Breaking

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΕΣΠΑ: Νέο πρόγραμμα 120 εκατ. ευρώ για τον τουρισμό



Τον Σεπτέμβριο θα ανοίξει νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ, για την ίδρυση νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, ανέφερε ο γενικός γραμματέας τουριστικής πολιτικής και ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 5ο αναπτυξιακό συνέδριο, που οργανώνει στην Πάτρα, η εφημερίδα "Πελοπόννησος".

Όπως πρόσθεσε, στο νέο πρόγραμμα θα μπορεί να ενταχθεί ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων, ενώ οι επιχειρηματίες που θα ενταχθούν σε αυτό, θα έχουν την δυνατότητα να εισπράττουν προκαταβολή, η οποία θα φθάνει ακόμα και τα 50.000 ευρώ.

"Όραμά μας", συνέχισε ο Γιώργος Τζιάλλας, "είναι να γίνει η χώρα μας παγκόσμιος τουριστικός προορισμός, 365 ημέρες τον χρόνο" και όπως σημείωσε "η δουλειά αυτή έχει αποδώσει καρπούς, αφού ήδη καταγράφεται επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου κατά δύο μήνες".

Επίσης, ο γενικός γραμματέας τουριστικής πολιτικής και ανάπτυξης τόνισε ότι στους στόχους του υπουργείου είναι το άνοιγμα σε νέες αγορές, όπως η Κίνα και οι Αραβικές χώρες. Ακόμη, ανέφερε ότι με αφορμή το έτος τουρισμού Ελλάδας - Ρωσίας 2017 - 2018, αναμένεται στην Ελλάδα, μεγάλος αριθμός Ρώσων τουριστών.

Στο μεταξύ, ο Γιώργος Τζιάλλας χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό το γεγονός, ότι η Ελλάδα θα έχει την προεδρία της συνεδρίασης της επιτροπής τουρισμού του ΟΟΣΑ, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο Παρίσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου