.

.

Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

Τριπλό χτύπημα στην καρδιά του Λονδίνου-Πληροφορίες για νεκρούς & τραυματίεςΜόλις δυο εβδομάδες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, η Βρετανία δέχεται και νέα επίθεση, αυτή τη φορά στο Λονδίνο.
Περίπου στις 22:30 ώρα Λονδίνου (00:30 Ελλάδας) στην περιοχή της Γέφυρας του Λονδίνου ένα όχημα (λευκό βαν), ανέπτυξε ταχύτητα, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και παρέσυρε πεζούς. Σύμφωνα με την Telegraph, την ίδια ώρα, στη λαϊκή αγορά του Μπόροου, κοντά στη Γέφυρα,  τρεις άνδρες μαχαίρωναν όποιον έβρισκαν μπροστά τους.  Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν δυο επεισόδια, ένα στη γέφυρα του Λονδίνου κι ένα στο Μπόροου Μάρκετ, πολύ κοντά στη Γέφυρα.
Το BBC μετέδωσε ότι όχημα έπεσε πάνω στον κόσμο στη London Bridge. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως 15-20 πεζοί παρασύρθηκαν από το βαν και υπάρχουν τουλάχιστον πέντε τραυματίες. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και άνθρωποι που φέρουν τραύματα από μαχαίρι στο λαιμό! Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το αυτοκίνητο κινούνταν με κατεύθυνση από το κέντρο του Λονδίνου προς την ανατολική πλευρά της πόλης και έτρεχε με ταχύτητα περίπου 50 μιλίων. Ρεπόρτερ ανέφερε ότι είδε αστυνομικούς να συλλαμβάνουν έναν άνδρα, ο οποίος δεν φορούσε πουκάμισο την ώρα που του περνούσαν χειροπέδες. Η γέφυρα του Λονδίνου έχει αποκλειστεί.
Τριπλό χτύπημα στην καρδιά του Λονδίνου-Πληροφορίες για νεκρούς & τραυματίες - ΕικόναΤριπλό χτύπημα στην καρδιά του Λονδίνου-Πληροφορίες για νεκρούς & τραυματίες - Εικόνα1
Δείτε live εικόνα από το Sky News

Το χρονικό του χτυπήματος  Η βρετανική αστυνομία γνωστοποίησε ότι δυνάμεις της σπεύδουν για να αντιμετωπιστεί ένα συμβάν στη Γέφυρα του Λονδίνου. Η βρετανική εφημερίδα Sun ανέφερε πριν από λίγο στον ιστότοπό της ότι κατά τις πληροφορίες της, ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο BBC ότι ένα λευκό κλειστό φορτηγάκι βγήκε από το οδόστρωμα και χτύπησε πέντε ή έξι πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου. Η υπηρεσία μεταφορών της βρετανικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι ο σταθμός του υπογείου London Bridge έκλεισε, κατόπιν σχετικού αιτήματος της αστυνομίας. Ο διευθυντής του περιοδικού Spectator ανέφερε ότι ένοπλοι αστυνομικοί σπεύδουν στη Γέφυρα του Λονδίνου. Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μεταδίδει ότι περίπου 10 αυτοκίνητα της αστυνομίας σπεύδουν στο σημείο.
Κάτοιτος της περιοχής στο Sky News: Ακουσα πυροβολισμούς
Ένας κάτοικος της περιοχής κοντά στη Γέφυρα του Λονδίνου δήλωσε ότι άκουσε εκπυρσοκροτήσεις όπλων πριν από λίγο, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή έπειτα από ένα συμβάν πάνω στη Γέφυρα του Λονδίνου. Κατά έναν αυτόπτη μάρτυρα που επικαλέστηκε η βρετανική δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, ένα φορτηγάκι χτύπησε πέντε ως έξι πεζούς, ενώ κατά έναν δεύτερο αυτόπτη μάρτυρα υπάρχουν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι με τραύματα από μαχαίρι.

Αυτόπτης μάρτυρας: Είδα ανθρώπους με κομμένους λαιμούς
Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι είδε τρεις ανθρώπους με τραύματα κατά τα φαινόμενα από μαχαίρι στη Γέφυρα του Λονδίνου. Ο αυτόπτης μάρτυρας είπε χαρακτηριστικά ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν κομμένους τους λαιμούς. Η βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι αναπτύξει δυνάμεις στη Γέφυρα του Λονδίνου και κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή. Νωρίτερα, μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένα κλειστό λευκό φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου. Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο BBC ότι το φορτηγάκι έπεσε με ταχύτητα πάνω σε πέντε ή έξι ανθρώπους.
Τριπλό χτύπημα στην καρδιά του Λονδίνου-Πληροφορίες για νεκρούς & τραυματίες - Εικόνα2Τριπλό χτύπημα στην καρδιά του Λονδίνου-Πληροφορίες για νεκρούς & τραυματίες - Εικόνα3Τριπλό χτύπημα στην καρδιά του Λονδίνου-Πληροφορίες για νεκρούς & τραυματίες - Εικόνα4
1 Share Tweet Share Share Mail


iefimerida.gr
Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AMNAwebTV

Loading...