Breaking

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Ο κ.Διονύσιος έδωσε στην Κόρινθο ταυτότητα και κύρος!

Μία απο τις πρώτες κινήσεις του κ.Διονυσίου όταν έγινε Επίσκοπος Κορινθίας ήταν να αναβιώσει τα "Παύλεια".Τις θρησκευτικές κύρια γιορτές που αποδίσουν τιμές στον Απόστολο και ιδρυτή της εκκλησίας της Κορίνθου.
Και αν τα πρώτα χρόνια οι εορτές περιορίστηκαν στο καθαρά θρησκευτικό μέρος σιγά-σιγά άρχισαν να παίρνουν μαζική κοινωνική διάσταση.
Αποκορύφωμα οι φετινές εκδηλώσεις που συνδυάσθηκαν εκτός απο τις υψηλού επιπέδου θρησκευτικές τελετές με εξίσου σημαντικές πολιτιστικές και πνευματικές εκδηλώσεις.
Τα "Παύλεια" πλέον είναι μία γιορτή την οποία έχει αγκαλιάσει ολόκληρη η κοινωνία της Κορίνθου και είναι και η μοναδική που έχει τέτοια αποδοχή.
Ο Μητροπολίτης κ.Διονύσιος κατάφερε με την σχολαστικότητα του αλλά και με το ανοικτό του μυαλό να δημιουργήσει ένα θεσμό που θα πάει μακριά στο μέλλον ακόμα και όταν ο ίδιος δεν θα είναιθ στην θέσηυ του προκαθημένου της Κορινθιακής εκκλησίας.
Πέτυχε να κάνει μία εκκλησιαστική γιορτή, κομμάτι της πόλης, που με την σειρά της αγκαλιάζει όλο και περισσότερο κάθε τι σχετικό με τον Απόστολο Παύλο.
Τα ¨Παύλεια"¨βγάζουν πλέον με πολύ δυναμικό τρόπο την πόλη στον έξω κόσμο και αποτελούν σημείο αναφοράς για ολόκληρη την χώρα.
Το γεγονός μάλιστα ότι η Ιερά Σύνοδος εδώ και καιρό έχει κάνει την γιορτή αυτή δική της δίνει άλλη αίγλη και ουσία.
Δεν είναι τυχαίο ότι στις 12 περίπου ημέρες που κρατούν οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Αποστόλου, φορείς, σωματεία σύλλογοι, ο δήμος και χιλιάδες Κορίνθιοι συμμετέχουν ενεργά στα δρώμενα, που κάθε χρόνο αναβαθμίζονται και κάθε χρόνο προσελκύουν κόσμο απο ολόκληρη την Ελλάδα ακόμα και με την μορφή των αθλητικών εκδηλώσεων.
Και είναι η μοναδική γιορτή που η πόλη συμμετέχει ενωμένη και χαρούμενη..!
Street Life 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου