Breaking

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Νέα τάση στον χώρο της μόδας μας προτρέπει να μην αγοράζουμε ρούχα

Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

Νέα τάση στον χώρο της μόδας μας προτρέπει να μην αγοράζουμε ρούχαΜια νέα τάση επικρατεί στο χώρο της μόδας και δεν αφορά τι θα φορέσουμε αλλά πόσα αγοράζουμε. Το κίνημα που θα μπορούσε να ονομάζεται «μην αγοράζετε τίποτα», έχει αρχίσει να γίνεται γνωστό κυρίως στη βόρεια Ευρώπη. Το κύριο νόημά του είναι ότι όσα λιγότερα ρούχα αγοράζουμε τόσο καλύτερα. Ρεπορτάζ του γερμανικού δικτύου Deutsche Welle αναφέρει ότι οι Γερμανίδες έχουν στις ντουλάπες τους χιλιάδες κομμάτια τα οποία δεν έχουν φορέσει ποτέ. «Είχα πάρα πολλά ρούχα και τίποτα να φορέσω», δήλωσε η 28χρονη Ανούσκα Ρις. Όταν ήταν φοιτήτρια αγόραζε τα ρούχα της από φθηνά καταστήματα και στο τέλος της σεζόν το μεγαλύτερο μέρος κατέληγε στα σκουπίδια.

Ωστόσο, για εκείνη σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν αγοράζει φθηνά μπλουζάκια αλλά κάνει στοχευμένες αγορές. Η Ανούσκα Ρις ανήκει σε αυτό το νέο κίνημα, το οποίο εμπνέεται από τον μινιμαλισμό στη μόδα και θεωρεί ότι είναι προτιμότερο να αγοράζεις λιγότερα και πιο ποιοτικά ρούχα από το να αγοράζεις μαζικά φθηνά κομμάτια. Παρόλα αυτά, αμφίβολο παραμένει το αν αυτή η τάση θα επικρατήσει και στην εβδομάδα μόδας του Βερολίνου, η οποία ξεκίνησε στις 2 Ιουλίου.

Πριν από λίγους μήνες, η 76χρονη Βρετανή σχεδιάστρια μόδας Βίβιαν Γουέστγουντ σε συνέντευξή της στο Βερολίνο προέτρεψε τους καταναλωτές για αυτή τη σεζόν να μην αγοράσουν τίποτα. «Παρακαλώ μην αγοράσετε τίποτα», είχε δηλώσει με στόχο τη διάσωση του πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου