Breaking

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Μία σπουδαία εκδήλωση στην δημοτική πινακοθήκη Κορίνθου

Αποτέλεσμα εικόνας για δημοτική πινακοθήκη Κορίνθου
 Tο Μουσείο Τέχνης της Κωνστάντζα (ιστορικά γνωστή ως Τόμις, η αρχαιότερη κατοικημένη πόλη της Ρουμανίας) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πολιτισμού της Ρουμανίας και το Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Κορινθίων, διοργανώνει την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017 στις 8.00 μ.μ.  την έκθεση «2000 χρόνια Πόπλιος Οβίδιος Νάσων - Ο δρόμος προς την εξορία» στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου (Κολοκοτρώνη 4)
Η εκδήλωση μνημονεύει τα 2000 χρόνια από το θάνατο του Ρωμαίου ποιητή Οβίδιου, ο οποίος θεωρείται μαζί με τον Οράτιο και το Βιργίλιο ως ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της λατινικής λογοτεχνίας. Γεννήθηκε στη Σουλμόνα Ιταλίας και πέθανε στην Κωνστάντζα, εξορισμένος για οκτώ χρόνια από τον αυτοκράτορα Αύγουστο.
Η έκθεση συγκεντρώνει 60 έργα γραφικής τέχνης, εμπνευσμένα από τους στίχους του Λατίνου ποιητή, δημιουργίες καλλιτεχνών από την Ιταλία, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Συγκεκριμένα, θα εκτεθούν έργα των εικαστικών Lino Alviani, Arturo Faiella και Yoselin Giovani από την Ιταλία, των Αλέξη Δημητριάδη, Κωστή Σπανόπουλου και Ξενή Σαχίνη από την Ελλάδα, των Peter Lazarov, Yavora Petrova και Bozhidar Tonev από τη Βουλγαρία και των Loretta Băluţă, Marieta Besu, Aurel Bulacu, Zuzu Caratenase, Mircia Dumitrescu, Suzana Fântânariu, Emilia Kiss, Άννα - Maria Orban, Lelia Rus Pîrvan, Matei Şerban Sandu, Έλενα Σιμινέσκου και Florin Stoiciu από τη Ρουμανία.
Η έκθεση θα ταξιδέψει σε οκτώ πόλεις σε τέσσερις χώρες, στα χνάρια της πορείας του Οβιδίου στην εξορία και συγκεκριμένα από τη γενέτειρα του Σουλμόνα σε Ρώμη, Μπρίντιζι, Κόρινθο, Μεσημβρία, Μπαλτσίκ, Μαγγάλια και θα ολοκληρώσει το ταξίδι της στην Κωνστάντζα.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί δραματοποιημένη αφήγηση του έργου του Οβίδιου «ΗΧΩ & ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ» σε μετάφραση Θ. Παπαγγελή.
Συντελεστές:
OPUS FEMINA KE.Π.Α.Π.
Νάρκισσος: Γωγώ Ξανθάκη
Ηχώ: Αγγελική Κωστάρα
Λατινιστής: Γιάννης Κατούφας
Αφήγηση: Σοφία Δασκαλοπούλου, Σοφία Ρήγα, Δήμητρα Νύχτη, Σταύρια Δρίτσα

Θα καλωσορίσει το κοινό η  Μπαντίνα της Φιλαρμονικής.
Διάρκεια έκθεσης: 28 Ιουνίου, 30 Ιουνίου, 1 Ιουλίου, 2 Ιουλίου: 10-13.00
Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 30 Ιουνίου, 8.00 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου