Breaking

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

«Η ΤΕΡΕΖΑ ΜΕΙ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ»- ΜΕΤΕΩΡΗ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΝΙΚΗ ΜΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ – ΔΥΣΚΟΛΟΣ Ο ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

2216284

Μία εκλογική βραδιά θρίλερ ζει η Βρετανία αφού τόσο τα exit poll όσο και οι τελευταίες προβλέψεις δείχνουν ότι η Τερέζα Μέι κερδίζει τις εκλογές, αλλά δεν μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.

Η τελευταία πρόβλεψη του BBC δίνει 318 έδρες στους Συντηρητικούς και 267 στους Εργατικούς ενώ για την αυτοδυναμία απαιτούνται 326 έδρες. Επίσης το BBC δίνει 32 έδρες στους Σκωτσέζους και 11 στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες. Οι Τόρις αναμένεται να κερδίσουν 315-325 έδρες, σύμφωνα με την εκτίμηση του τηλεοπτικού δικτύου Sky News.
07ea5b1301ef602944f776b6_3954371
Τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στη Βρετανία συνεχίζουν να ανακοινώνονται από τις εκλογικές περιφέρειες.
Με καταμετρημένες 606 έδρες από τις 650, οι Συντηρητικοί προηγούνται με 292 έναντι των Εργατικών που έχουν 248, ενώ 33 έδρες έχει πάρει το σκοτσέζικο εθνικιστικό κόμμα και 10 το κόμμα DUP από την Ιρλανδία.
Συντηρητικοί 292
Εργατικοί 248
SNP 34
DUP 10
Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 11
Αλλοι 11
Στις εκλογές του 2015, οι Συντηρητικοί είχαν καταλάβει 330 έδρες.
Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν κάλεσε την Τερέζα Μέι να παραιτηθεί μετά την απογοητευτική επίδοση του Συντηρητικού Κόμματος στις εκλογές.«Είμαι υπερήφανος για το αποψινό αποτέλεσμα. Οι άνθρωποι ψηφίζουν για την ελπίδα και γυρίζουν την πλάτη στην λιτότητα», είπε ο Τζέρεμι Κόρμπιν.
Η συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές μεγάλου αριθμού ανθρώπων που δεν είχαν ψηφίσει μέχρι σήμερα δείχνει αποφασιστικότητα για κάτι διαφορετικό, είπε.

«Η Βρετανία έχει ανάγκη από μια περίοδο σταθερότητας και οι Συντηρητικοί μπορούν να την διασφαλίσουν» ήταν η απάντηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι προς τον Κόρμπιν κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στην εκλογική της περιφέρεια, Μέιντενχεντ στη Νότια Αγγλία.

Με έναν καθαρά ποδοσφαιρικό όρο αλλά και με το γνωστό φλεγματικό βρετανικό χιούμορ σχολίασε τα πρώτα exit poll για τις εκλογές, ο παλαίμαχος Άγγλος ποδοσφαιριστής, Γκάρι Λίνεκερ.
Χαρακτηριστικά ο σπουδαίους βρετανός γκολτζής έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό του στο twitter πως η Τερέζα Μέι κέρδισε τον τίτλο για το αυτογκολ της χρονιάς!
Untitled10



ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου