Breaking

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Επίσημο: Στον Παναθηναϊκό ο Όγκαστ

Ο Ζακ Όγκαστ είναι το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού Superfoods, ο οποίος ανακοίνωσε την προσθήκη του 24χρονου σέντερ. Μέχρι τις 20/7 έχει όρο που του επιτρέπει να υπογράψει σε ομάδα του ΝΒΑ!









Tη φανέλα του Παναθηναϊκού Superfoods θα φορά την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο ο Ζακ Όγκαστ, ο οποίος είπε το "ναι" στην πρόταση που του κατέθεσαν οι "πράσινοι" για συμβόλαιο ενός έτους. Ο ομογενής σέντερ βρισκόταν εδώ και αρκετό καιρό στα υπ' όψιν του "τριφυλλιού", το οποίο προχώρησε σημαντικά το θέμα του τις τελευταίες ημέρες και τον έκανε δικό του.
Παρά το γεγονός πως το ΝΒΑ βρισκόταν στο μυαλό του, ο Παναθηναϊκός Superfoods τον έπεισε να μετακομίσει άμεσα στην Αθήνα για να ενταχθεί στο ρόστερ εν όψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Ο 24χρονος σέντερ θα προσπαθήσει βέβαια να βρει ομάδα στο ΝΒΑ μέχρι τις 20/7, οπότε και εκπνέει ο σχετικός όρος που του δίνει αυτή τη δυνατότητα στη συμφωνία που υπέγραψε με τους "πράσινους". Από την άλλη, δεν θα φορέσει εν τέλει τη φανέλα των Miami Heat στο Summer League, κάτι στο οποίο επέμεναν στο "τριφύλλι" τις τελευταίες ημέρες.Τη φετινή αγωνιστική περίοδο, ο Ζακ Όγκαστ έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Ουσάκ Σπορτίφ, στην οποία είχε 12.8 πόντους και 8 ριμπάουντ στην TBL, όπως επίσης 13.4 πόντους και 8.8 ριμπάουντ στο Basketball Champions League.
Η σχετική ανακοίνωση:
"Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods ανακοινώνει την υπογραφή συμβολαίου διάρκειας ενός έτους με τον Ζακ Όγκαστ. Ο αθλητής διατηρεί τη δυνατότητα μεταγραφής του σε ομάδα του ΝΒΑ μέχρι τις 20/7/2017.
Ο Όγκαστ γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου του 1993 στη Μασσαχουσέτη, έχει ύψος 2.08μ., αγωνίζεται στις θέσεις «4» και «5» και διαθέτει ελληνικό διαβατήριο καθώς η μητέρα του έχει καταγωγή από την Κοζάνη. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στο Γυμνάσιο του Marlborough.
Το 2011 μετακινήθηκε στο προπαρασκευαστικό πανεπιστήμιο New Hampton School, το οποίο ολοκλήρωσε έχοντας 15 πόντους και 8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην καλύτερή του σεζόν. Μετά την αποφοίτησή του γράφτηκε στο πανεπιστήμιο του Notre Dame, όπου έπαιξε κολεγιακό μπάσκετ στους Fighting Irish. Την τελευταία του χρονιά στο NCAA (2015-16) είχε 14 πόντους και 10.72 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.
Τον Οκτώβριο του 2016 έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι αγωνιζόμενος με ιδιαίτερη επιτυχία στην τουρκική Ουσάκ Σπορτίφ, με την οποία είχε μέσο όρο 12.8 πόντους και 8 ριμπάουντ στο εγχώριο πρωτάθλημα και 13.4 πόντους και 8.8 ριμπάουντ στο Champions League".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου