Breaking

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Πως έκανε την επική ανατροπή στην Ενωση ο γιατρός..!


Ξεκίνησε αργά ο γιατρός Στάθης Γκουρβέλος για να διεκδικήσει την Ενωση Ποδοσφαιρικών σωματείων Κορινθίας. Η προσωπικότητα, το κύρος και η έντιμη συνειοσφορά του στο ποδόσφαιρο είτε σαν παίκτης είτε σαν παράγοντας, κάλυψε γρήγορα το χαμένο έδαφος, παρά το γεγονός ότι ο αντίπαλος του είναι εξαιρετικά έμπειρος και γύρω του υπάρχει μία ομάδα που δεκαετίες έχει τυλίξει το Κορινθιακό ποδόσφαιρο ασφυκτικά.
Ο γιατρός έκανε μία προεκλογική εκστρατεία ήθους, με σεβασμό στον αντίπαλο του και κατέθεσε ιδέες και προτάσεις για το ποδόσφαιρο χωρίς να μπεί ούτε μία στιγμή σε προσωπικές αντιπεραθέσεις, δεχόμενος μάλιστα και πυρά απο τους δικούς του, που τον θέλουν πιο σπιρτόζο, περισσότερο επιθετικό και καταγγελτικό.
Ομως ο Στάθης Γκουρβέλος δεν είναι κάτι τέτοιο και δεν θα μπορούσε να γίνει για χάρη των εκλογών.
Ολο αυτό το διάστημα μίλησε προσωπικά με όλους τους παράγοντες και με τα περισσότερα διοικητικά συμβούλια των ομάδων. Κατέθεσε τις προτάσεις του και δεσμεύθηκε για καθαρά πρωταθλήματα, για χρηστή διοίκηση και για άμισθη προσφορά.
Οι παράγοντες ξέρουν ότι απέναντι τους δεν έχουν ένα νταρταβεριτζή αλλά ένα σοβαρό επιστήμονα ο λόγος του οποίου έχει διαχρονική αξία και συνέπεια.

Φυσικά όσοι επιθυμούν ένα πρόεδρο που θα κλείνει τα μάτια σε μικροεξυπηρετήσεις ή σκοπιμότητες δεν θα τον ψηφίσουν γιατί έχουν μάθει...αλλοιώς και δεν τους βολεύει ο καθαρός λόγος του γιατρού.
Υπάρχουν όμως παράγοντες που άσχετα απο το που τους κατατάσουν τα επιτελεία των υποψηφίων μέσα τους ξέρουν ότι το σωστό για το ποδόσφαιρο είναι να ψηφίσουν τον γιατρό ανεξάρτητα  αν στην κάλπη δεν το κάνουν, κάτω απο πιέσεις ή κουμπαριές και "υποχρεώσεις".
Ακόμα και αυτοί που δεν θα τον ψηφίσουν ξέρουν ότι ίσως χαθεί μία μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξουν πράγματα στο Κορινθιακό ποδόσφαιρο.
Σήμερα στο επιτελείο του γιατρού μιλούν για 32 σωματεία που θα ψηφίσουν Γκουρβέλο.!

Ο γιατρός ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία με μόλις 14 σωματεία και αυτό είναι γνωστό.
Μέσα σε ένα μήνα αυτός και οι συνεργάτες του κατάφεραν να ισοσκελίσουν την μεγάλη διαφορά και σήμερα να διεκδικεί με πολύ σοβαρές προυποθέσεις την Ενωση.

Η ανατροπή αυτή άσχετα απο τι μπορεί να λέει κάποιος που είναι έξω απο τα πράγματα έγινε γιατί στην συνείδηση των παραγόντων του Κορινθιακού ποδοσφαίρου ο κ.Γκουρβέλος είναι κάτι το διαφορετικό. Το ξέρουν και το καταλαβαίνουν.
Και μπορεί στην Α' κατηγορία οι παράγοντες να ψηφίζουν κύρια με το τι συμφέρει την ομάδα τους αλλα στις μικρότερες κατηγορίες που οι άνθρωποι είναι μόνιμα "αιμοδότες", έχουν αξία οι λόγοι που αντάλλαξαν με τον γιατρό και θα τους σκεφτούν όταν φτάσουν στην κάλπη.
Αυτός ο παράγοντας είναι τελικά ο άγνωστος "Χ" των εκλογών αυτών.
Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλη την προεκλογική εκστρατεία δεν ακούσθηκε ούτε μισή κουβέντα αρνητική για τον γιατρό.
Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ ακούγονται πολλά και διάφορα ο Γκουρβέλος δεν μπαίνει στο κάδρο ούτε των αντιπάλων του.
Στα παραπάνω δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει.
Κάποιοι θα πούν ότι οι συνεργάτες και το επιτελείο του γιατρού κάνει ότι είναι δυνατόν να κερδίσει τις εκλογές.
Αλήθεια είναι αυτό. Τι έπρεπε να κάνει το επιτελείο του γιατρού απέναντι σε μία σκληροτράχηλη ομάδα που ελέγχει χρόνια το Κορινθιακό ποδόσφαιρο;
Να διαβάζει ποιήματα;
Γιατί όπως και ο  Κέννεντυ έλεγε  ότι δεν υπάρχουν έντιμες εκλογές. Εντιμες εκλογές είναι αυτές που κερδίζεις.

Υ.Γ. Με πολύ χαρά να ανοίξουμε δημόσιο διάλογο για όλα τα παραπάνω αλλά με επιεχειρήματα και όχι αφορισμούς ή χυδαιότητα.
Εξάλλου η Δευτέρα έφτασε και θα κριθούν όλοι και ότι έγραψε ή είπε ο καθένας...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου