Breaking

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

ΠΑΓΩΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ: «O ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΩΡΑ ΔΙΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ….»! «ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΣΟΥΛΤΑΝΟ» (ΒΙΝΤΕΟ)

kalenteridis erdogan

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Σάββας Καλεντερίδης, ανέλυσε τον ρόλο της Τουρκίας στην κρίση του Κατάρ.Ο πρώην αξιωματικός των Μυστικών μας Υπηρεσιών και νυν συγγραφέας – γεωπολιτικός αναλυτής αναφέρθηκε στις προεκτάσεις της κρίσης με επίκεντρο το εμιράτο της Μέσης Ανατολής και τις επιδιώξεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Καλεντερίδης αναφέρθηκε στις αιτίες της κρίσης, εντοπίζοντας τες στη στήριξη του Κατάρ στη Μουσουλμανική Αδελφότητα και την άρνησή του να συμπαραταχθεί σε μέτωπο εναντίον του Ιράν.
Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, ο Σάββας Καλεντερίδης ανέφερε πως δεν συντάσσεται με τις ΗΠΑ ως προς τον αποκλεισμό του Κατάρ για δύο λόγους.
Αφ’ ενός οι σχέσεις του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και αφ’ ετέρου τα τεράστια ποσά που έχει εξασφαλίσει η Τουρκία από το Κατάρ.
Σύμφωνα με τον κ. Καλεντερίδη, τα δύο τελευταία χρόνια εισέρρευσαν στην Τουρκία 19 δισ. δολάρια σε επενδύσεις από το Κατάρ στην Τουρκία και περίπου 10 δισ. δολάρια δόθηκαν από την αραβική χώρα σε τουρκικές εταιρείες για την κατασκευή του Μετρό της Ντόχα αλλά και για τα έργα του Μουντιάλ.
Μάλιστα ο κ. Καλεντερίδης αναφέρει πως «ίσως είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία δίνει εξετάσεις για να περάσει ως μια μεγάλη δύναμη στο Παγκόσμιο πολιτικό σύστημα.
»Υπάρχουν δυο λόγοι που το κάνει αυτό. Ο ένας ότι το ΑΚΡ είναι στην ουσία αδελφό κόμμα με την μουσουλμανική αδελφότητα και ο δεύτερος είναι τα τεράστια ποσά που έχει εξασφαλίσει η Τουρκία και ο ίδιος ο Ερντογάν από το Καταρ».
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου