοινό τις συνθέσεις, και τις μελωδίες τους.
ΡΕΘΥΜΝΟ: Για να γιορτάσουν την συμπλήρωση του πρώτου χρόνου λειτουργίας του Μουσείου Αρχαιολογικού Χώρου Ελεύθερνας και τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Κρήτης, «Οι Φίλοι του Μουσείου Αρχαίας Ελεύθερνας» διοργανώνουν συναυλία με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων, την Αλίκη Ζωγράφου και την συμμετοχή της Νένας Βενετσάνου, που θα γίνει την Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017, στις 9:00 μ.μ., με την Πανσέληνο, στο θεατράκι του Μουσείου, στον εξωτερικό χώρο της μεγάλης αυλής.
Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AMNAwebTV

Loading...