Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 26, Κόρινθος 201 00

Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 26, Κόρινθος 201 00

.

.

Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο Μάρκος Καραμπέρης

karaberis

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε σήμερα εκ νέου ο Μάρκος Καραμπέρης, γνωστός ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατηγορείται ως «εγκέφαλος» κυκλώματος τοκογλυφίας που δρούσε στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης για τοκογλυφία κατ’ εξακολούθηση και δύο περιπτώσεις εκβίασης και επιβλήθηκε σε βάρος του ποινή κάθειρξης δέκα ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον Ιούλιο του 2013 του είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 11,5 ετών αλλά είχε δοθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση με αποτέλεσμα όλο αυτό το διάστημα ο επιχειρηματίας να είναι ελεύθερος.
Σύμφωνα με τη δικογραφία ο κατηγορούμενος δάνειζε με μηνιαίο επιτόκιο που έφτανε έως και 15%. Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο για την ίδια υπόθεση είχαν καταδικαστεί με ποινές φυλάκισης δύο συνεργάτες του και ένας δημοσιογράφος ενώ άλλοι δέκα φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι κρίθηκαν αθώοι. Μεταξύ αυτών ήταν δύο τραπεζικά στελέχη, ένας απότακτος αστυνομικός, ένας δικηγόρος, καθώς επίσης ο άλλοτε επικεφαλής της επιχειρησιακής διεύθυνσης ειδικών υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ.
Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AMNAwebTV

Loading...