Breaking

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΓΚΕΣ!!! Πώς ο Φειδάκης «ανέστησε» την Εskimo και εξάγει τα… κλιματιστικά της στην Ιταλία

feidakis_1

Έκανε δυναμική επανεμφάνιση στην ελληνική αγορά την τελευταία τριετία.
Ο λόγος για την εταιρεία λευκών συσκευών Eskimo, η οποία μπορεί από το 2001 ανήκει στην FG Europe του Ομίλου Φειδάκη, έχει κάνει ένα εντυπωσιακό come back παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση των πωλήσεων της, λόγω και της στροφής των καταναλωτών σε επώνυμα, ποιοτικά και οικονομικά προϊόντα.

Εκτός όμως από την Ελλάδα, ο Όμιλος έχει αναπτύξει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, ενώ η στρατηγική συμφωνία με την MIDEA η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ηλεκτρικών συσκευών στον κόσμο καθώς και η παραδοσιακή σχέση με την FUJITSU, έχουν θέσεις τις βάσεις για περαιτέρω επέκταση αλλά και ενδυνάμωση στους τομείς που ήδη δραστηριοποιείται.
Σύμφωνα με τον Αθ. Φειδάκη (σ.σ. παλαιότερη συνέντευξη στο insider.gr), η πορεία της Eskimo τα τελευταία δύο χρόνια είναι εντυπωσιακή. Αυτό αποδίδεται κατά τον ίδιο, στον συνεχή εμπλουτισμό της γκάμας με νέα αξιόπιστα και με άριστη σχέση ποιότητας – τιμής προϊόντα, στην εδραίωση της θέσης των προϊόντων ESKIMO στα buying groups και τα καταστήματα με τα οποία η εταιρεία συνεργάζετα, στην αναγνωρισιμότητα του brand στην ελληνική αγορά και στην ιδιαίτερη σημασία για την F.G. EUROPE της προώθησης των προϊόντων με το σήμα ESKIMO.
Σήμερα η γκάμα των προϊόντων της ESKIMO περιλαμβάνει ψυγεία σε όλες τις διαστάσεις από 45 lit έως 500 + lit, καταψύκτες, ψυγειοκαταψύκτες, ηλεκτρικές κουζίνες ελεύθερες και εντοιχιζόμενες, πλυντήρια πιάτων και ρούχων σε πολύ πλούσια γκάμα, φούρνους μικροκυμάτων κ.α.
Στα σχέδια του Ομίλου για τα επόμενα χρόνια είναι, η συνεχής ανάπτυξη του brand ESKIMO και η καθιέρωσή του ως ενός εκ των πρωταγωνιστών στις πωλήσεις των λευκών συσκευών, με τη συνεχή ανανέωση της γκάμας και την ενίσχυση της διαφημιστικής προβολής των προϊόντων ESKIMO.
Η συνεργασία της F.G. EUROPE με την MIDEA η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ηλεκτρικών συσκευών στον κόσμο, εξελίσσεται άριστα.
Ξεκίνησε αρχικά το 2012 με την εισαγωγή και διάθεση στην Ελληνική Αγορά πλήρους γκάμας κλιματιστικών, συνεχίσθηκε και αναπτύσσεται ιδιαίτερα με την παραγωγή στα εργοστάσιά της μεγάλου μέρους της γκάμας των προϊόντων ESKIMO και επεκτάθηκε από το 2016 με την αντιπροσώπευση από την F.G. EUROPE A.E., των κλιματιστικών MIDEA και στα Βαλκάνια.
Η σχέση συνεργασίας με τη MIDEA λαμβανομένων υπόψιν των περιθωρίων που φαίνεται να υπάρχουν, αναμένεται να αναπτύσσεται συνεχώς τα επόμενα χρόνια.
Μια άλλη σημαντική εξέλιξη είναι ότι το αμέσως επόμενο διάστημα και εντός του 2017 έχει εξαγγγελθεί και η διάθεση κλιματιστικών ESKIMO στις αγορές της Ιταλίας και της Τουρκίας, γεγονός που αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη ώθηση στις πωλήσεις των δύο θυγατρικών καθώς θα αποτελεί την εναλλακτική (φθηνότερη) πρόταση, στην γκάμα των προϊόντων τους, σε σχέση με τη FUJITSU.
Επίσης, μία από τις σημαντικότερες συνεργασίες της F.G. EUROPE A.E είναι αυτή με τη Fujitsu στον τομέα των κλιματιστικών, η οποία συνεχίζεται και αναπτύσσεται από χρόνο σε χρόνο. Τα προϊόντα της FUJITSU έχουν καταταγεί σε πρωτεύουσα θέση στις προτιμήσεις των καταναλωτών και αποτελούν την πρώτη επιλογή στις προτιμήσεις τους στον τομέα του κλιματισμού, με τα προϊόντα της MIDEA λόγω της χαμηλότερης τιμής τους, χωρίς να υπολείπονται σε ποιότητα αυτών της FUJITSU, να αποτελούν την αμέσως επόμενη επιλογή και μία δεύτερη πρόταση από την F. G. EUROPE Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου