Breaking

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Αποκλειστικό: Αυτή είναι η "μαύρη Βίβλος" των Ρώσων

Αποκλειστικό: Αυτή είναι η "μαύρη Βίβλος" των Ρώσων
Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 03:36

Του Άρη Δημόπουλου

Την...."μαύρη Βίβλο" εισάγει μία ειδική ομάδα καταστολής εξωτερικών παρεμβάσεων στη Ρωσία, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τυχόν κρούσματα αποσταθεροποίησης τα επόμενα χρόνια, μιας και η Ρωσία έχει πολλούς εχθρούς.

Ή καλύτερα η Ρωσία του έξυπνου και συνάμα ισχυρού Βλαντιμίρ Πούτιν, υποβοηθούμενος από το λεγόμενο "μαύρο άκρο", την Παλαιά Τάξη Πραγμάτων. 
Πιο συγκεκριμένα, η ρωσική κοινοβουλευτική ομάδα εργασίας που δημιουργήθηκε για την πρόληψη μιας ξένης παρέμβασης στα ρωσικά δρώμενα συναντήθηκε για πρώτη φορά, με μέλη που πρότειναν να αναδημοσιευτεί κάθε ξένη δραστηριότητα σε ένα «μαύρο βιβλίο» και να αναπτυχθούν πιθανά ανασταλτικά μέτρα.
Η πρόταση να ξεκινήσει η συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων για ξένη δράση στην ρωσική εσωτερική πολιτική έγινε από τον αναπληρωτή επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Συμβουλίου Ομοσπονδίας, Γερουσιαστή Αντρέι Κλιμόφ.
Ο ίδιος τόνισε επίσης πως όλοι όσοι εργάζονται για να υπονομεύσουν τη ρωσική κυριαρχία θα πρέπει να συμπεριληφθούν σε ένα λεγόμενο «μαύρο βιβλίο». "Με την έναρξη ενός τέτοιου εγγράφου θα μπορέσουμε να μελετήσουμε τα εργαλεία των αντιπάλων μας και να αναπτύξουμε πιο αξιόπιστες μεθόδους αντιμετώπισης αυτών", δήλωσε ο Κλιμόφ.
Η είδηση που μας έρχεται απευθείας από τη Ρωσία φυσικά δεν δημοσιεύτηκε τυχαία.
Έρχεται σε μία περίοδο όπου ακούγεται πολύ το όνομα του Αλεξέι Ναβάλνι, ορκισμένου αντιπάλου του Βλαντιμίρ Πούτιν και "μνηστήρα" της προεδρίας της Ρωσίας. 
Δεν πάνε παρά μερικές βδομάδες από τότε που ο ίδιος και το επιτελείο του κάλεσαν σε πανστρατιά κατά του Β.Πούτιν, με σκοπό "η ελευθερία να επιστρέψει ξανά στη Ρωσία".
Το Κρεμλίνο βλέπει τη δυτική στήριξη πίσω από τον Ναβάλνι και λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να αποτρέψει τυχόν....αυθόρμητες λαϊκές εξεγέρσεις και νέο μέτωπο από το πουθενά μέσα στη Ρωσία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου