.

.

Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Στο νησί των παλαβών!

Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Στο νησί των παλαβών! Λουκάς Παπαλάμπρος
Η Νήσος του Μαν, που βρίσκεται ανάμεσα στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, φιλοξενεί κάθε χρόνο τον απόλυτο αγώνα ταχύτητας. Έναν αγώνα θάρρους, παράνοιας, ανδρείας και ακραίας επικινδυνότητας. Στην άγνωστη στο ευρύ κοινό νησίδα, πραγματοποιείται από το 1907 το «Isle of Man TT Races». Ο πιο απαιτητικός, δύσκολος και τρομακτικός αγώνας του κόσμου. Διεξάγεται σε ένα τυπικό, στενό, επαρχιακό βρετανικό δρόμο, με τους οδηγούς και τους αναβάτες να περνούν με απίστευτες ταχύτητες δίπλα στις αυλές των σπιτιών, τα πεζοδρόμια, τους τοίχους και τους βράχους, σε συνθήκες που αλλάζουν από λεπτό σε λεπτό, με τον ήλιο, να διαδέχεται τη βροχή, την ομίχλη, το κρύο. 

Στο Isle of Man TT, οποιαδήποτε απροσεξία, οποιοδήποτε λάθος, κοστίζει την ίδια τη ζωή, ειδικά για τους αναβάτες. Παρόλα αυτά, προσελκύσει εκατοντάδες μοτοσικλετιστές, οι οποίοι για μια εβδομάδα παίζουν το κεφάλι τους κορώνα – γράμματα, αδιαφορώντας αν θα γυρίσουν αρτιμελείς σπίτι τους. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να καβαλήσουν τη μηχανή τους, να τραβήξουν τέρμα το γκάζι και να νιώσουν την έκρηξη αδρεναλίνης που χαρίζει η σοκαριστική διαδρομή των 37 μιλίων. 

Οι αγώνες διαρκούν επτα μέρες και περιλαμβάνουν διάφορες κατηγορίες. Συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους 272 άνθρωποι – αγωνιζόμενοι και θεατές – συμπεριλαμβανομένων των δύο αναβατών φέτος. Οι Davey Lambert, 48 ετών από τη Βρετανία και Jochem van den Hoek, 28 ετών από την Ολλανδία, σκοτώθηκαν την ώρα που έκαναν αυτό που λάτρευαν περισσότερο. 

Δύο ακόμη ανθρώπινες ζωές έγιναν θυσία στη θρυλική Νήσο. Οι απώλειες όμως δεν θα σταματήσουν εδώ. Το Isle of Man θα συνεχίσει παίρνει κόσμο μαζί του, όσο υπάρχουν «παλαβοί» που αγωνίζονται πέρα από τα όρια.
Δείτε το video και θα καταλάβετε τι εννοούμε


Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AMNAwebTV

Loading...