Breaking

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Η εορτή της Αγίας Μαρίνας στο Βέλο (φωτο)

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται: «Με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε κι εφέτος η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στον ομώνυμο Ενοριακό Ι. Ναό στο Βέλο Κορινθίας, έδρα της Αρχιερατικής Περιφέρειας Βέλου, κατά το διήμερο 16 και 17 Ιουλίου 2017.

Συγκεκριμένα στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό την  Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017, χοροστάτησε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς,τον Εφημέριο του Ι. Ναού Αιδεσ.Πρωτ/ροπ. Κων/νοΚουτσούρη, Αρχιερατικό Επίτροπο Βέλου, και  Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφερείας Βέλου.
Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ»  Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην τιμή που αποδίδουμε στους Αγίους μας καθώς και στον βίο και στα μαρτύρια της Αγίας.
Το πρωί της 17ης Ιουλίου 2017ο Σεβ. Μητροπολίτης μαςκ. Διονύσιος τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία πλαισιούμενος από Κληρικούς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Βέλου.
Στον λόγο του προς τους φιλάγιους προσκυνητέςαναφέρθηκε στους Αγίους της Εκκλησίας μας ως παιδαγωγούς στο Χριστό που μας διδάσκουν ότι από απλοί άνθρωποι κάθε «κοινωνικής τάξης» κατάφεραν με την βιωτή τους να κερδίσουν τον Παράδεισο και να ζουν αιώνια λουσμένοι από το Φώς και την Χάρι του Χριστού.
Τέλος ευχήθηκε η Αγία Μαρίνα να πρεσβεύει στον Κύριο μας για την σωτηρία των ψυχών μας αλλά και να είναι η μνήμη της αιτία ναμιμηθούμε την πίστη Της και να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου