Breaking

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Αρχισαν οι ψεκασμοί στα σκουπίδια -Τοξικό κοκτέιλ η αποσύνθεση με τον καύσωνα [εικόνες]

Άκρως επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία είναι το τοξικό κοκτέιλ που δημιουργεί ο συνδυασμός καύσωνα και αποσύνθεσης των σκουπιδιών.
Μετά από δέκα ημέρες απεργίας των συμβασιούχων για την καθαριότητα, οι λόφοι με απορρίμματα που πλημμυρίζουν κάθε γωνιά τις Αθήνας συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Ετσι, ειδικά συνεργεία έχουν ξεκινήσει τους ψεκασμούς. Οι φωτογραφίες είναι από τον Πειραιά.
Αρχισαν οι ψεκασμοί στα σκουπίδια -Τοξικό κοκτέιλ η αποσύνθεση με τον καύσωνα [εικόνες] - ΕικόναΑρχισαν οι ψεκασμοί στα σκουπίδια -Τοξικό κοκτέιλ η αποσύνθεση με τον καύσωνα [εικόνες] - Εικόνα1Αρχισαν οι ψεκασμοί στα σκουπίδια -Τοξικό κοκτέιλ η αποσύνθεση με τον καύσωνα [εικόνες] - Εικόνα2Αρχισαν οι ψεκασμοί στα σκουπίδια -Τοξικό κοκτέιλ η αποσύνθεση με τον καύσωνα [εικόνες] - Εικόνα3
Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά: Αμεσος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία η συσσώρευση σκουπιδιών
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά προειδοποιεί πως υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από τη συσσώρευση σκουπιδιών στους δρόμους.
Με ανακοίνωσή του υποστηρίζει πως τα βουνά από σκουπίδια σε συνδυασμό με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό για την ύπαρξη βιολογικών κινδύνων.
Η ανακοίνωση
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά προειδοποιεί για την ύπαρξη βιολογικών κινδύνων εξ αιτίας της συσσώρευσης σκουπιδιών εντός και εκτός κάδων απορριμάτων, τα οποία σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες (καύσωνας) που περιμένουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες, αποτελούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό. Εντομα, τρωκτικά και αδέσποτα ζώα δυνητικά μεταφέρουν λοιμογόνους παράγοντες στο αστικό περιβάλλον. Η απολύμανση των λοιμογόνων εστιών, που έχει ξεκινήσει σε αρκετούς Δήμους, μειώνει σαφώς το πρόβλημα, αλλά μόνο η απομάκρυνση των σκουπιδιών το λύνει οριστικά. Η μη επίλυση εργασιακών θεμάτων σε τόσο ευαίσθητους τομείς είναι κόλαφος για κάθε κυβέρνηση πόσο μάλλον όταν κινδυνεύει άμεσα η Δημόσια Υγεία.
Ψεκασμοί σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα
Στο μεταξύ, οι ψεκασμοί στα σκουπίδια για την αποφυγή μολύνσεων θα ξεκινήσουν σήμερα και στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος για την καθαριότητα, Θωμάς Ψαρράς.
«Έχουμε έγγραφα από τη Διεύθυνση Υγείας και το ΚΕΛΠΝΟ πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Σήμερα θα ξεκινήσουμε τους ψεκασμούς» είπε ο κ. Ψαρράς.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι οι ψεκασμοί έχουν ξεκινήσει ήδη από χθες στη Λάρισα καθώς σε συνάντηση που υπήρξε μεταξύ εργαζομένων και δημοτικής αρχής, εκτιμήθηκε πως κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για την εξομάλυνση της κατάστασης.
Αρχισαν οι ψεκασμοί στα σκουπίδια -Τοξικό κοκτέιλ η αποσύνθεση με τον καύσωνα [εικόνες] - Εικόνα4
Αρχισαν οι ψεκασμοί στα σκουπίδια -Τοξικό κοκτέιλ η αποσύνθεση με τον καύσωνα [εικόνες] - Εικόνα5
Αρχισαν οι ψεκασμοί στα σκουπίδια -Τοξικό κοκτέιλ η αποσύνθεση με τον καύσωνα [εικόνες] - Εικόνα6
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου